رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل: تاریخ افغانستان نشان داده که این کشور نمونه بارز و برجستهی است در بین کشورهای اسلامی از حیث همزیستی مسالمتآمیز در طی اعصار و قرون گذشته.
سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل طی سخنرانی خود در «همایش بین المللی راهکارهای تقریب و زیست اجتماعی در افغانستان»؛ گفت: تاریخ افغانستان نشان داده که این کشور نمونه بارز و برجستهی است از حیث همزیستی مسالمتآمیز در بین کشورهای اسلامی در طی اعصار و قرون گذشته. ممکن است این کشور زخم خورده از جنگها و نزاعها باشد؛ اما آتچه واقع شده، نشأت گرفته از دسیسههای خارجی بوده است.
آقای حسینی اظهار کرد: تاریخ فرهنگ غنی و پربار کشور افغانستان میتواند الگوی مناسبی برای استمرار همزیستی مسالمتآمیز باشد. اگر چه طی دههای گذشته تغییراتی عمده را در این کشور شاهد بودیم؛ اما اکنون افغانستان در آستانه تجربه کردن الگوی جدیدی است که میطلبد تا وضعیت فعلی، در زمره دغدغه روشنفکران و اندیشمندان باشد.
راهکارهای وجود دارد برای اینکه همگرایی پیش آمده در این کشور، مورد توجه دوباره قرار بگیرد. بایستی جوامعی که مشابه این شرایط را داشتند؛ چگونه توانستند به یک همزیستی مسالمتآمیز برسند. با لحاظ اینکه اسلام بر اتحاد در بین مسلمانان تکه کرده (واعتصموا بحبل اللّه جمیعًا ولا تفرّقوا) اما این مهم اکنون در بین کشورهای مسلمان اتفاق نیافتاده است.
این در حالی است که دیگر کشورها، بر اساس منافع مشترک توانستهاند به این مهم دست یابند. اکنون زمان اتحاد و همزیستی مسالمتآمیز میان مسلمان است. دوره تکفیر، دوره تاریکی است که باید از جامعه اسلامی پاک شود.
نباید فراموش شود که افغانستان با این چالش مواجع بوده است. اکنون زمان آن است تا این کشور زخمهای خودش را التیام بخشد و به عنوان الگویی در بین کشورهای اسلامی تبدیل شود. بایستی رفتن به سمت آموزههای قرآنی به معنای واقعی؛ در افغانستان، در ایران، در عربستان و در تمام کشورها مسلمانان باز تعریف شود.
اتفاقات اخیر مانند نزدیک تر شدن کشورهای بزرگ اسلامی مثل ایران و عربستان، نوید بخش پیشرفت جامعه اسلامی در آینده نه چندان دور است. بایستی طراحی صورت بگیرد برای دوری از تنش ها و جنگ های احتمالی در جوامع مسلمان. در این میان، نقش نخبگان برای ایجاد همزیستی مسالمت آمیز، نقشی هست که نباید فراموش شود.
نباید فراموش شود؛ آنچه که اکنون جوامع اسلامی دچارش آن شده اند؛ ناشی از دسیسه کشورهای بوده که منافع آنها با وجود اختلاف بین کشورهای اسلامی و مسلمانان تأمین می شده است. ما باید ریشه و زمینه کسب منافع غیر مشروع از کشورهای اسلامی را از بین ببریم. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در بیانات اخیر شان اشاره نمودند: «جوامع اسلامی هنوز به سمت تبدیل شدن به امت اسلامی حرکت نکرده اند». آنچه که مطلوب است تشکیل امت اسلامی است. امت اسلامی که برخوردار از 90% اشتراکات در بین خودشان است.
این نشست نخبگان و فرهیختگان می تواند دریچه ای را به سوی ارائه الگوی مسالمت آمیز، تقریب اندیشه و اذهان و قلوب مسلمین و مؤمنین حول محور ثقلین راه گشایی کند.
فراموش نشود که فرصتها خواهد گذشت. اگر اکنون این جمع تشکیل شده از تمام مذاهب اسلامی، با دلهای مهربان در کنار هم نشسته اند، اما بدخواهان همین اکنون در حال برنامه ریزی برای دور کردن قلوب مسلمین و مؤمنین از یکدیگر هستند. شیطان چه شیطان انسی و چه شیاطین جنی بی کار نخواهند نشست.
اکنون زمان آن است که چنگ بزنیم بر ریسمان قرآن، اهل البیت و آموزه های پیامبر(ص) اسلامی که بالاترین و برترین آموزه هاست.
شایان ذکر است؛«همایش بین المللی راهکارهای تقریب و زیست اجتماعی در افغانستان» با همکاری جامعهالمصطفی(ص) العالمیه در افغانستان و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در روز چهارشنبه مورخ 23 آبان ماه برگزار گردید.
دیگر سخنرانان این همایش عبارت بودند از: حجت الاسلام ثابت رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان، لطیف نظری«معاون فنی وزارت اقتصاد»، آیت اله صالحی «رئیس شورای علما شیعه»، مولوی کوثر «عضو آکادمی علوم افغانستان» و جمع دیگری از نخبگان، اساتید و شخصیتها علمی و دینی.
نظر خود را بنویسید.