• 1403/08/16 - 15:30
  • 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آیت‌الله میرباقری: الگوی توسعه مدرن مهمترین چالش فرهنگی است

نماینده مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبری گفت: مهمترین چالش فرهنگی در مقابل الگوی پیشرفت اسلامی، الگوی توسعه مدرن است.

آیت‌الله سیدمحمدمهدی میرباقری روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی سمنان در سالن مدیریت بحران استانداری افزود: فرهنگ امری فراگیر است و برای توسعه در عرصه‌های مختلف از حوزه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، باید پیوست و اصلاح فرهنگی متناسب با منطقه مورد توجه باشد.

وی اظهار کرد: تدوین الگوی پیشرفت و ترقی مبتنی بر نظم و فرهنگ ایرانی اسلامی و در تراز ملی و بین‌المللی با توجه به نظم نوین جهانی مورد توجه باشد، اگر از الگوی توسعه مدرن به الگوی پیشرفت و اصلاح فرهنگی نرسیم و فقط به اقدام‌های موردی بپردازیم، بدون شک دچار مشکل خواهیم شد.

آیت‌الله میرباقری تاکید کرد: برنامه و راهبردهای فرهنگی باید به دنبال رفع عوامل اساسی و ریشه ناهنجاری‌ها باشد، اکنون ضعف‌هایی در تنظیم سند فرهنگی وجود دارد و تمرکز بر ناهنجاری‌ها و چالش‌هاست.

هویت و عواطف انسانی در توسعه مدرن قربانی می‌شود

وی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب طی ۱۵ سال اخیر و استفاده از واژه «پیشرفت» به جای واژه «توسعه»، بیان کرد: توسعه به معنای تحول همه‌جانبه و عمیق اجتماعی برای دستیابی به مقصد است و عواطف و هویت انسانی در توسعه مدرن قربانی می‌شود.

نماینده مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبری گفت: تغییر فرهنگ دینی جامعه متناسب با توسعه سیاسی و اقتصادی از اهداف الگوی توسعه مدرن است.

وی ادامه داد: عوامل ناهنجاری باید از سوی جامعه نخبگانی مورد بررسی قرار گیرد و سپس راهکارها برای رفع عوامل ریشه‌ای اجرا شود.

نتیجه تلاش‌ها برای بهبود شاخص جمعیت در حد انتظار نیست

به گفته وی، نرخ رشد جمعیت پایین نوعی ناهنجاری محسوب می‌شود که ریشه در برنامه توسعه مدرن دارد.

آیت‌الله میرباقری گفت: کنترل جمعیت ما را با بحران مواجه کرد و چندین وزارتخانه با هم برای بهبود وضعیت نرخ رشد جوانی جمعیت در کشور تلاش می‌کنند، اما نتیجه تلاش‌ها در حد انتظار نیست و رفع این مشکل با حل ریشه‌های این چالش محقق خواهد شد.

نماینده مردم سمنان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: فرهنگ پایه توسعه شهری محسوب می‌شود و باید به این مقوله مهم در برش استانی به طور ویژه پرداخته و راهبری‌ها و تدبیرها تدوین و تبیین شود.

در این نشست حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار، فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از مدیران دستگاه‌های فرهنگیو اجتماعی استان سمنان حضور داشتند.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا - چهارشنبه 16 آبان 1403

کابل افغانستان

کابل افغانستان

نظر خود را بنویسید.

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: