• 1403/08/16 - 14:50
  • 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تن و درخت سوژه نمایشگاه جدید کوروش قاضی مراد

کوروش قاضی مراد «تن‌ها، درخت» را به گالری سهراب خواهد برد.

وروش قاضی‌مراد که «تن‌ها، درخت» شانزدهمین نمایشگاه انفرادی اوست و در این نمایشگاه ۹ نقاشی را که در سال جاری خلق کرده‌ به نمایش گذاشته است، درباره تکنیک آثار این مجموعه گفت: این مجموعه نقاشی را با تکنیک میکس مدیا بر روی بوم‌هایی در ابعاد بزرگ خلق کرده‌ام که بزرگترین نقاشی این مجموعه ۴ متر است و دو اثر این نمایشگاه جز مجموعه شخصی‌ام هستند. این مجموعه به نوعی در ادامه مجموعه «درخت‌ها و ریشه‌ها» شکل گرفته است. 

قاضی‌مراد در استیمنت این نمایشگاه نوشته است: «درخت و تن، هر دو رمز و راز بقایند، تجسمی از چرخه‌ی ازلی تولد، رشد و فرجام.در هر تپش و در هر لرزش، آوایی از جاودانگی به زبان طبیعت نهفته است. این دو، پیوندی ژرف با کائنات دارند و نمایان‌گر این حقیقت‌اند که حیات نه در لحظه‌ای گذرا، که در چرخه‌ای ابدی و پیوسته تداوم می‌یابد.»

این هنرمند متولد سال ۱۳۴۸ در تهران، نقاش، طراح گرافیک، خوش‌نویس و هنرمند ایرانی است؛ او که به عنوان مبدع خط «سریر» شناخته شده، از اعضای هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران نیز بوده است. خط سریر بهمن ۱۳۹۳ برای اولین بار از طریق برپایی نمایشگاهی در نگارخانه استاد مرتضی ممیز خانه هنرمندان ایران رونمایی شد.

نمایشگاه «تن‌ها، درخت» ۱۸ آبان ماه در گالری سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره ۱۴۲ افتتاح خواهد شد و تا پنجم آذرماه قابل بازدید خواهد بود.

درختی که در وجودش ریشه داشت

کوروش قاضی‌مراد درباره توجه‌ به درخت به عنوان سوژه نقاشی‌هایش گفت: سال‌ها پیش سفری به چین داشتم و در جریان این سفر مهری که پای آثارم می‌زنم را به یک مهر ساز چینی دادم تا او برایم مهر جدیدی بسازد. او وقتی مهرم را دید به من گفت این مهر تصویری از درخت است. تا پیش از آن هرگز به این موضوع توجه نکرده بودم چون نقش مهر من یک مربع است که از آن خطی بیرون آمده است.

قاضی‌مراد با بیان اینکه احساس کردم که درخت درناخودآگاهم وجود داشته و من تا به حال به آن توجه نکرده‌ام گفت: تا پیش از آن بیشتر حروف برایم مهم بود و به دنبال تصویر نبودم و بیشتر دنبال طراحی حروف و همنشینی حروف در کنار هم بودم، از آن زمان به شکل جدی به بعد تصویر در آثارم توجه کردم و با خط شروع به ساختن تصویر کردم.

این هنرمند گفت: درخت‌ها نمادی از زندگی و رویش را در وجود خود دارند و پیوسته دست به نیایش و چشم به آسمان دارند و در خزان و بهار و حتی زمانی که خشک شده‌اند ‌ایستاده‌اند. به نظر من درخت سمبل زندگی مقاومت و وفاداری است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا - چهارشنبه 16 آبان 1403

کابل افغانستان

کابل افغانستان

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: