• 1403/08/28 - 14:14
  • 3
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تور کنسرت‌های هنرمند ایرانی در چین آغاز شد

تور کنسرت‌های علی رهبری آهنگساز و رهبر بین‌المللی ارکستر ایرانی در کشور چین با رهبری ارکستر سمفونیک شهر پکن در تالاری ۵ هزار نفری آغاز شد.

علی رهبری آهنگساز و رهبر بین‌المللی ارکستر یکشنبه- ۲۷ آبان ماه (۱۷ نوامبر) تور کنسرت‌هایش در کشور چین را با رهبری ارکستر سمفونیک شهر پکن در تالار ۵ هزار نفری «NCPA» مرکز ملی هنرهای نمایشی چین که بزرگترین و مشهورترین تالار این کشور و جهان است، آغاز کرد.

در این کنسرت آثار «اورتور رومئو و ژولیت» از پیوتر ایلیچ چایکوفسکی (براساس نمایشنامه شکسپیر)، «سوئیت پرژینت» (پرگینت) اثر ادوارد گریگ آهنگساز و نوازنده پیانو اهل نروژ و «سمفونی شماره ۹» اثر فرانتس پیتر شوبرت آهنگساز اتریشی برجسته مکتب موسیقی کلاسیک/ رمانتیک اجرا شد.

مرکز ملی هنرهای نمایشی چین، پیش از هر چیز از نظر معماری خارق‌العاده است و طراح آن معماری فرانسوی به نام پل آندرو است.

شکل ظاهری این بنا به شکل یک تخم‌مرغ بزرگ است و به همین دلیل نیز در میان مردم چین با همین نام نیز شناخته می‌شود. مردم چین هر سال در روز سالگرد افتتاحیه این مرکز مراسم سنتی‌ را برگزار می‌کنند که طرفداران بسیاری نیز دارد.

این مرکز دارای بیش از پنج هزار صندلی برای تماشاچیان است و دارای سالن‌های کنسرت، سالن‌های اپرا و سالن‌های نمایشی است که دارای ۲۱۲ متر طول، ۱۴۴ متر عرض و ۴۶ متر ارتفاع نیز هست، می‌توان گفت که مرکز ملی هنرهای نمایشی چین در صنعت نمایش، مجموعه‌ای پنج ستاره به شمار می‌آید.

همچنین چهار سال گذشته، ۲ اثر مختلف «مادرم ایران» از ساخته‌های علی رهبری در همین سالن با ارکستر سمفونیک NCPA اجرا شد.

کنسرت‌های بعدی علی رهبری، با ارکسترهای سمفونیک شهرهای هانگژو، نینگبو، ووهان و ارکستر سمفونیک جوانان پکن خواهد بود.

این رهبر ارکستر ۲۴ نوامبر (چهارم آذر) ارکستر فیلارمونیک هانگژو چین را با اجرای «سمفونی شماره ۵» بروکنر و ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر)، ارکستر سمفونیک نینگبو را با اجرای آثاری از «مارش اسلاو» و «سرناد برای ارکستر زهی» اثر چایکوفسکی و «سمفونی شماره ۹» شوبرت به روی صحنه می‌برد.

همچنین هفتم دسامبر (۱۷ آذر)، کنسرت ارکستر سمفونیک ووهان چین با اجرای آثار «مارش اسلاو»، «سرناد برای ارکستر زهی» و «سمفونی شماره ۵» چایکوفسکی و ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) ارکستر سمفونیک جوانان چین در پکن با اجرای «سرناد برای ارکستر زهی» و «سمفونی شماره ۶» چایکوفسکی با حضور علی رهبری برگزار می‌شود.

این هنرمند ایرانی که در کنار والری گرگیف سمت رهبر دائم میهمان اپرای مارینسکی را به عهده دارد تاکنون به ۹ ارکستر سمفونیک کشور چین نیز دعوت شده است.

علی رهبری آهنگساز و رهبر بین‌المللی ارکستر ایرانی سال ۱۳۹۴ به ارکستر فیلارمونیک چین در پکن دعوت شد، پس از این کنسرت نیز ارکستر فیلارمونیک چین که یکی از مشهورترین ارکسترهای جهان است، در تهران حضور پیدا کرد و همراه با ارکستر سمفونیک تهران که زیر نظر علی رهبری ارتقا یافته بود، در تالار وحدت کنسرتی را برگزار کرد.

شهریورماه سال گذشته نیز علی رهبری به عنوان رهبر میهمان ارکسترهای سمفونیک و فیلارمونیک شهرهای نانچانگ، هانگژو، شنسهن، کنینگ داوو، ووهان کشور چین، کنسرت‌هایی را برگزار کرد.

علی رهبری موسیقیدان، آهنگساز و رهبر بین‌المللی ارکستر متولد ۱۳۲۷ در تهران است. او پیش از این نیز سمت رهبر دایم میهمان را در ارکسترهایی همچون فیلارمونیک رادیو تلویزیون بلژیک، فیلارمونیک چک و فیلارمونیک بلگراد برعهده داشته است.

علی رهبری مدیریت هنری ارکسترهای سمفونیک شهرهای بروکسل، مالاگا، زاگرب، پراگ و مالاگا را نیز عهده‌دار بوده است. این آهنگساز با رهبری بیش از ۱۲۰ ارکستر مطرح دنیا و ضبط حدود ۲۵۰ آلبوم اثر موسیقی کلاسیک جهانی با مهمترین ارکسترها و اپراهای دنیا یکی از مطرح‌ترین چهره‌های موسیقی ایران است.

 

منبع: خبرگزاری ایرنا - دوشنبه 28 آبان 1403

کابل افغانستان

کابل افغانستان

نظر خود را بنویسید.

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: