• 1403/09/07 - 17:10
  • 1
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جشنواره فیلم‌های ورزشی با معرفی بخشی از برگزیدگان برپا شد

آیین افتتاحیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی، شامگاه(سه‌شنبه، ششم‌آذر۱۴۰۳) با حضور «سید مناف هاشمی» دبیرکل کمیته ملی المپیک و جمعی از هنرمندان و قهرمانان المپیک در سینما فلسطین برگزار شد.

سید مجتبی علوی دبیر جشنواره از حمایت‌های سید مناف هاشمی و عبدالحمید احمدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره قدردانی کرد و با بیان اینکه گزارش تفصیلی جشنواره را در اختتامیه ارائه خواهیم کرد، گفت: ما بخاطر اینکه حجم کارمان بالاست و در هفت بخش که هرکدام یک جشنواره را می‌طلبد در ژانر ورزشی فعالیت داریم قصد داشتیم در افتتاحیه جوایز و تقدیری‌ها را انجام دهیم و مردم را با یک اطلاع‌رسانی به جشنواره دعوت کنیم.

او به استقبال مخاطبین از جشنواره پرداخت و افزود: امروز در روز اول جشنواره یک شگفتانه رقم خورد و با استقبال مخاطبین و دانشجویان و کسانی که علاقه‌مند ‌ژانر ورزشی هستند روبرو بودیم.

در بخش دیگر این مراسم، پیام «احمد دنیامالی» وزیر ورزش و جوانان قرائت شد.

در ادامه این مراسم با حضور مناف هاشمی، احمدی و هاشمی از محمدرضا ملامحمد و سید امیر حسینی از مسوولان سابق جشنواره فیلم‌های ورزشی تجلیل شد.

همچنین «سلمان حسام» و «سید مهدی حیدری» دو ورزشکار باسابقه کشورمان که ضمن سابقه ورزشی، فعالیت هنری و سینمایی را در کارنامه داشتند، تجلیل شدند.

بخش دیگری از این مراسم اختصاص به تجلیل از «فیروز کریمی» فوتبالیست پیشکسوت و مربی فوتبال داشت که پس از مراسم تجلیل در سخنان کوتاهی از دست‌ اندرکاران جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی قدردانی کرد.

 هاشمی: ورزش بدون سینما موفق نمی‌شود

در ادامه این مراسم سید مناف هاشمی، دبیرکل  کمیته ملی المپیک از برگزار کنندگان و مخاطبین جشنواره قدردانی کرد و گفت: از تیم داوری جشنواره که ۷۹۸ فیلم رسیده به جشنواره را ارزیابی کردند، قدردانی می‌کنم.

وی با بیان اینکه کمیته المپیک جشنواره را در کشورمان شروع کرده است، گفت: در دوره جدید فعالیت کمیته المپیک عزم بر این داریم که از این جشنواره حمایت کنیم هرچند که در ابتدای کار هستیم. همچنین از هنرمندانی که در این پروژه و جشنواره حضور و مشارکت دارند، تشکر می‌کنیم.

دبیرکل کمیته ملی المپیک، تقدیر از ایثار و جوانمردی‌های ورزشکاران را هدف و در راستای منشور المپیک دانست و خاطرنشان کرد: من توفیق داشته‌ام چند دوره در کنار ورزشکاران المپیکی شاهد زحمات، اشک و خوشحالی‌ها آن‌ها باشم و حتما با وجود این جشنواره می‌توانیم فیلم‌هایی از ایثار و سخت‌کوشی و الگو بودن این قهرمانان را داشته باشیم.

هاشمی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم ورزش کشورمان را موفق کنیم بدون فیلم و سینما و تلویزیون شدنی نیست. ورزش و هنر مرجع و مکمل یکدیگرند و سینما و جشنواره‌ها می‌توانند مبلغ ورزش همگانی و قهرمانی و غرورآفرینی باشند که قابل تقدیر است.

وی گفت: قول می‌دهیم مسیر استمرار جشنواره ادامه داشته باشد؛ وظیفه کمیته المپیک حضور در رویدادهای ورزشی آسیایی و المپیکی است ولی در کنار این موضوعات محوری، مباحث ترویجی را دنبال می‌کنیم. از نگاه داوران و کارشناسان این دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی یکی از دوره‌های خوب آن بوده است.

 روئین‌تن: سینما عین ورزش برد و باخت دارد

علی روئین‌تن، رئیس هیئت داوران جشنواره در سخنانی با بیان اینکه مسوولان ورزشی باید ویژگی‌های اخلاقی یک قهرمان مانند فتوت و بزرگ‌منشی را داشته باشند، گفت: فهم این ویژگی‌ها و مفاهیم برای مدیران ضروری است چون باعث درک بهتر ورزشکار و عرصه قهرمانی می‌شود.

او در توصیه‌ای با بیان اینکه فیلمسازی که به جشنواره‌ای فیلم ارسال می‌کند باید در اکران آن در کنار مردم باشد، گفت: ورزش برد و باخت دارد، هنر هم چنین است؛ ولی مرد آن است که پای باخت‌ها بایستد.

در پایان این مراسم برگزیدگان دو بخش فیلم های انیمیشن و نماهنگ و همچنین بخش موضوعی جشنواره مورد تجلیل قرار گرفتند. علاوه بر تندیس و نشان جشنواره به بهترین اثر در هر بخش جایزه ۳۰۰ میلیون ریالی از سوی وزارت ورزش و جوانان اهدا شد.

 

 

 

 

 

*بهترین انیمیشن:

ضمن تقدیر از انیمیشن های چرخش از ایران– برای غزه – قوانین از ایران اما در این بخش با تصمیم هیات داوران جایزه اصلی به هیچ فیلمی اهدا نشد.

* نامزدهای بهترین کلیپ و برگزیده:

قهرمانان (زهرا نعمتی) از ایران، قهرمانان(مهدی الفتی) از ایران، پاراقایقرانی(موج ها پاهای تو اند) از ایران

بهترین کلیپ: قهرمانان (زهرا نعمتی) از ایران به کارگردانی مجید عزیزی

دیپلم افتخار به متن نریشن پارا قایقرانی (موج ها پاهای تو اند) از ایران به کارگردانی روح اله امیرتیموری

*نامزدهای بخش بانوان و برگزیده:

جایگاه شیشه ای – دختر گیتی – فم فوتبال – دخترام ملک

برگزیده: فم فوتبال به کارگردانی شقابق آسیایی

دیپلم افتخار دختران ملک به کارگردانی احمد خدادادی

*نامزدهای بخش پارالمپیک و توان یابان و برگزیده:

راه پرستاره – پسر کوهستان – گلر – عباس دست دارد

برگزیده: پسر کوهستان به کارگردانی احسان کمرخانی

تقدیر برای فیلم عباس دست دارد به کارگردانی کاظم دهقانی اشکذری

* نامزدهای بخش روح المپیک و برگزیده:

امیر برنده طلا – رویای بزرگ – مشت های زنگ زده – ققنوس

برگزیده: بهترین پژوهش رویای بزرگ به کارگردانی احسان مشکور، مشت های زنگ زده ساحل قو به کارگردانی بابک طاهری

دیپلم افتخار هیات داوران به تکریم خانواده شهید بابایی به فیلم ققنوس به کارگردانی پرنیان مددی

*بخش مبارزه با اعتیاد و برگزیده:

باشگاه اندیشه – گود طیب – عزیز – ناک اوت

برگزیده: دیپلم افتخار به گود طیب به کارگردانی شمس الدین آروند

*تیزر: قهرمانان (مهدی الفتی) به کارگردانی میثم بابایی

همچنین در بخش داوری ملی موضوعی جایزه ویژه به فیلم قطعه المپیک به کارگردانی مجید انتظامی و جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم ناک اوت کارگردانی فرناز امینی اهدا شد.

روز گذشته همچنین نشست ویژه انگیزش فیلم ورزشی با حضور دکتر امیرمحرابی روان شناس برگزار شد.

در این دوره جشنواره فیلم های ورزشی ۷۹۸ فیلم از ۷۲ کشور به دبیرخانه جشنواره رسیده است. در این دوره بیشترین فیلم های بخش بین الملل به ترتیب از هند، آمریکا، برزیل، روسیه، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و ترکیه به جشنواره ارسال شده است.

جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران به عنوان نماینده انحصاری فدراسیون جهانی فیلم‌ ورزشی (FICTS) با حمایت کمیته ملی المپیک و همراهی وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی پارالمپیک، شهرداری تهران، سازمان صدا و سیما و سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۶ تا ۸ آذرماه امسال در سینما فلسطین برگزار می شود و اختتامیه آن ۹ آذر در سالن ضرغام فدراسیون کشتی برگزار خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا - چهارشنبه 7 آذر 1403

کابل افغانستان

کابل افغانستان

نظر خود را بنویسید.

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: