کوفته هلو، کوفته سنتی شیرازی‌ها

کوفته هلو، کوفته سنتی شیرازی‌ها

کوفته هلو، کوفته سنتی شیرازی‌ها
ایرانی‌های غذاهای زیادی به نام «کوفته» درست می‌کنند که در هر منطقه، متناسب با مواد اولیه مورد استفاده و ذائقه مردم، دستور پخت و طعم متفاوتی پیدا می‌کند. از این میان، کوفته هلو یکی از غذاهای سنتی شیرازی است. هرچند در نام این غذا اسم میوه «هلو» به کار رفته، ولی در آن از این میوه استفاده نمی‌شود، بلکه این نام فقط اشاره‌ای است به شکل کوفته!

مواد لازم برای پخت کوفته هلو

برای پخت کوفته هلو برای چهار نفر، این مواد را لازم خواهید داشت:
گوشت چرخ‌کرده: 400 گرم
هویج: 300 گرم
آرد نخودچی: 4 قاشق غذاخوری
پیاز: دو عدد
زعفران دم‌کرده: دو قاشق غذاخوری
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
آبلیمو: دو قاشق غذاخوری
شکر: قاشق چای‌خوری
آلو بخارا، کشمش، گردو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
در غذاهای ایرانی، پیازداغ یکی از نقش‌های اصلی را بازی می‌کند. برای این غذا از پیاز بزرگ استفاده کنید و اگر پیاز بزرگ در اختیار ندارید، سه پیاز متوسط بردارید.
آلوبخارا، کشمش و گردو را به عنوان مواد وسط کوفته مورد استفاده قرار می‌دهند. قبل از استفاده هسته آلوبخارا را خارج کنید تا در مرحله سرو، راحت‌تر باشد.

دستور پخت

مرحله اول: بر عکس دیگر غذاهای ایرانی، برای درست کردن کوفته هلو، باید به جای خرد کردن پیاز، آن را رنده کنید. بعد از رنده کردن پیاز، هویج را هم رنده کنید و درون یک کاسه مناسب بریزید. سپس آب‌ آن‌ها را تخلیه کنید. توجه داشته باشید که آب هویج و پیاز را به خوبی خالی کنید وگرنه در ادامه مراحل پخت کوفته، موجب گسسته شدن بافت کوفته و باز شدن آن از هم می‌شود.
مرحله دوم: گوشت چرخ‌کرده را درون کاسه بریزید و ترکیب را هم بزنید تا به حالت یک دست درآید. سپس آرد نخودچی را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید. یک‌دست شدن مواد بسیار مهم است، بنابراین آن را خوب هم بزنید و با دست ورز دهید. احتمالا برای این مرحله 10 دقیقه زمان نیاز داشته باشید. ورز دادن مواد را تا جایی ادامه دهید که مواد شکلی منسجم و چسبناک به خود بگیرد.
مرحله سوم: از ماده آماده شده، مقداری به اندازه حجم یک هلو، بردارید و آن را در کف دستتان، باز کنید. مقداری کشمش، گردو و آلوبخارا در میانه آن بگذرید و آن را با دست جمع کنید تا به شکل گلوله درآید. مواد را به خوبی فشار دهید تا هوایی در میان مواد نباشد. در غیر این صورت کوفته در هنگام پخت باز خواهد شد.
مرحله چهارم: یک تابه روی حرارت قرار دهید و چهار قاشق غذاخوری روغن مایع درون آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، کوفته‌ها را درون تابه بچینید و آن‌ها را به صورت یک‌دست سرغ کنید. اگر کوفته‌ها به صورت یکنواخت سرخ نشده باشد، در مرحله بعد ممکن است زمان متفاوتی برای پخت لازم داشته باشد و در نتیجه، شکل مناسبی به خود نگیرد.
مرحله پنجم: حالا باید سس کوفته را درست کنید! برای این کار کمی روغن را درون قابلمه‌ای که می‌خواهیم کوفته در آن درست شود، می‌ریزیم و باقیمانده پیاز را، به صورت خرد کرده در آن می‌ریزیم. پس از تفت دادن پیاز، هنگامی که به رنگ طلایی درآمد، نعنا خشک را هم اضافه می‌کنیم و تفت دادن را ادامه می‌دهیم. بعد از آن نوبت اضافه کردن هویج خرد‌شده است. سعی کنید زمان اضافه کردن نعنا و هویج خردشده بیش از یک دقیقه نباشد، چون نعنا چندان به سرخ شدن نیاز ندارد. اگر دوست داشتید، می‌توانید به این سس، کشمش، گردو و آلوبخارا هم اضافه کنید.
مرحله ششم: پس از آن که مواد به خوبی ترکیب شد، چهار لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و اجازه دهید سس با شعله کم آن قدر بجوشد که به حالتی غلیظ درآید. این مرحله احتمالا حدود یک ساعت طول بکشد. بعد از آن کوفته‌ها را به آرامی درون سس بچینید. چند دقیقه بعد شکر و آبلیمو را اضافه کنید و طعم آن را بچشید و در صورت نیاز، ادویه و چاشنی‌های دیگر به غذا بیافزایید. وقتی سس به خورد کوفته‌ها برود، غذا آماده سرو است.

نحوه سرو کوفته هلو

کوفته هلو را با نان میل کنید. از ماست، سبزی خوردن و سالاد شیرازی می‌توانید به عنوان همراه غذا استفاده کنید.
نام کوفته هلو، کوفته سنتی شیرازی‌ها
کشور ایران
ناحیهفارس
نوعوعده غذایی
ثبتملی
Baking rangeمحلی

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: