University

دانشگاه هنر اصفهان، آموزش هنر در فضای بی‌نظیر هنری

دانشگاه هنر اصفهان، آموزش هنر در فضای بی‌نظیر هنری

دانشگاه هنر اصفهان، آموزش هنر در فضای بی‌نظیر هنری
اصفهان یکی از شهرهای تاریخی ایران به شمار می‌رود که بسیاری هنرهای ایرانی و اسلامی، در آن به زیباترین نحو خودنمایی می‌کند. این شهر کهن در گفتار مردم ایران به خاطر تنوع جاذبه‌های طبیعی، هنری و تاریخی «نصف جهان» نامیده می‌شود. همین پیشینه غنی، موجب شده تلاش برای حفظ هنرهای اصیل با تاسیس آموزشگاه‌های هنری، در این شهر قدمتی دراز داشته باشد. تا چند دهه پیش، انتقال فنون و هنرهای مختلف اصفهان، به صورت آموزش‌های حضوری و رو در رو انجام می‌شد، ولی با تاسیس دانشگاه هنر اصفهان، به عنوان یکی از چهار دانشگاهی که امروزه در ایران در حوزه تخصصی هنر به تربیت دانش‌آموختگان مشغولند، آموزش هنرهای سنتی و جدید در این شهر رنگ و بویی دیگر به خود گرفته است.

تاریخچه دانشگاه هنر اصفهان

دانشگاه هنر اصفهان در سال 1977 میلادی (1355 خورشیدی) به عنوان «دانشکده پردیس اصفهان» تاسیس شد. در ابتدا این واحد آموزشی، به «دانشگاه فارابی» وابسته بود، ولی پس از انقلاب اسلامی ایران (1979 میلادی) و ادغام دانشگاه فارابی در چهار واحد آموزشی هنری دیگر که به تاسیس دانشگاه هنر تهران انجامید، استقلال پیدا کرد.
از ابتدا هدف اصلی از ایجاد این دانشکده، تربیت نیروهای متخصص در زمینه حفظ و نگهداری آثار و ابنیه تاریخی بود، بدین ترتیب دانشگاه هنر اصفهان نخستین مرکزی لقب گرفت که در زمینه مرمت آثار تاریخی، فارغ‌التحصیلانی در مقطع کارشناسی رشته‌های باستان‌شناسی، نقاشی، معماری داخلی، ساختمان، شیمی و نساجی تربیت کرد. این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد نیز در دو رشته «مرمت ابنیه» و «مرمت آثار تاریخی» دانشجو جذب کرد.
در نهایت پس از گسترش واحدها و رشته‌های آموزشی، این دانشکده در سال 2000 میلادی (1379 خورشیدی) به دانشگاه ارتقا پیدا کرد. در حال حاضر 125 نفر عضو هیات علمی این دانشگاه هستند.

ویژگی منحصربه‌فرد دانشگاه هنر اصفهان

قرار گرفتن این دانشگاه در شهر اصفهان که محل تبلور و نمایش هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی است، فرصت ویژه‌ای برای تجربه زندگی در فضایی هنری در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. فضاهای آموزشی دانشگاه در ساختمان‌های تاریخی قرار دارد، این ویژگی، این دانشگاه را برای رشته‌های هنری بسیار ایده‌آل کرده است.
دانشگاه هنر اصفهان، قطب علمی مرمت ایران شناخته می‌شود و تنها دانشگاهی است که در مقطع دکترا به پذیرش دانشجو در دو گرایش «مرمت آثار» و «مرمت ابنیه» می‌پردازد.

فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه هنر اصفهان

هم‌اکنون نزدیک سه هزار دانشجو در پنج دانشکده «پژوهش‌های عالی هنر و کارآفرینی»، «حفاظت و مرمت»، «صنایع دستی»، «معماری و شهرسازی» و «هنرهای تجسمی» به تحصیل مشغولند.
با هدف انتشار جدید‌ترین نتایج پژوهش‌های دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه، چهار نشریه تخصصی با عناوین «پژوهش هنر»، «مرمت و معماری ایران»، «مطالعات تطبیقی هنر» و «باستان‌شناسی و تاریخ هنر شرق باستان» منتشر می‌شود.
مرکز رشد تخصصی هنر، دیگر بخشی است که با هدف تجاری‌سازی صنایع هنری و فرهنگی، ایجاد فضای مناسب برای شکل‌گیری شرکت‌های هنربنیان، میزبانی از صنایع خلاق، کارآفرینی مبتنی بر هنر و تولید ثروت بر پایه کسب و کارهای هنری و ارتقای نظام آموزش عالی هنر تاسیس شده است. این مرکز در سال 2015 میلادی (1394 خورشیدی) با همکاری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد شده و تاکنون، بیش از 30 شرکت و هسته فعال در زمینه‌های صنایع دستی، گردشگری، طراحی صنعتی، محصولات فرهنگی، جلوه‌های سینمایی، پویانمایی، معماری و شهرسازی در آن مستقر شده‌اند.
دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی نیز وظیفه گسترش روابط بین دانشگاهی در سطح بین‌المللی را بر عهده دارد. این دفتر به برنامه‌ریزی نشست‌های بین‌المللی، برگزاری رویدادهای علمی بین دانشگاهی و ایجاد روابط با پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی خارجی مشغول است. تعیین شرایط جذب دانشجویان غیر ایرانی و اطلاع‌رسانی ضوابط و مراحل جذب این دانشجویان نیز از سوی این دفتر انجام می‌شود.
نام دانشگاه هنر اصفهان، آموزش هنر در فضای بی‌نظیر هنری
کشور ایران
نوعدولتی
تماس۰۳۱۳۶۲۴۸۰۸۹
وب سایتhttps://en.aui.ac.ir/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: