University

دانشگاه علوم پزشکی ایران و خدمات آن به 5.2 میلیون نفر

دانشگاه علوم پزشکی ایران و خدمات آن به 5.2 میلیون نفر

دانشگاه علوم پزشکی ایران و خدمات آن به 5.2 میلیون نفر
دانشگاه علوم پزشکی ایران با نام کامل «دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران» یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران به شمار می‌آید که در جولای 1974 کار خود را آغاز کرده است.

تاریخچه دانشگاه علوم پزشکی ایران

پروژه ساختمانی این دانشگاه در سال 1974 آغاز شد و یک سال پس از آن، به عنوان نخستین اقدام برای تاسیس یک مرکز علمی جامع در زمینه علوم پزشکی، کار جمع‌آوری مجلات و کتاب‌های معتبر علمی و شکل‌دهی به کتابخانه دانشگاه کلید خورد. در کمتر از دو سال، چند هزار کتاب و مجله علمی معتبر ساختار اولیه کتابخانه‌ای را شکل داد که به یکی از مهم‌ترین مراکز اطلاعات پزشکی منطقه تبدیل و از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان کتابخانه و مرکز اطلاعات سلامت در منطقه وسیع شرق مدیترانه انتخاب شد.

همزمان دانشکده پزشکی، دانشکده علوم پایه پزشکی و دانشکده پرستاری در گروه پیراپزشکی و مدیریت موسسات پزشکی و بهداشتی نیز آغاز به کار کردند. ارائه خدمات بالینی و درمانی این مرکز آموزشی نیز در بیمارستان «ایرانشهر» جریان داشت.

مرکز علوم پزشکی ایران در آن زمان به عنوان یکی از مراکز پیش رو در ارائه خدمات و آموزش‌های پزشکی در منطقه غرب آسیا مطرح بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال 1986 چند دانشکده و موسسه آموزش عالی در مرکز پزشکی ایران ادغام شدند تا به صورت رسمی «دانشگاه علوم پزشکی ایران» شکل گیرد.

وضعیت امروز دانشگاه علوم پزشکی ایران

دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال حاضر بیش از 8500 دانشجو دارد. عضویت بیش از هزار نفر در هیات‌های علمی این دانشگاه، سطح خدمات آموزشی آن را بسیار بالا برده است. این دانشگاه 11 دانشکده دارد:
1. دانشکده طب ایرانی
2. دانشکده پزشکی
3. دانشکده پیراپزشکی
4. دانکده پرستاری و مامایی
5. دانشکده داروسازی
6. دانشکده بهداشت
7. دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی
8. دانشکده علوم توانبخشی
9. دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی
10. دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان
11. دانشکده دندان‌پزشکی
همچنین 17 بیمارستان و در مجموع، بیش از 3300 تخت بیمارستانی از خدمات این دانشگاه بهره‌مند می‌شوند که جمعیت خدمات‌پذیر آن را به حدود 5.2 ملیون نفر می‌رساند. 47 مرکز تحقیقاتی نیز به عنوان زیرمجموعه این دانشگاه مشغول فعالیتند. آموزش‌های این دانشگاه در 63 رشته برای مطقع کارشناسی ارشد و در 37 رشته برای مقطع دکترای ناپیوسته ارائه می‌شود. انستیتو تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم و پژوهشکده حواس پنج‌گانه نیز به عنوان دو زیر مجموعه این دانشگاه محسوب می‌شوند.

شش عنوان نشریه انگلیسی و شش عنوان نشریه فارسی، نتایج حاصل از تحقیقات و پژوهش‌های مراکز علمی و اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران و دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را منتشر می‌کند.

پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران

با تاسیس معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، خدماتی برای آموزش حضوری و مجازی برای دانشجویان غیر ایرانی فراهم شد. در حال حاضر در پردیس بین‌الملل این دانشگاه، دانشجویان در سه رشته دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی پذیرفته می‌شوند.

جایگاه جهانی دانشگاه علوم پزشکی ایران
در نخستین رتبه‌بندی تایمز درباره تاثیرگذاری‌های دانشگاه‌ها که برای سال 2019 منتشر شد، دانشگاه علوم پزشکی ایران رتبه نخست ایران و 41 جهان را به خود اختصاص داد. این رتبه بیانگر عملکرد دانشگاه‌ها بر اساس اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد است. در تازه‌ترین رتبه‌بندی تایمز، این دانشگاه در رتبه هفتم ایران جای گرفته است.
با فعالیت دانشکده جدیدالتاسیس دندانپزشکی، احتمالا رتبه دانشگاه علوم پزشکی ایران در رده‌بندی‌های جهانی و منطقه‌ای ارتقا پیدا کند. با وجود این برخورداری از رکورد تولید مقاله به نسبت اعضای هیات علمی در میان تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایران، نشان می‌دهد ظرفیت خوبی برای پیشرفت علمی این دانشگاه وجود دارد.

در رتبه‌بندی شانگهای که برای سال 2023 منتشر شد، دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته‌های بهداشت عمومی و پزشکی بالینی رتبه 301 تا 400 را به خود اختصاص داده است.
بر اساس رتبه‌بندی ISC نیز دانشگاه علوم پزشکی ایران در رتبه سوم حوزه علوم پزشکی و بهداشت قرار دارد. در این رتبه‌بندی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبه‌های اول و دوم قرار گرفته‌اند.
نام دانشگاه علوم پزشکی ایران و خدمات آن به 5.2 میلیون نفر
کشور ایران
رتبه جهانی دانشگاه301
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان8500
تماس021-86701
وب سایتhttps://iums.ac.ir/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: