University

دانشگاه صنعتی شاهرود و افقهای روشن پیشِ روی آن
دانشگاه صنعتی شاهرود و افقهای روشن پیشِ روی آن
استان سمنان یکی از پهناورترین استانهای ایران به شمار میرود. وجود نزدیک سه میلیارد تن ذخایر معدنی و بیش از 40 نوع ماده معدنی در این استان، آن را از این نظر، به یکی از مهمترین استانهای ایران تبدیل کرده است. از این روست که فعالیتهای پژوهشی و آموزشی در حوزه معدن، از دههها قبل در این استان مورد توجه بوده و به تاسیس دانشگاه صنعتی شاهرود، به عنوان یکی از مراکز مهم آموزش عالی در زمینه مهندسی معدن در ایران انجامیده است.
تاریخچه دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشگاه صنعتی شاهرود نخستین دانشگاهی است که در استان سمنان تاسیس شده است. پیشینه تاسیس این دانشگاه به مرکزی بر میگردد که در سال 1973 میلادی (1352 خورشیدی) با عنوان «مدرسه عالی معدن» بنا نهاده شد. مدیریت این مدرسه عالی با بخش خصوصی بود و رشته «استخراج زغالسنگ» در مقطع کادانی، تنها رشته آن محسوب میشد. دو سال بعد، مدیریت این موسسه به وزارت صنایع و معادن وقت سپرده شد، ولی در سال 1982 میلادی (1361 خورشیدی) مانند دیگر دانشگاههای ایران، به عنوان یکی از واحدهای آموزش عالی ذیل وزارت فرهنگ و آموزش عالی به کار خود ادامه داد.
توسعه دانشگاه در سالهای بعد ادامه پیدا کرد. در سال 1987 میلادی (1366 خورشیدی) گرایشهای مختلفی از رشته مهندسی معدن و دورههای کاردانی رشتههای عمران و برق در برنامه درسی موسسه تعریف شد تا عنوان آن به «مجتمع آموزش عالی» ارتقا پیدا کند. در نهایت نیز در 1993 میلادی (1372 خورشیدی)، این مرکز به صورت رسمی به عنوان دانشگاه شاهرود نامیده شد. با توجه به گسترش رشتههای فنی، صنعتی و علوم پایه، در سال 2002 میلادی (1381 خورشیدی) نام دانشگاه به «دانشگاه صنعتی شاهرود» تغییر کرد.
وضعیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شاهرود
در حال حاضر دانشگاه صنعتی شاهرود حدود 12 هزار دانشجو و 340 عضو تماموقت هیات علمی دارد. در این دانشگاه 14 دانشکده فعال هستند:
1. مهندسی برق
2. مهندسی مکانیک
3. مهندسی عمران
4. مهندسی کامپیوتر
5. مهندسی کشاورزی
6. مهندسی شیمی و مواد
7. مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک
8. مهندسی معماری و شهری
9. مهندسی صنایع و مدیریت
10. علوم ریاضی
11. فیزیک و مهندسی هستهای
12. تربیتبدنی و علوم ورزشی
13. علوم زمین
14. شیمی
چهار دانشکده «مهندسی کامپیوتر»، «مهندسی برق»، «مهندسی مکانیک» و «مهندسی عمران» در پردیس جدید دانشگاه صنعتی شاهرود قرار دارند که در اوایل دهه 2010 در فاصله دو کیلومتری پردیس اصلی آن احداث شده است.
مرکز رشد فناوریهای نوین، یکی از مراکز فعال در دانشگاه است. هدف اصلی این مرکز تجاریسازی طرحهای مبتنی بر نوآوری، نیاز صنایع و محصولات پژوهشی بهروز است. تامین فضای مورد نیاز کسب و کارهای نوظهور، کمک به دریافت تسهیلات مالی و برقراری ارتباط بین پژوهشگران و صنایع مختلف، از جمله خدمات این مرکز محسوب میشود.
در زمینه پژوهشی نیز چهار نشریه علمی به زبان انگلیسی و پنج نشریه به زبان فارسی از سوی دانشگاه صنعتی شاهرود منتشر میشود. همچنین سه پژوهشکده «اتوماسیون و هوش مصنوعی»، «دانشجویی» و «صنعت سیم و کابل» در این دانشگاه به تحقیق در زمینههای مختلف مرتبط با رشتههای خود میپردازند.
این دانشگاه به عنوان قطب تحقیقات و فناوری علمی مهندسی معدن در ایران شناخته میشود. با هدف تقویت پژوهشها در این زمینه، فعالیتهایی برای هدایت تحقیقات و حمایت از آنها در دانشگاه صنعتی شاهرود به اجرا در میآید.
جایگاه و فعالیتهای بینالمللی دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشگاه صنعتی شاهرود، یکی از دانشگاههای رو به رشد ایران محسوب میشود. این دانشگاه در رتبهبندی سال 2023 دانشگاههای آسیایی که از سوی موسسه تایمز ارائه شد، توانست در میان 928 دانشگاه از 36 کشور، در رتبه 301 تا 350 قرار گیرد. بدین ترتیب دانشگاه صنعتی شاهرود خود را به عنوان نخستین دانشگاه استان سمنان که به این رتبهبندی وارد شده، مطرح کرد. بر اساس این رتبهبندی، دانشگاه صنعتی شاهرود در میان دانشگاههای ایران در رتبه سی و چهارم قرار دارد.
علاوه بر این، در نظام رتبهبندی شانگهای که در سال 2023 منتشر شده نیز دانشگاه شاهرود در رشته علوم و مهندسی انرژی در رتبه 301 تا 400 و در رشته مهندسی مکانیک در رتبه 201 تا 300 قرار گرفته و به عنوان یکی از برترین دانشگاههای ایران معرفی شده است.
دانشگاه صنعتی شاهرود با تاسیس دفتر «همکاریهای علمی و بینالمللی» به گسترش فعالیتهای بینالمللی خود، ارتباط بیشتر با مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشورهای خارجی و جذب دانشجویان غیر ایرانی اهتمام کرده است.
نام | دانشگاه صنعتی شاهرود و افقهای روشن پیشِ روی آن |
کشور | ایران |
رتبه جهانی دانشگاه | 301 |
نوع | دولتی |
تعداد کل دانشجویان | 11700 |
تماس | 02332392204 |
وب سایت | https://shahroodut.ac.ir/fa/ |






Choose blindless
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: