رب پلو، مناسب برای پذیرایی از مهمانان سختپسند!
رب پلو، مناسب برای پذیرایی از مهمانان سختپسند!
رب پلو یکی از غذاهای محبوب مردم شیراز است که در آن، از رب انار و کشمش برای طعمدادن به غذا استفاده میشود.
مواد لازم برای پخت رب پلو
برای پخت غذا برای چهار نفر، به این مواد نیاز خواهید داشت:
برنج: چهار پیمانه
سینه مرغ: 500 گرم
رب انار: دو تا سه قاشق غذاخوری
مغز گردو: 200 گرم
کشمش پلویی: 100 گرم
پیاز: سه عدد متوسط
شکر: یک شاشق غذاخوری
زردچوبه، روغن، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
چوب دارچین: یک تکه
مغز گردو با باید به صورت خردشده به غذا اضافه کنید. با این کار گردو بهتر پخته خواهد شد و روغن خواهد انداخت.
اضافه کردن شکر به غذا مزه آن را بسیار دلچشب خواهد کرد. حتی اگر دوست دارید غذا را ترش مصرف کنید، شکر را حذف نکنید، بلکه آن را کمتر کنید!
دستور پخت رب پلو شیرازی
پیش از شروع فرایند پخت، برنج را حداکثر یک ساعت در آب سرد بخیسانید. در این مدت گوشت مرغ را به همراه چوب دارچین، دو پیمانه آب، کمی زردچوبه و یک عدد پیاز در یک قابلمه بریزید تا روی حرارت متوسط بپزد. پیاز را از وسط به چهار قسمت تقسیم کنید تا طعم خود را بهتر به مرغ بدهد. این مرحله نه تنها باعث پخته شدن مرغ میشود، بلکه بوی نامطبوع گوشت مرغ را نیز از بین میبرد. اگر احساس میکنید گوشت مرغی که انتخاب کردهاید تازه نیست، میتوانید ابتدا آن را با آب سرد بشویید، بعد نیم ساعت در آب بجوشانید و سپس مجددا به شیوهای که گفتیم، عمل جوشاندن و پختن آن را انجام دهید.
پس از آن که مرغ به خوبی پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا سرد شود. بعد از آن گوشت را ریشریش کنید و کنار بگذارید.
دو پیاز باقیمانده را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید و با روغن تفت دهید. وقتی پیازها تغییر رنگ داد و مایل به طلایی شد، کمی ادویه به آن بیافزایید و کار خود را ادامه دهید تا هم ادویهها تفت ببینند و هم به خوبی با پیاز مخلوط شوند. حالا نوبت اضافه کرد مغز گردو به ماهیتابه است. گردو را هم چند دقیقه همراه این مخلوط تفت دهید و رب انار را اضافه کنید. رب انار، مایه اصلی این غذاست. باید تفت دادن رب انار را تا زمانی که خوشرنگ شود ادامه دهیم، سپس کشمش پلویی را به همراه شکر اضافه کنیم. تفت دادن را تا زمان براق شدن کشمشها ادامه دهید و سپس تابه را از روی حرارت کنار بگذارید.
نوبت دم کردن برنج است. یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی آب جوش آمد، آب برنج خیس کرده را خالی کنید و آن را درون آبجوش بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا برنج، مغزپخت شود. سپس آن را آبکش کنید.
قابلمهای را که برای پخت رب پلو در نظر گرفتهاید روی حرارت بگذارید و کف آن را روغن بریزید. باید کف قابلمه، تهدیگ بگذارید. تهدیگ میتواند سیبزمینی یا نان باشد.
کمی از برنج را روی تهدیگ بریزید و روی آن را با یک لایه نازک از مخلوطی که درست کردهایم بپوشانید و کمی از مرغ ریشریششده را اضافه کنید. دوباره برنج بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد به پایان برسد. روی برنج دو قاشق غذاخوری روغن بریزید.
در قابلمه را بگذارید تا برنج دم بکشد. برای این مرحله احتمالا به سه ربع تا یک ساعت زمان نیاز داشته باشید. تا برنج دم بکشد. پس از آن که برنج دم کشید، آن را هم بزنید تا ترکیبی یک دست شکل گیرد.
شیوه سرو رب پلو
اگر رب پلو را داخل قابلمه به خوبی هم زده باشید، ظاهری یکدست به خود میگیرد، ولی اگر مشاهده کردید که ظاهر غذا یکدست نیست، آن را هنگام کشیدن باز هم هم بزنید تا به خوبی یکدست شود.
اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی برنج سفید را با آب زعفران رنگی کنید و برای تزئین به کار ببرید. علاوه بر آن میتوانید در حین پخت غذا، کمی از مرغ ریشریششده را نگه دارید و در هنگام سرو برای تزئین استفاده کنید. رب پلو را با سالاد شیرازی، ترشیهای محلی و سبزی خوردن میل کنید.
نام | رب پلو، مناسب برای پذیرایی از مهمانان سختپسند! |
کشور | ایران |
ناحیه | فارس |
نوع | وعده غذایی |
ثبت | بدون ثبت |
گستره پخت | محلی |
نوع کور رنگی را انتخاب کنید
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: