سالاد شیرازی، همراه خوش‌مزه غذاهای ایرانی

سالاد شیرازی، همراه خوش‌مزه غذاهای ایرانی

سالاد شیرازی، همراه خوش‌مزه غذاهای ایرانی
یکی از عادت‌های مردم ایران، غذا خوردن به صورت خانوادگی است. معمولا خانواده‌ها در هنگام غذا خوردن گرد هم می‌آیند و اگر یکی از اعضا حاضر نباشد، تا آمدن او به غذا خوردن مشغول نمی‌شوند. بیشتر ایرانی‌ها برای غذا خوردن روی زمین می‌نشینند و با انداختن تکه پارچه‌ای مخصوص به نام «سفره»، غذا و دیگر خوراکی‌های مربوط به وعده غذایی را در آن می‌چینند. ایرانی‌ها عادت دارند با استفاده از انواع سالادها، نوشیدنی‌ها و چاشنی‌ها به عنوان همراه غذا، سفره خود را رنگین کنند. دوغ، ماست، پیاز خام، سبزی خوردن و سالادهای مختلف، از جمله محبوب‌ترین موادی است که به عنوان همراه غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این میان، سالاد شیرازی یکی از محبوب‌ترین سالادهایی است که با بیشتر غذاهای ایرانی هم‌نشین می‌شود و لذت خوردن آن را دوچندان می‌کند.
همان طور که از نام این سالاد مشخص است، «شیراز» مبدا اصلی آن محسوب می‌شود. سالاد شیرازی را هم می‌توان به عنوان پیش‌غذا مصرف کرد، هم می‌توان در حین صرف غذا یا بعد از آن خورد. شاید به نظر برسد این سالاد به خاطر داشتن خیار و استفاده از طعم‌دهنده‌های ترش، باید در تابستان پرطرفدارتر باشد، ولی در همه طول سال به عنوان یکی از مهم‌ترین سالادها، سر سفره ایرانیان ظاهر می‌شود! در واقع سالاد شیرازی توانسته در همه ایران سر سفره‌ها بیاید و محبوب ایرانی‌ها شود!

مواد لازم برای تهیه سالاد شیرازی

خیار: سه عدد
گوجه: دو عدد
پیاز: یک عدد
نعناع خشک خردشده، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
آبغوره: یک پیمانه
می‌توانید خیار مورد استفاده در سالاد را پوست بکنید یا همراه با پوست استفاده کنید.
از برگ جعفری خشک یا تازه و روغن زیتون نیز می‌توانید در سالاد استفاده کنید. ولی استفاده از این مواد به ذائقه خودتان بستگی دارد و اجباری در کار نیست. اگر خواستید روغن زیتون به سالاد اضافه کنید، در حد دو سه قاشق سوپ‌خوری کافی است.

دستور تهیه سالاد شیرازی

1. خیار، گوجه و پیاز را خرد کنید و در یک کاسه بزرگ بریزید. تقریبا تمام فرایند درست کردن سالاد شیرازی در همین مرحله خلاصه می‌شود، بنابراین دقت کنید که همه مواد را در حدی که می‌توانید، ریزتر خرد کنید. البته توجه داشته باشید که رنده کردن مواد، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا باعث له شدن و از بین رفتن طعم ویژه هر کدام از مواد می‌شود، در حالی که در سالاد شیرازی طعم هر کدام از مواد سه‌گانه، باید به صورت مستقل حفظ شود.
گاهی به سه ماده اصلی سالاد شیرازی (خیار، گوجه و پیاز) پیازچه و فلفل دلمه‌ای هم اضافه می‌کنند.
2. در مرحله بعد، کمی نعناع خشک و جعفری را به مخلوط اضافه کنید و آن را هم بزنید. اگر برگ جعفری تازه به مخلوط اضافه می‌کنید، قبل از اضافه کردن آن را خرد کنید، اگر هم برگ خشک‌شده اضافه می‌کنید، آن را خوب خرد کنید. گاهی به جای نعناع از پونه هم استفاده می‌شود.
3. پس از هم‌زدن مواد آبغوره، نمک و فلفل را اضافه کنید.
آبغوره اصلی‌ترین ماده برای طعم دادن به سالاد شیرازی است، ولی اگر آبغوره در دسترس‌تان نیست می‌توانید از آب‌لیمو یا سرکه هم استفاده کنید.
4. اگر می‌خواهید روغن زیتون به سالاد اضافه کنید، الان وقتش است!

نحوه سرو سالاد شیرازی

بهتر است یک ساعت قبل از سرو سالاد شیرازی، آن را در یخچال بگذارید تا مزه مواد و طعم‌دهنده‌ها به خوبی جا بیافتد.
برای سرو سالاد شیرازی، آن را در چند کاسه کوچک بریزید. می‌توانید از گوجه، خیار، پیاز یا فلفل دلمه‌ای برای تزئین سالاد شیرازی استفاده کنید.
سالاد شیرازی نه تنها برای طعم دلچسب خود، بلکه به خاطر تنوع رنگش، سر سفره مورد توجه ایرانی‌هاست و یکی از عناصر تزئین سفره هم به شمار می‌رود.
نام سالاد شیرازی، همراه خوش‌مزه غذاهای ایرانی
کشور ایران
ناحیهفارس
نوعدسر و همراه غذا
ثبتملی
گستره پختملی
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: