تجربه درخشان جمهوری اسلامی ایران در نظام آموزش و پرورش در اختیار وزارت معارف افغانستان قرار خواهد گرفت
سید روح الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل با آقای شمس الرحمن حماس، رئیس امتحانات معیاری وزارت معارف(آموزش و پرورش) امارت اسلامی افغانستان و هیئت همراه ایشان در محل رایزنی فرهنگی در کابل دیدار و گفتگو کرد.
آقای حسینی با اشاره به پیشرفتها و موفقیتهای مدارس و دانشگاههای ایران در زمینه ارائه نمونههای پیشرفت مدارس ایران در المپیادهای جهانی نکاتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: دانشآموزان ایرانی توانستهاند در شش رشته فیزیک، شیمی، زیست شناسی،ریاضی، نجوم، کامپیوتر و.... رتبههای برتر جهانی را کسب کنند. آقای حسینی پایه همه این موفقیتها را مدارس عنوان نمود و اظهار داشت: بزرگترین نقطه پیشرفت یک کشور سرمایه گذاری در علم و دانش و آموزش و پرورش است و اکنون کشورهای غربی با جذب نخبگان و متخصصان کشورهای دیگر با مطامع مادی و رفاهی، موتور صنعت و دانش خود را به حرکت درمیآورند. اما کشورهای اسلامی در این زمینه راه زیادی را برای طی کردن به پیش رو داردند. وی در ادامه افزود: این در حالی است که کشورهای غربی تلاش مضاعف میکنند تا نگذارند پیشرفتهای روز افزون جمهوری اسلامی ایران در عرصه علم و دانش به گوش جهانیان برسد و با رسانههای خود سعی میکنند بذر نامیدی و یاس را در درون ملتهای مسلمان بپاشند و آنان را وادار به شکست نمایند اما کشورهای اسلامی میتوانند با بهره گیری از تجربههای یکدیگر دست در دست یکدیگر به پیشرفت همدیگر کمک نمایند.
آقای حسینی از آخرین نشست خود با سرپرست وزارت معارف افغانستان مولوی حبیب الله آغا و اعلام آمادگی رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در کابل و دولت جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با مدارس افغانستان در دیدار با وزیر معارف امارت اسلامی خبر داد و افزود: متأسفانه هنوز پاسخی مثبتی از سوی ایشان برای ورود به عرصه همکاریهای دو جانبه داده نشده است. وی افزود: در هر حال درب رایزنی به روی همه باز است و ما در زمینه برگزاری دورهها و کارگاههای دانشافزایی چه به صورت حضوری و چه غیر حضوری، چه در ایران و چه در افغانستان آمادگی خود را اعلام میداریم.
رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در کابل آشنایی جوانان و نوجوانان با آسیبهای فضای مجازی و لزوم یادگیری سواد رسانه را بسیار با اهمیت دانسته و به مدیران مدارس دولتی، برگزاری کلاسهای فوق برنامه در این زمینه با همکاری رایزنی فرهنگی را پیشنهاد کردند.
دکتر حسینی با اظهار امیدواری در خصوص ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اظهار داشت: ما به عنوان همسایهی افغانستان با اشتراکات فراوان فرهنگی، زبانی، دینی، تاریخی و... دوست داریم افغانستان، کشوری آباد، پیشرفته و امن باشد و این برای جمهوری اسلامی ایران یک اولویت مسلم است.
وی به اهمیت روشهای جدید آموزشی برای نسل جوان و امروزی اشاره کرد و گفت: نیروی انسانی متخصص و متعهد در زمره مهمترین و اصلیترین مولفههای پیشرفت کشورها ارزیابی میگردد و برای نیل به این مهم توجه به دستاوردهای 45 ساله ایران قابل تامل است.
در ادامه این دیدار، آقای شمس الرحمن حماس رئیس امتحانات معیاری وزارت معارف امارت اسلامی افغانستان، با اشاره به جایگاه و اهمیت فرهنگی کشور ایران برای افغانستان در بین سایر همسایگان، خواهان ارتباط مستمر و بیشتر با رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در کابل شد.
ایشان که ریاست امتحانات معیاری وزارت معارف امارت اسلامی را بر عهد دارد، در مورد وظایف ریاست امتحانات معیاری وزارت معارف توضحاتی ارائه نمود و با بیان مشکلات مدارس دولتی افغانستان، برگزاری دورههای ارتقاء مهارتی معلمان و مدیران مدارس را با کمک رایزنی فرهنگی ج.ا. ایران درخواست نمود.
ایشان همچنین پیشنهاد نمود معلمان و مدیران مدارس دولتی افغانستان با سفر به ایران و بازدید از مراکز آموزشی و علمی موفق ایران در عرصه آموزش و پرورش دانشآموزان، از تجربیات آنها در مدارس خود استفاده کنند.
نظر خود را بنویسید.