University

دانشگاه فردوسی مشهد، بزرگ‌ترین دانشگاه شرق ایران

دانشگاه فردوسی مشهد، بزرگ‌ترین دانشگاه شرق ایران

دانشگاه فردوسی مشهد، بزرگ‌ترین دانشگاه شرق ایران
مشهد، پس از تهران، دومین شهر پرجمعیت ایران است. این ابرشهر، با برخورداری از فرهنگ و پیشینه‌ای غنی، به عنوان بزرگ‌ترین شهر شرق ایران مطرح است و هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. موقعیت این شهر سبب شده مهاجرت‌های زیادی از شهرها و کشورهای اطراف به آن صورت گیرد، به طوری که این شهر، یکی از مهاجرپذیرترین شهرهای ایران است. به خاطر همین موقعیت ویژه، دانشگاه فردوسی مشهد، به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه این شهر، علاقمندان بسیاری در میان جوانان کشورهای منطقه به خود جذب کرده است.

تاریخچه دانشگاه فردوسی مشهد

دانشگاه فردوسی مشهد یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های مدرن ایران به شمار می‌رود. این دانشگاه در سال 1949 تاسیس شد. انتخاب نام «فردوسی» که یکی از بزرگ‌ترین حماسه‌سرایان تاریخ به شمار می‌رود، ادای دینی به این شاعر ایرانی بود که در شرق ایران کنونی زیست و با سرودن شاهنامه، یکی از بزرگ‌ترین آثار حماسی بشر را خلق کرد و زبان پارسی را از انقراض نجات داد.

تاسیس دانشگاه ادبیات در سال 1955 که در آن پنج رشته تدریس می‌شد، نقطه عطفی در رشد دانشگاه فردوسی مشهد بود. دانشکده معقول و منقول (بعدا به «الهیات» تغییر نام پیدا کرد)، دانشکده علوم، دانشکده دندان‌پزشکی، دانشکده علوم دارویی و تغذیه، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشکد مهندسی، موسسه بینایی‌سنجی و یک دبیرستان نیز زیر نظر دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979، دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه فردوسی منفک شد. اضافه شدن دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشکده دامپزشکی، آموزشکده کشاورزی شیروان، دانشکده علوم ورزشی، دانشکده علوم ریاضی، پژوهشکده علوم گیاهی، مرکز تحقیقات زمین‌لرزه و چند دانشکده دیگر در این دوره به دانشگاه فردوسی مشهد افزوده شد.

وضعیت امروز دانشگاه فردوسی مشهد
در حال حاضر این دانشگاه بیش از 800 نفر عضو هیات علمی دارد و بیش از 25 هزار دانشجو در آن مشغول تحصیلند. حضور نزدیک دو هزار دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه فردوسی، موقعیت فراملی این دانشگاه را بسیار برجسته کرده است. این دانشگاه هم‌اکنون 13 دانشکده و یک کالج دارد. علاوه بر این، هفت پژوهشکده نیز در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند:
1. پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی
2. پژوهشکده فناوری زیستی
3. پژوهشکده زیارت و گردشگری
4. پژوهشکده هواخورشید
5. پژوهشکده نفت و گاز
6. پژوهشکده علوم گیاهی
7. پژوهشکده فناوری هوایی
بالا بودن سطح آموزش‌ها و امکانات دانشگاه فردوسی سبب شده در سال‌های مختلف، این دانشگاه موفق شود رتبه‌های برتر مسابقات علمی را در میان دانشگاه‌های ایران به دست آورد. به طوری که در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، دانشگاه فردوسی مشهد یکی از برترین دانشگاه‌های ایران است.

دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه‌بندی‌های جهانی

در رتبه‌بندی شانگهای 2023، دانشگاه فردوسی موفق شد با احراز رتبه 151 تا 200 در رشته مهندسی مکانیک و رتبه 401 تا 500 در مهندسی شیمی، به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های ایران شناخته شود. این دانشگاه همچنین موفق شد در رشته علوم و مهندسی انرژی رتبه 201 تا 300 را به دست آورد و در کنار دانشگاه‌هایی همچون صنعتی اصفهان و صنعتی شریف، جزء دانشگاه‌های برتر ایران جای گیرد.
نام دانشگاه فردوسی نیز در رتبه‌بندی ISC در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری با کسب رتبه 301 تا 350 دیده می‌شود. همچنین دانشگاه فردوسی مشهد در رتبه‌بندی ملی بر اساس تعداد مقالات خارجی رتبه پنجم دانشگاه‌های ایران را در اختیار دارد.

دانشجویان خارجی در دانشگاه فردوسی مشهد

دانشجویان خارجی در صورت برخورداری از شرایط مورد نظر دانشگاه فردوسی مشهد و پرداخت شهریه تحصیلی، می‌توانند از خدمات آموزشی آن بهره‌مند شوند. در حال حاضر اداره‌ای با عنوان «همکاری‌های بین‌المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی» برای هماهنگی تحصیل دانشجویان غیر ایرانی در این دانشگاه مشغول فعالیت است. این مرکز علاوه بر ارائه خدمات به دانشجویان غیر ایرانی، امکانات لازم برای تحصیل و ارائه فرصت مطالعاتی دانشجویان ایرانی در خارج از کشور را نیز با انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف فراهم می‌آورد. همچنین مرکزی برای آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان در دانشگاه فردوسی به ارائه خدمات مشغول است.

وجود امکانات متعدد و حضور دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه فردوسی، سبب شده این دانشگاه در سال‌های اخیر به عنوان یکی از 10 دانشگاه موفق ایران در زمینه فعالیت‌های بین‌المللی معرفی شود. 
نام دانشگاه فردوسی مشهد، بزرگ‌ترین دانشگاه شرق ایران
کشور ایران
رتبه جهانی دانشگاه151
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان30000
تماس۰۵۱-۳۸۸۰۲۰۰۰
وب سایتhttps://www.um.ac.ir/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: