University

دانشگاه شهرکرد، مرکزی به‌نام در رشته‌های حوزه دامپروری و کشاورزی

دانشگاه شهرکرد، مرکزی به‌نام در رشته‌های حوزه دامپروری و کشاورزی

دانشگاه شهرکرد، مرکزی به‌نام در رشته‌های حوزه دامپروری و کشاورزی
نیاز انسان به استفاده هر چه بهتر از امکانات و منابع، وی را به تحصیل علم و به کار بردن بهترین روش‌ها برای رسیدن به محصولات برتر، وادار کرده است. شکل‌گیری مراکز علمی و آموزشی نیز در هر منطقه، با امکانات و منابع آن بی‌ارتباط نیست. همان طور که دانشگاه شهرکرد نیز در ابتدا به عنوان مرکزی برای آموزش فنون و دانش‌های مربوط به دامپروری تاسیس شده بود، ولی به تدریج گسترش پیدا کرد و امروز به عنوان یکی از دانشگاه‌های جامع ایران شمرده می‌شود.

تاریخچه دانشگاه شهرکرد
در سال 1977 میلادی (1356 خورشیدی) نخستین گام‌ها برای تاسیس یک مرکز آموزش عالی در زمینه دامپروری در شهرکرد برداشته شد. این مرکز با نام «دانشکده دامپروری شهرکرد» در یک ساختمان استیجاری تاسیس شد. بعدها به خاطر وجود این مرکز، میدانی را که در همسایگی دانشکده قرار داشت، به نام «دانشگاه» نامیدند.
پس از انقلاب اسلامی ایران (1979 میلادی) این دانشکده به «آموزشکده کشاورزی» تبدیل و زیر نظر دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به کار شد. نخستین گروه دانشجویان این آموزشکده پس از پیروزی انقلاب اسلامی که متشکل از 30 نفر بود، در سال 1983 میلادی (1362 خورشیدی) تحصیل خود را در مقطع کاردانی، در دو رشته «امور زراعی» و «امور دامی» آغاز کردند.
پس از گسترش فعالیت‌های این مرکز، در سال 1988 میلادی (1367 خورشیدی) آن را به «مجتمع آموزش عالی» و در نهایت در سال 1991 میلادی (1370 خورشیدی) به دانشگاه ارتقا دادند.

فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه شهرکرد
دانشگاه شهرکرد با در اختیار داشتن فضایی وسیع، هشت دانشکده («فنی و مهندسی»، «ادبیات و علوم انسانی»، «علوم پایه»، «ریاضی»، «دامپزشکی»، «کشاورزی»، «منابع طبیعی و علوم زمین»، «علوم انسانی» و «هنر») از بیش از هفت هزار دانشجو پذیرایی می‌کند که حدود 1500 نفر از آن در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیلند. از میان این دانشکده‌ها هفت دانشکده در پردیس اصلی و یک دانشکده (دانشکده هنر) در شهر فارسان قرار دارد.
همچنین 330 عضو هیات علمی وظیفه تدریس دروس این دانشگاه در 49 رشته کارشناسی، 79 رشته کارشناسی ارشد، 36 رشته دکترای تخصصی و یک رشته دکترای حرفه‌ای را بر عهده دارند.
در این دانشگاه شش پژوهشکده مشغول فعالیت هستند:
1. فناوری جنین دام،
2. زیست‌فناوری،
3. بیماری‌های مشترک انسان و دام،
4. مرکز رشد،
5. مرکز تحقیقات منابع آب،
6. نانو.
محور فعالیت‌های این پژوهشکده بر اساس نیاز منطقه به یافته‌ها و پژوهش‌های علمی در زمینه کشاورزی و دامپروری است. با هدف ارتباط هر چه بیشتر پژوهشگران دانشگاه با صنایع غذایی، زراعی و دامپروری، از سال 2016 میلادی (1395 خورشیدی) مرکزی با عنوان «شتابدهی نوآوری» در آن شروع به کار کرده است. به کمک این مراکز، دانشگاه شهرکرد در ارزیابی‌های صورت‌گرفته در ایران، موفق شده در طول چندین سال رتبه‌های برتر تحقیقات کشاورزی ایران را به دست آورد.
هشت نشریه علمی در دانشگاه شهرکرد به چاپ می‌رسد که دو عنوان از آن‌ها (پژوهش آب ایران و علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران) رتبه علمی‌پژوهشی دارد. شش نشریه دیگر با رتبه علمی‌تخصصی به چاپ می‌رسد که عناوین آن عبارت است از:
1. بیماری‌های مشترک انسان و دام،
2. پژوهش‌های مکانیک ماشین‌های کشاورزی،
3. ادبیات و علوم انسانی،
4. مدیریت خاک، 
5. گیاه و تنش‌های محیطی،
6. پژوهش در تغذیه دام.

جایگاه و فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه شهرکرد
دانشگاه شهرکرد در سال 2017 میلادی موفق شد برای نخستین بار در فهرست یک درصد دانشگاه‌های برتر جهان جای گیرد. همچنین در رتبه‌بندی ISC که در سال 2021 منتشر شده، این دانشگاه با کسب رتبه 501 تا 600 جهان در حوزه موضوعی علوم کشاورزی، خود را به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر ایران معرفی کرده است.
پذیرش دانشجویان خارجی در این دانشگاه، از سال 2017 میلادی (1396 خورشیدی) شروع شد. در این سال دانشجویانی در رشته‌های ادبیات و حقوق جذب شدند. دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه شهرکرد، علاوه بر جذب دانشجویان خارجی، با برگزاری نشست‌های مشترک با دانشگاه‌های مختلف، به ارتقای سطح علمی و تبادل یافته‌های پژوهشگران دانشگاه با پژوهشگران دیگر کشورها کمک می‌کند. طبق اعلام مسئولان دانشگاه شهرکرد، این دانشگاه از سال 2023، برای افزایش میزان جذب دانشجویان خارجی برنامه‌های جدیدی را آغاز کرده است.
 
نام دانشگاه شهرکرد، مرکزی به‌نام در رشته‌های حوزه دامپروری و کشاورزی
کشور ایران
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان7000
تماس۰۳۸۳۲۳۲۴۴۰۱
وب سایتhttps://www.sku.ac.ir/en/index.aspx
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: