University

دانشگاه یزد، یک مرکز آموزشی مدرن در شهری اصیل و کهن

دانشگاه یزد، یک مرکز آموزشی مدرن در شهری اصیل و کهن

دانشگاه یزد، یک مرکز آموزشی مدرن در شهری اصیل و کهن
آنان که با جغرافیا و تاریخ ایران آشنا هستند، یزد را به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و بااصالت این سرزمین می‌شناسند. این شهر امروزه تا حد زیادی بافت سنتی و اصیل خود را حفظ کرده و به عنوان سرزمین آیین‌ها و سنت‌های کهن شناخته می‌شود، با این حال به هیچ وجه از جریان رو به رشد علم و دانش عقب نیافتاده است. وجود دانشگاه یزد، به عنوان یکی از دانشگاه‌های جامع ایران، گواهی بر این مدعاست.

تاریخچه دانشگاه یزد

دانشگاه یزد در سال 1989 میلادی (1367 خورشیدی)، همزمان با دهمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران به بهره‌برداری رسید. در نخستین نیمسال تحصیلی، دانشگاه یزد در مقطع کارشناسی 38 دانشجو را پذیرش کرد. ادغام دانشگاه تربیت معلم (دانشسرای عالی) یزد در دانشگاه یزد که در سال 1991 میلادی (1370 خورشیدی) رخ داد، از جمله مهم‌ترین رویدادهای مرتبط با فعالیت این دانشگاه محسوب می‌شود.
اکنون پس از گذشت حدود چهار دهه از تاسیس دانشگاه، شمار دانشجویان و سطح علمی آن به شکلی چشم‌گیر ارتقا یافته است. به طوری که بر اساس آماری که در تارنمای دانشگاه در دسترس است، در سال 2024 میلادی شمار دانشجویان این دانشگاه از 13 هزار نفر و تعداد فارغ‌التحصیلان آن از 54 هزار نفر فراتر رفته است.

وضعیت علمی و پژوهشی دانشگاه یزد

بررسی شمار دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه یزد نشان می‌دهد 56 درصد دانشجویان دختر و 44 درصد از آنان پسر هستند. همچنین 65 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی، 27 درصد در مقطع کارشناسی ارشد و هشت درصد در مقطع دکترا مشغول به تحصیلند. دانشگاه یزد به عنوان یک دانشگاه جامع، رشته‌های علوم پایه، فنی مهندسی، هنر و معماری و علوم انسانی را به دانشجویان ارائه می‌دهد و 17 دانشکده در آن فعال هستند:
1. اقتصاد، مدیریت و حسابداری
2. الهیات
3. حقوق، علوم سیاسی و تاریخ
4. روانشناسی و علوم تربیتی
5. زبان و ادبیات
6. شیمی
7. علوم اجتماعی
8. علوم ریاضی
9. فیزیک
10. منابع طبیعی و کویرشناسی
11. مهندسی برق
12. مهندسی عمران
13. مهندسی کامپیوتر
14. مهندسی معدن و متالورژی
15. مهندسی مکانیک
16. مهندسی نساجی
17. هنر و معماری
پنج پژوهشکده نیز در این دانشگاه به فعالیت مشغولند:
1. علوم داده
2. معماری بومی
3. سامانه‌های هوشمند
4. مناطق خشک و بیابانی
5. فناوری‌های معدن‌کاری
همچنین تعداد مراکز پژوهشی دانشگاه نیز به هشت مرکز می‌رسد:
1. توسعه انسانی
2. کاشی و سرامیک
3. مرکز بین‌المللی بادگیر
4. حمل و نقل پایدار
5. انرژی‌های تجدیدپذیر
6. رفاه اجتماعی
7. علم و فناوری
8. کیفیت و بهره‌وری در زیرساخت
در مجموع 474 نفر عضو هیات علمی در گروه‌های آموزشی این دانشگاه به ارائه خدمات علمی و آموزشی اشتغال دارند. در این مجموعه، پنج گروه آموزشی مستقل (جغرافیا، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، مهندسی شیمی و پلیمر و مهندسی صنایع) نیز فعالیت دارند. این دانشگاه 55 رشته‌گرایش در مقطع دکترا، 115 رشته‌گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و 47 رشته‌گرایش در مقطع کارشناسی آموزش می‌دهد. پردیس ابرکوه (تاسیس: 2011 میلادی/ 1390 خورشیدی) و پردیس مهریز (تاسیس 2015 میلادی/ 1394 خورشیدی) دو مرکز آموزشی تابعه این دانشگاه به شمار می‌آیند. ظرفیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه یزد، این مرکز را به عنوان یکی از دانشگاه‌های رو به رشد ایران مطرح کرده است. به طوری که رتبه این دانشگاه در سال 2023 میلادی در رتبه‌بندی داخلی دانشگاه‌های ایران 19 بوده است. این دانشگاه در سال 2024 در رتبه‌بندی موسسه تایمز جایگاه 1001 تا 1200 جهان را به دست آورد، در حالی که در دو رتبه‌بندی پیشین در جایگاه 1201 تا 1500 قرار گرفته بود.

فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه یزد

ارتقای خدمات و آموزش‌ها به دانشجویان بین‌المللی یکی از اهداف بلندمدت در چشم‌انداز دانشگاه یزد است. این دانشگاه در سال 2024 میزبان 431 دانشجوی خارجی بوده است. تاسیس مرکز آموزش زبان فارسی (آزفا) برای دانشجویان غیرفارسی‌زبان، یکی از خدمات دانشگاه برای حمایت از آنان به شمار می‌رود. همچنین این دانشگاه با توجه به سوابق تحصیلی متقاضیان، درخواست‌های دریافت بورسیه تحصیلی دانشجویان غیر ایرانی را به صورت آنلاین بررسی می‌کند. برگزاری دوره‌های تحقیقاتی و مطالعاتی کوتاه‌مدت، دیگر امکانی است که دانشگاه یزد برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی تدارک دیده است. ارتباط و مرودات علمی دانشگاه یزد با دانشگاه‌های مجارستان در سال‌های اخیر چشم‌گیر بوده، به شکلی که در این دانشگاه مرکزی با عنوان «خانه راهبری همکاری‌های علمی ایران و مجارستان» تاسیس شده است.
نام دانشگاه یزد، یک مرکز آموزشی مدرن در شهری اصیل و کهن
کشور ایران
رتبه جهانی دانشگاه1001-1200
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان۱۳۵۸۰
تعداد دانشجویان خارجی431
تماس03531234444
وب سایتhttps://yazd.ac.ir/en

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: