هنرهای تجسمی- عکاسی

هنرهای تجسمی- عکاسی

هنرهای تجسمی- عکاسی

عکاسی به شکل حرفه ای بیش از 180 سال در ایران قدمت دارد و عکاسان آن زمان بیشتر از شاهان و بناهای شاهانه عکس می گرفتند. با ترویج عکاسی در ایران بر تعداد عکاس باشی ها افزوده و عکاسخانه هایی در سطح شهر به کار مشغول شدند.

بر طبق اسناد تاریخی یکی از اولین افرادی که به عکاسی علاقمند شد و توانست فوت‌وفن آن را به درستی فرا بگیرد، شاه قاجار ناصرالدین شاه بود که به طور علمی و عملی این فن را آموخت. قدیمی ترین عکس گرفته شده توسط وی پرتره ای ست که به صورت تمام رخ از مادر خود گرفته است.

در 100 سال اخیر هنرمندان عکاس بسیاری در ایران بوده اند که آثار معروفی را خلق نموده اند. عکاسی اکنون نام رشته‌ای آكادميک و دانشگاهی از مجموعه گروه هنر در وزارت علوم، تحقيقات و فناوری، در مقاطع تحصيلی كارشناسی و كارشناسی ارشد تدریس می شود. نخستين گام‌ها برای پايه‌ريزی رشته عكاسی پس از انقلاب اسلامی در سال 1360ش با تدوين برنامه‌ای از سوی جمعی از صاحب‌نظران عكاسی و بنا به درخواست وزارت آموزش عالی و دانشكده صدا و سيما آغاز شد.

اکنون هنرمندان ایرانی بسیاری در این رشته فعالیت دارند که از آن جمله می توان به کاوه گلستان از بهترین عکاسان ایرانی اشاره نمود که توانسته در سطح جهانی شهرت چشمگیری به دست بیاورد. گوهر دشتی، مهدی وثوق نیا، یلدا معیری، عباس عطار، نصرالله کسراییان، بهمن جلالی و بسیاری دیگر از جمله دیگر هنرمندان این رشته در ایران هستند.

نام هنرهای تجسمی- عکاسی
کشور ایران
سال تولید1401/03/25

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: