زولبیا

زولبیا

زولبیا

زولبیا نوعی شیرینی تهیه شده از نشاسته، ماست آب گرفته، زعفران، روغن و شكر.

 زولبیا را به شكل دایره پنجره‌ای و معمولاً به اندازه یک نعلبكی می‌پزند.

رنگ زولبیا بسته به اندازه زعفران آن زرد و گاهی قهوه‌ای است. زولبیا معمولاً با بامیه همراه و از خوراک‌های ماه رمضان است.

بامیه را از آرد و تخم مرغ و شكر و به شكل استوانه‌های كوچک و بزرگ به اندازه یک بند یا یک انگشت تهیه می‌كنند. زولبیا و بامیه را پس از سرخ كردن در شهد آب و شكر غوطه‌ور می‌كنند تا شیرین شود. 

در گذشته زولبیا را در خانه و با روغن كنجد تهیه می‌كردند كه خاصیت فراوانی داشت، ولی امروزه آن را با روغن مایع و در قنادی‌ها می‌پزند.

زولبیا از خوراک‌های كهن ایران است كه در گذشته بدان «حلقه‌چی» می‌گفتند. باب هشتم از رساله دیوان اطعمه درباره شیرینی‌جات به زولبیا یا حلقه‌چی نیز اشاره دارد.

نام زولبیا
کشور ایران

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: