زولبیا
زولبیا نوعی شیرینی تهیه شده از نشاسته، ماست آب گرفته، زعفران، روغن و شكر.
زولبیا را به شكل دایره پنجرهای و معمولاً به اندازه یک نعلبكی میپزند.
رنگ زولبیا بسته به اندازه زعفران آن زرد و گاهی قهوهای است. زولبیا معمولاً با بامیه همراه و از خوراکهای ماه رمضان است.
بامیه را از آرد و تخم مرغ و شكر و به شكل استوانههای كوچک و بزرگ به اندازه یک بند یا یک انگشت تهیه میكنند. زولبیا و بامیه را پس از سرخ كردن در شهد آب و شكر غوطهور میكنند تا شیرین شود.
در گذشته زولبیا را در خانه و با روغن كنجد تهیه میكردند كه خاصیت فراوانی داشت، ولی امروزه آن را با روغن مایع و در قنادیها میپزند.
زولبیا از خوراکهای كهن ایران است كه در گذشته بدان «حلقهچی» میگفتند. باب هشتم از رساله دیوان اطعمه درباره شیرینیجات به زولبیا یا حلقهچی نیز اشاره دارد.
نام | زولبیا |
کشور | ایران |
Choose blindless
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: