سجوق، شیرینی طبیعی و مقوی
سجوق، شیرینی طبیعی و مقوی
سجوق نوعی باسلق است که طعم مخصوص آن، علاقمندان بسیاری دارد. هر ساله گردشگران بسیاری پس از بازدید از مراغه یا دیگر شهرهای استان آذربایجان شرقی، سجوق را به عنوان یک سوغاتی خوشمزه با خود به خانه میبرند.
از آن جا که مراغه یکی از مراکز اصلی تولید انگور است، شیره انگور به وفور در آن یافت میشود و به همین خاطر ماده اصلی این شیرینی است. علاوه بر آن، مواد دیگری همچون بادام، گردو یا هسته زردآلو که در سجوق کاربرد دارد، جزء محصولات همین منطقه به شمار میرود. از این رو میتوان سجوق را یک محصول کاملا مراغهای توصیف کرد! با وجود آن که سجوق در کشورهایی همچون ترکیه نیز درست میشود، سجوق مراغه طعم متفاوتی دارد، زیرا مواد به کار رفته در آن کاملا بومی و طبیعی است و ارزش غذایی بالایی دارد.
مردم مراغه سجوق را در جشنهای خود، به ویژه در عید نوروز مصرف میکنند. معمولا تولید این شیرینی در آذرماه (نوامبر) آغاز میشود، ولی اصلیترین زمان فروش آن، نزدیک عید نوروز (مارس) است.
مواد لازم برای تهیه سجوق مراغه
برای تهیه سجوق مراغه، به مواد زیر نیاز دارید. این مواد را میتوانید با توجه به نیاز خود، به شکلی متناسب، افزایش یا کاهش دهید:
گردو: 15 عدد
آب و شیره انگور: هر کدام یک پیمانه
نشاسته: نصف پیمانه
گلاب: یک سوم پیمانه
وانیل: نصف قاشق چایخوری
شکر: سه قاشق غذاخوری
پودر هل: نصف قاشم چایخوری
روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
زعفران: به مقدار لازم.
میتوانید در مواد خود از ژلاتین هم استفاده کنید. استفاده از این ماده میتواند حالتی انعطافپذیر به شیرینی شما بدهد.
برای پخت این شیرینی به نخ و سوزن هم احتیاج خواهید داشت!
دستور تهیه سجوق مراغه
برای شروع، باید هسته گردوها را به چهار قسمت تبدیل کنید و در آب ولرم بخیسانید. پس از یک ساعت که گردوها نرم شدند، با کمک نخ و سوزن، گردوها را به هم بدوزید تا شبیه دانههای تسبیح، پشت سر هم قرار گیرند. قطعههای گردو باید کاملا به هم چسبیده باشد. در انتها، کمی نخ را اضافهتر بگیرید تا بتوانید برای آویزان کردن گردوها از آن استفاده کنید.
حالا نوبت به مخلوط کردن مواد میرسد. اول نشاسته را در آب سرد بریزید و خوب هم بزنید تا نشاسته باز شود. پس از آن، محلول را از صافی رد کنید و به باقیمانده، شکر، گلاب، وانیل، ژلاتین، پودر هل و شیره انگور اضافه کنید و خوب هم بزنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کاملا یکدست شود. بعد از این که شکل مخلوط یکدست شد، آن را روی حرارت کم قرار دهید و بیوقفه، هم زدن را ادامه دهید. وقتی غلظت مواد بالا رفت، به آن روغن و زعفران بیافزایید. حالا میتوانید ظرف را از روی شعله کنار بگذارید و کمی دیگر مواد را هم بزنید تا حرارت مواد کم شود. برای آن که بتوانید سجوق را بهتر درست کنید، پس از برداشتن ظرف از روی شعله، میتوانید محتویات آن را درون ظرفی که عمق زیاد دارد بریزید. زیرا باید در مرحله بعد، گردوهایی را که به نخ کشیدهاید، داخل مواد آویزان کنید. وقتی گردوها مواد را به خوبی به خود گرفتند، آن را خارج و آویزان کنید. برای آن که مواد بهتر به گردوها بچسبد، میتوانید این عملیات را یک بار دیگر تکرار کنید.
برای آماده شدن کامل سجوق، باید سه تا پنج روز به آن زمان دهید تا خوب خشک شود. اگر دوست داشته باشید، میتوانید پس از 24 ساعت، سجوق را داخل پودر پسته، پودر نارگیل یا کنجد بغلطانید تا هم خوشمزهتر و هم قشنگتر شود.
به غیر از گردو، میتوانید برای تهیه سجوق از پسته، بادام یا زردآلوی شیرین نیز استفاده کنید، هر چند درست کردن سجوق با گردو متداولتر است. سجوق یک شیرینی لذیذ است که آن را میتوان به تنهایی یا با انواع نوشیدنیهای گرم مثل چایی، صرف کرد.
نام | سجوق، شیرینی طبیعی و مقوی |
کشور | ایران |
ناحیه | آذربایجان شرقی |
نوع | شیرینی و تنقلات |
ثبت | بدون ثبت |
گستره پخت | محلی |
نوع کور رنگی را انتخاب کنید
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: