سوغان سوی و فواید بیشمار این غذای ساده طبیعی
سوغان سوی و فواید بیشمار این غذای ساده طبیعی
در پخت بیشتر غذاهای محلی، از مواد خامی استفاده میشود که در جغرافیای طبیعی آن منطقه به وفور یافت میشود. در ایران، هر کدام از اقوام و شهرها، برای خود غذاهای مخصوصی دارند که ویژگیهای و فواید خاصی دارند. «سوغان سوی» از جمله این غذاهای محلی است که به دلیل استفاده از مواد اولیه طبیعی و سالم، فواید فراوانی دارد.
ویژگیها و فواید سوغان سوی
علیرغم آسان بودن دستور پخت غذا، استفاده از مواد اولیه حاوی ویتامینهای A، B، C، D و E، کربوهیدراتها، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فیبر و فسفر، سوغان سوی را به غذایی مقوی و مفید تبدیل کرده است. وجود پروتئین در سوغان سوی، آن را به وعدهای پر انرژی تبدیل کرده است. بدین ترتیب، این غذا برای افرادی که فعالیت فیزیکی زیاد انجام میدهند یا برای سالمندان و کودکان در حال رشد، بسیار ایدهآل است.
تقویت دستگاه گوارش و هضم آسان، از دیگر فواید سوغان سوی به شمار میرود. این غذا ویژگی آنتیبیوتیک دارد و میتواند ضمن دفع عفونتهای معده و روده، موجب ایمنی بدن در برابر بیماریها شود.
رفع دردهای مفصلی، بهبود عملکرد حافظه و جلوگیری از بیماریهایی همچون آلزایمر، از فوایدی دیگر سوغان سوی برشمرده میشود. مردم اهر معتقدند این غذا میتواند در رفع گرفتگی صدا موثر باشد و به طراوت و جوانی پوست کمک کند.
مواد لازم برای پخت سوغان سوی
برای پخت سوغان سوی برای چهار نفر به این مواد نیاز خواهید داشت:
پیاز: دو عدد
رشته آش: 300 گرم
تخم مرغ: چهار عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم.
برای آن که غذای شما طعم بهتری داشته باشد، از روغن کنجد یا دنبه استفاده کنید. البته استفاده از روغنهای صنعتی اشکالی ندارد ولی از ارزش غذایی سوغان سوی میکاهد.
اگر به طعم پیاز علاقه دارید، میتوانید به جای دو عدد، از سه عدد پیاز استفاده کنید. پیاز یکی از مواد اصلی پخت غذاهای ایرانی به شمار میرود. استفاده از پیاز در غذا، به آن خاصیت آنتیاکسیدانی میدهد.
دستور پخت سوغان سوی
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. قابلمهای را که برای درست کردن غذا در نظر دارید روی شعله بگذارید و روغن را درون آن بریزید. اگر از دنبه استفاده میکنید، مدتی در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا دنبه به خوبی تبدیل به روغن شود. وقتی روغن کمی داغ شد، پیاز را داخل آن بریزید و تفت دهید.
پس از آن که پیاز به رنگ طلایی درآمد، سه تا پنج لیوان آب به آن اضافه کنید. میزان آب مورد استفاده شما به ذائقه خودتان بستگی دارد، برخی ممکن است غذای آبکی دوست داشته باشند و برخی دیگر، غذا را به صورت غلیظ و بدون آب بپسندند.
بعد از اضافه کردن آب، کمی صبر کنید تا آب به جوش آید. در این مرحله نوبت به اضافه کردن رشته آش میرسد. پنج دقیقه بعد، تخم مرغ را به آب اضافه کنید. میتوانید پیش از اضافه کردن تخم مرغ، آن را درون یک ظرف جداگانه هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد. البته به خاطر آن که رشته زود میپزد، برای جا افتادن غذا، زمانی بیش از 10 دقیقه لازم نیست.
میتوان به سوغان سوی کمی سبزیجات معطر مانند گشنیز هم اضافه کرد. بهتر است در صورتی که دوست دارید از این سبزیجات استفاده کنید، چند دقیقه قبل از آماده شدن غذا آن را درون قابلمه بریزید. همچنین میتوانید به جای ریختن سبزیجات درون غذا، هنگام سرو غذا، برای تزئین از آن استفاده کنید.
سرو سوغان سوی
معمولا آب غذا را به صورت جداگانه مصرف میکنند، به این شکل که نان را در کاسهای خرد میکنند و سپس آب را روی آن میریزند. رشته و دیگر مواد سوغان سوی هم پس از صرف آبگوشت، مصرف میشود. نان سنگک، بهترین نان برای سرو سوغان سوی است. همراه با این غذا از پیاز خام و سبزی خوردن هم استفاده میشود.
نام | سوغان سوی و فواید بیشمار این غذای ساده طبیعی |
کشور | ایران |
ناحیه | آذربایجان شرقی |
نوع | آش، میان وعده و پیش غذا |
ثبت | بدون ثبت |
گستره پخت | محلی |
نوع کور رنگی را انتخاب کنید
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: