سوپ جو و دستور پخت آسان آن

سوپ جو و دستور پخت آسان آن

سوپ جو و دستور پخت آسان آن

سوپ در برنامه غذایی فرهنگ‌های مختلف وجود دارد و به خاطر استفاده از حبوبات، سبزیجات تازه و ادویه‌های مختلف، مقوی و خوشمزه است. این غذا معمولا بسیار رقیق است و نمی‌توان آن را به عنوان یک وعده غذایی به شمار آورد، از این رو سوپ را بیشتر به شکل یک پیش‌غذا سرو می‌کنند، هر چند گاهی برخی سوپ‌ها به قدری غلیظ هستند که خوردن آن‌ها در حکم صرف یک وعده غذایی کامل است! نحوه پختن سوپ به گونه‌ای است که دست آشپزها در انتخاب مواد و افزودنی‌های آن نسبتا باز است، البته ذائقه افراد و مواد اولیه در دسترس، نقش اصلی را در انتخاب دستور پخت ایفا می‌کنند. در ایران سوپ‌های مختلفی پخته می‌شود که ممکن است پخت برخی از آن‌ها به منطقه‌ای خاص محدود باشد، ولی شماری از آن‌ها را به عنوان غذاهایی فراگیر و همه‌پسند می‌شناسند؛ مانند «سوپ جو» که یک پیش‌غذای لذیذ و وعده سبک به شمار می‌رود.

مواد لازم برای پخت سوپ جو

برای پخت سوپ جو برای چهار نفر به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

جو پوست‌کنده: یک پیمانه

نصف سینه مرغ

هویج: یک عدد

پیاز: دو عدد

رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری

جعفری: 100 گرم

لیموترش: یک عدد

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن به مقدار لازم.

می‌توانید به جای رب گوجه‌فرنگی از گوجه‌فرنگی هم استفاده کنید، ولی اگر قصد چنین کاری را دارید، گوجه‌ها را پوست بکنید یا در حین پخت پوست آن را جدا کنید تا ظاهر سوپ بهتر باشد.

استفاده از جعفری تازه طعم بهتری به سوپ خواهد بخشید، ولی اگر به جعفری تازه دسترسی ندارید می‌توانید از جعفری خشک هم استفاده کنید.

سوپ جو را می‌توانید به عنوان یک غذای مقوی برای بیماران طبخ کنید. در این صورت دقت کنید که بیش از اندازه روغن و ادویه به غذا اضافه نکنید.

حداقل دو ساعت پیش از شروع مراحل پخت، جو پوست‌کنده را خیس کنید تا بهتر بپزد. گاهی برای آن که غذا زودتر آماده شود، به جای جو پوست‌کنده، جو پرک به کار می‌رود. گاهی در غذا رشته سوپی هم می‌ریزند. رشته سوپی را در 10 دقیقه پایانی پخت به غذا می‌افزایند تا به لعاب آمدن غذا کمک کند، ولی استفاده از آن عمومیت ندارد. استفاده از آرد ذرت یا آرد گندم نیز برای افزایش غلظت سوپ، تا حدی مرسوم است.

دستور پخت سوپ جو

در نخستین مرحله جو پوست‌کنده را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. در حین جوشیدن آن را هم بزنید و اگر کف روی آب جمع شد، آن را با قاشق بگیرید. پس از حدود یک ساعت، جو لعاب می‌آید و آب کمی غلظت پیدا می‌کند. در این حین می‌توانید سینه مرغ را درون قابلمه‌ای به همراه زردچوبه و یک عدد پیاز بجوشانید تا نرم شود. پیاز دیگر را به همراه هویج خرد کنید. متناسب با سلیقه شما، امکان رنده‌کردن هویج هم وجود دارد. پیاز و هویج را در کمی روغن تفت دهید. البته این کار لزومی ندارد و خصوصا اگر سوپ را برای فرد بیمار می‌پزید، نباید پیاز و هویج را سرخ کنید. پس از نرم شدن سینه مرغ، آن را از قابلمه خارج کنید و آبِ مرغ را نگه دارید. پس از ریش‌ریش کردن سینه مرغ، آن را کمی با هویج و پیاز تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی را نیز باید در این مرحله به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شود. دقت کنید که در تفت دادن مواد، از روغن کمی استفاده کنید، زیرا چربی زیاد، سوپ جو را خراب می‌کند.

سوپ جو یک غذای مقوی و سبک است

اگر جو پخته و نرم شده است، مواد آماده‌شده را به آن بیافزایید. اگر آبِ جو حین جوشیدن کم شده باشد، می‌توانید از آبِ مرغ به آن بیافزایید. حالا باید به سوپ اجازه بدهید با حرارتی کم، حدود 90 دقیقه بجوشد تا خوب جا بیافتد. در این مدت چند بار مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد. حدود 15 دقیقه مانده به پایان پخت غذا، نمک و ادویه را درون آن بریزید. اضافه کردن جعفری خردشده باید در چند دقیقه پایانی انجام شود. پس از اضافه کردن جعفری، درِ ظرف را کنار بگذارید تا رنگ جعفری تیره نشود. برای سرو غذا لیموترش تازه را در کنار غذا مورد استفاده قرار دهید. گاهی این غذا را به همراه نان هم صرف می‌کنند.

نام سوپ جو و دستور پخت آسان آن
کشور ایران
نوعآش، میان وعده و پیش غذا
ثبتبدون ثبت
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: