University

دانشگاه خلیج فارس بوشهر، مرکز آموزش متخصصان صنایع بزرگ نفت و گاز

دانشگاه خلیج فارس بوشهر، مرکز آموزش متخصصان صنایع بزرگ نفت و گاز

دانشگاه خلیج فارس بوشهر، مرکز آموزش متخصصان صنایع بزرگ نفت و گاز
استان بوشهر در جنوب ایران و در مجاورت خلیج فارس قرار دارد. موقعیت جغرافیایی و وجود منابع گاز و نفت فراوان در این استان، آن را به یکی از مهم‌ترین استان‌های ایران تبدیل کرده است. به خاطر همین ویژگی‌ها، دانشگاه‌هایی در این استان برای تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز صنایع بزرگ آن تاسیس شده که دانشگاه خلیج فارس بوشهر، سرآمد آن‌هاست.

تاریخچه و ساختار دانشگاه خلیج فارس بوشهر
دانشگاه خلیج فارس از بسیاری از دانشگاه‌های جامع ایران، جوان‌تر است و تاسیس آن به 1992 بر می‌گردد. در این سال این دانشگاه با پذیرش دانشجو در دو رشته مهندسی عمران و مهندسی مکانیک، کار خود را آغاز کرد.
امروز دانشگاه خلیج فارس گسترش پیدا کرده و با حضور نزدیک 8500 دانشجو و 260 عضو تمام‌وقت هیات علمی، 9 دانشکده دارد:
• مهندسی
• علوم و فناوری نانو و زیستی
• ادبیات و علوم انسانی
• مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی
• کشاورزی و منابع طبیعی
• هنر و معماری
• کسب و کار و اقتصاد
• مهندسی سیستم‌های هوشمند و علوم داده
• مهندسی جم
در این میان دانشکده مهندسی از پردیس مرکزی جداست و در شهر جم قرار دارد. این دانشکده در سال 2010 با دو رشته مهندسی نرم‌افزار و مهندسی صنایع آغاز به کار کرد. به تدریج رشته‌هایی دیگر به این دانشکده افزوده شد و اکنون نزدیک 400 دانشجو در آن مشغول به تحصیلند.
یک واحد دبیرستان نیز زیر نظر این دانشگاه مشغول فعالیت است که کار خود را از 1993 آغاز کرده است. هدف اصلی این دبیرستان جذب و حمایت از استعدادهای برتر، خصوصا در مناطق روستایی بوشهر بوده است.

مراکز پژوهشی دانشگاه خلیج فارس بوشهر
چند پژوهشکده در دانشگاه خلیج فارس بوشهر مشغول فعالیت هستند:
• پژوهشکده خلیج فارس: این مرکز در سال 1995 با نام «مرکز مطالعات و پژوهش‌های خلیج فارس» آغاز به کار کرد ولی در سال 2013 به پژوهشکده ارتقا پیدا کرد تا به عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی در زمینه علوم دریایی به فعالیت بپردازد. این مرکز در موضوعات زیست‌محیطی دریایی، بیوتکنولوژی و بیولوژی دریایی به تحقیق مشغول است.
• پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات: این مرکز در دو حوزه اصلی فناوری اینترنت اشیا و هوش مصنوعی کار می‌کند و توسعه سامانه‌های هوشمند سلامت یکی از اهداف آن است. «اینترنت اشیا و پردازش سیگنال»، «هوش مصنوعی و داده‌کاوی»، «امنیت داده و رمزنگاری» و «پژوهش و فناوری حفاظت الکتریکی شبکه‌های قدرت و هوشمندسازی»، گروه‌های فعال در این پژوهشکده به شمار می‌روند.
• مرکز پژوهشی نفت و گاز: با توجه به جایگاه استان بوشهر و برخورداری آن از منابع عظیم نفت و گاز، وجود چنین مرکزی برای تقویت جنبه‌های علمی و مطالعاتی طرح‌های اکتشاف و استخراج، ضروری می‌نمود. از این رو در نوامبر 2016 مرکز پژوهشی نفت و گاز کار خود را شروع کرد. این مرکز هم‌اکنون میزبان بیش از 40 تن از دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.
علاوه بر این مراکز، چند هسته پژوهشی نیز در دانشگاه خلیج فارس بوشهر به تحقیق مشغولند:
• نانو بیوتکنولوژی کاربردی
• هوش محاسباتی و بهینه‌سازی هوشمند
• فناوری غشای پایدار
• نانوپلاسمونیک
مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس بوشهر، دیگر مرکزی است که برای حمایت از تحقیقات و ایده‌ها تاسیس شده است. این مرکز قصد دارد ایده‌ها برتر را به چرخه تجاری‌سازی هدایت کند. مرکز کارآفرینی و نوآوری در سال 2017 در محلی با زیربنای 500 متر مربع کار خود را آغاز کرده است و علاوه بر دانشجویان دانشگاه، از ایده‌های خلاقانه دیگر پژوهشگران نیز حمایت می‌کند. امکان استقرار 20 واحد فناور در این ساختمان فراهم شده است.
بخش‌های «نوآوری و توسعه فناوری کشاورزی»، «نوآوری و توسعه صنایع خلاق»، «نوآوری و توسعه فناوری زیستی»، «نوآوری و توسعه ساخت و مواد پیشرفته» و «هوشمندسازی و اینترنت اشیا» در این مرکز فعال هستند. همچنین «مرکز بی‌المللی توسعه نرم‌افزارهای تلفن همراه» نیز به عنوان یکی از بخش‌های این مرکز محسوب می‌شود. 

فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه خلیج فارس بوشهر
این دانشگاه تا کنون با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی 12 کشور تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده است. همچنین هر ساله اطلاعیه‌هایی برای جذب دانشجویان غیر ایرانی منتشر می‌شود. با توجه به خدماتی که از سوی «دفتر امور بین‌الملل و دانشجویان غیر ایرانی» این دانشگاه ارائه می‌شود، توجه دانشجویان خارجی به حضور در آن رو به افزایش است. برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی مشترک با حضور اساتید دانشگاه‌های خارجی در حوزه‌های مختلف علمی، از جمله فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه بین‌المللی است.

نام دانشگاه خلیج فارس بوشهر، مرکز آموزش متخصصان صنایع بزرگ نفت و گاز
کشور ایران
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان8500
تعداد دانشجویان خارجی۳۱۲۲۲۷۱۰
تماس077-3122710
وب سایتhttps://pgu.ac.ir/en
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: