University

دانشگاه کردستان؛ درباره یکی از مراکز مهم آموزش عالی در غرب ایران بیشتر بدانید!

دانشگاه کردستان؛ درباره یکی از مراکز مهم آموزش عالی در غرب ایران بیشتر بدانید!

دانشگاه کردستان؛ درباره یکی از مراکز مهم آموزش عالی در غرب ایران بیشتر بدانید!

شهر سنندج یکی از شهرهای غربی ایران و مرکز استان کردستان است. این استان حدود 30 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. در میان مراکز آموزشی استان کردستان، دانشگاه کردستان که پردیس مرکزی آن در شهر سنندج و چند مرکز تابعه آن در شهرستان‌های این استان واقع است، به عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین مرکز به شمار می‌آید. دانشگاه کردستان در طول پنج دهه فعالیت خود، فارغ‌التحصیلان بسیاری را تربیت کرده و در رشد فعالیت‌های علمی و پژوهشی منطقه غرب ایران، نقشی مهم بر عهده داشته است و هم‌اکنون نیز یکی از مراکز آموزش عالی اصلی این منطقه به شمار می‌رود.

تاریخچه دانشگاه کردستان

در سال 1974 میلادی (1353 خورشیدی) «دانشسرای عالی سنندج»، وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران بنیان‌گذاری شد. دو سال بعد، این دانشگاه به یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه تبدیل شد و به «دانشکده تربیت دبیر سنندج» تغییر نام داد. فعالیت‌های این مجتمع آموزش عالی حدود 15 سال با همین قالب ادامه پیدا کرد. در طول این سال‌ها، دانشکده‌ها و رشته‌های دانشگاه بیشتر شد و ظرفیت پذیرش دانشجو، افزایش یافت. نهایتا در سال 1990 میلادی (1369 خورشیدی)، در شرایطی که دانشکده‌های «علوم انسانی»، «علوم پایه» و آموزشکده‌های «کشاورزی» و «فنی» در این مجموعه مشغول به کار بودند، موافقت مسئولان تصمیم‌گیر با تشکیل «دانشگاه کردستان» صادر شد.

این دانشگاه خود را جامع، آموزش‌مدار، پژوهش‌محور و کارآفرین معرفی کرده است که تلاش می‌کند در قامت یک نهاد اجتماعی کارآمد، در سطح ملی و بین‌المللی به نقش‌آفرینی بپردازد.

آموزش و پژوهش در دانشگاه کردستان

دانشگاه کردستان در حال حاضر 8 دانشکده دارد:

  1. زبان و ادبیات
  2. علوم پایه
  3. هنر و معماری
  4. کشاورزی
  5. مهندسی
  6. علوم انسانی و اجتماعی
  7. منابع طبیعی
  8. صنعت و معدن

    از میان این واحدهای آموزشی، دانشکده مهندسی و علوم پایه در شهر بیجار و دانشکده صنعت و معدن در شهر قروه قرار دارد. هفت دانشگاه دیگر در پردیس اصلی دانشگاه در شهر سنندج واقع شده‌اند.

    تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه، به بیش از 350 نفر می‌رسد از بین آنان، 154 از مرتبه علمی دانشیاری و بالاتر برخوردارند. در طول حیات دانشگاه کردستان، حدود 900 طرح پژوهشی به اجرا درآمده است. همچنین نزدیک 10 هزار مقاله از سوی پژوهشگران دانشگاه تدوین و در مجلات مختلف به چاپ رسیده است.

    پژوهشکده کردستان‌شناسی، مراکز پژوهشی «اصلاح و توسعه گیاهان دارویی»، «به‌نژادی و به‌زراعی توت فرنگی»، «علوم و مهندسی آب»، «ریزشبکه و شبکه‌های هوشمند»، «نانو» و «توسعه جنگلداری زاگرس شمالی» و دو گروه پژوهشی «آسیب‌شناسی خانواده و تربیت» و «تولید پراکنده انرژی» از جمله واحدهای پژوهشی این دانشگاه به شمار می‌روند. همچنین مرکزی با عنوان «آپا» در این دانشگاه فعال است که وظیفه آن، آگاهی‌رسانی، پشتیبانی و امداد رخدادهای رایانه‌ای است. این مرکز در زمینه امنیت رایانه و شبکه‌های تبادل اطلاعات فعال است. مرکز محاسبات سریع دانشگاه کردستان نیز با برخورداری از رایانه‌های سریع، در اختیار پژوهش‌هایی قرار می‌گیرد که یافته‌های آنان نیازمند محاسباتی پیچیده و زمان‌بر است. دانشگاه کردستان همچنین به عنوان قطب علمی بازآفرینی و بهسازی شهری نیز شناخته می‌شود.

    جایگاه و فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه کردستان

    بر اساس اعلام موسسه رتبه‌بندی شانگهای در سال 2023، دانشگاه کردستان در حوزه اصلی علوم طبیعی و در رشته زمین‌شناسی، با احراز رتبه 301 تا 400 در میان هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفته و به عنوان دانشگاه برتر ایران معرفی شده است. این دانشگاه در حوزه اصلی

    علوم زیستی و در رشته علوم کشاورزی نیز با کسب رتبه 401 تا 500 جهانی به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های ایران شناخته می‌شود.

    جایگاه علمی دانشگاه کردستان، رتبه آن در دیگر ارزیابی‌های جهانی را نیز به خوبی بالا برده است، به طوری که بر اساس رتبه‌بندی تایمز که در سال 2023 اعلام شده، دانشگاه کردستان با کسب رتبه 601 تا 800، عنوان شانزدهم برترین دانشگاه‌های ایران را در اختیار دارد.

    در میان 12 هزار دانشجوی دانشگاه کردستان، بیش از 700 دانشجوی غیر ایرانی مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه کردستان هر سال با انتشار فراخوانی بین‌المللی، علاقمندان به تحصیل در این دانشگاه را برای ارسال مدارک فرا می‌خواند. در این دانشگاه، امکانات کنسولی و آموزشی مناسبی برای حضور و تحصیل دانشجویان غیر ایرانی فراهم شده است.

    نزدیکی فرهنگی دانشگاه کردستان با اقلیم کردستان عراق، رابطه تنگاتنگ و همکاری‌های علمی مراکز علمی و آموزشی ایران و عراق را به همراه داشته است. به شکلی که مرکزی با عنوان «مرجع ملی همکاری با کردستان عراق» در این دانشگاه دایر است.
نام دانشگاه کردستان؛ درباره یکی از مراکز مهم آموزش عالی در غرب ایران بیشتر بدانید!
کشور ایران
نوعدولتی
تماس078-33664600
وب سایتhttps://uok.ac.ir/en/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: