University

دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جایگاه برتر آن در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران

دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جایگاه برتر آن در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران

دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جایگاه برتر آن در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران
پیشرفت جوامع، علاوه بر بالا بردن اهمیت بهداشت، ایجاد مراکزی برای آموزش تخصصی مهارت‌ها و دانش‌های بهداشتی و درمانی را ناگزیر کرده است. به همین دلیل در تمام مراکز شهری پیشرفته، مراکزی به وجود آمده تا علاوه بر آموزش، فعالیت‌های مربوط به حوزه بهداشت و درمان را مدیریت کند. در استان مازندران و در شهر ساری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران، به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو ایران در این زمینه، به فعالیت مشغول است.

تاریخچه دانشگاه علوم پزشکی مازندران

سنگ‌ بنای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران، در سال 1975 میلادی (1354 خورشیدی) با ایجاد آموزشگاه عالی مامایی ساری گذاشته شد. در طول یک دهه بعد، این دانشکده گسترش پیدا کرد و در نهایت در سال 1988 میلادی (1367 خورشیدی) به دانشکده پرستاری و مامایی ارتقا یافت. گسترش روزافزون شهرنشینی باعث شد، در استان مازندران، دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران (در شهر ساری) و دانشگاه علوم پزشکی بابل از هم تفکیک شد.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حال حاضر بر 1110 خانه بهداشت روستایی، 315 مرکز بهداشتی درمانی، 54 پایگاه بهداشتی درمانی و 21 شبکه و مرکز بهداشت و درمان، به بیش از سه میلیون نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌دهد. این دانشگاه در سال‌های اخیر موفق شده است با گسترش خدمات درمانی در سطح روستاها، رتبه نخست ایران در این زمینه را به خود اختصاص دهد.
حضور بیش از 450 عضو هیات علمی، غنای آموزش‌های ارائه‌شده به بیش از هشت هزار دانشجوی این دانشگاه را بالا برده است. این دانشجویان در 104 رشته و گرایش و در هفت دانشکده به تحصیل مشغولند:
1. پزشکی
2. داروسازی
3. بهداشت
4. پرستاری و مامایی
5. پیراپزشکی
6. دندانپزشکی
7. فناوری‌های نوین پزشکی
دانشکده پرستاری بهشهر، دانشکده‌های پرستاری و پیراپزشکی آمل و پردیس خودگردان رامسر، سه واحد آموزشی زیرمجموعه این دانشگاه هستند.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت چهار شرکت دانش‌بنیان در زمینه سلامت را نیز مدیریت می‌کند. 27 مرکز تحقیقاتی نیز به عنوان بخش‌های پژوهشی دانشگاه به فعالیت می‌پردازند. پنج مجله علمی دانشگاه به زبان فارسی و هشت مجله به زبان انگلیسی، به انتشار نتایج تحقیقات پژوهشگران مختلف حوزه‌های درمانی و بهداشتی مشغولند. فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه، عمدتا زیر نظر «معاونت تحقیقات و فناوری» صورت می‌گیرد. این معاونت در سال 1991 میلادی (1370 خورشیدی) کار خود را آغاز کرده است و قصد دارد با حمایت از فعالیت‌های پژوهشی و توسعه مراکز تحقیقاتی، این دانشگاه را از نظر پژوهشی به پیشرفت‌های بیشتری برساند.

جایگاه و فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی مازندران

دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاسیس «امور بین‌الملل»، از سال 2019 میلادی (1398 خورشیدی) روندی رو به رشد به فعالیت‌های بین‌المللی خود بخشیده است. این واحد علاوه بر جذب دانشجویان خارجی، فعالیت‌های دانشگاه برای ارتقای جایگاه آن در رتبه‌بندی‌های جهانی را دنبال می‌کند. برگزاری همایش‌ها و نشست‌های مجازی بین‌المللی و دعوت از اساتید و پژوهشگران دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های مطرح جهان، از دیگر وظایف این بخش است. این مرکز آموزش عالی اواخر سال 2022 مجوز فعالیت به صورت بین‌المللی را دریافت و جذب دانشجویان خارجی را آغاز کرده است. در نخستین دوره تحصیلی پس از این رویداد نیز 35 دانشجوی خارجی در این دانشگاه به تحصیل مشغول شده‌اند.
این دانشگاه از نظر شاخص‌های بین‌المللی موفق شده جایگاه‌های قابل توجهی در بین دانشگاه‌های ایران به دست آورد. این موضوع در نظام‌های بین‌المللی رتبه‌بندی مراکز آموزش عالی نیز خود را نشان می‌دهد. برای مثال در گزارش 2023 نظام رتبه‌بندی شانگهای، دانشگاه در رشته پزشکی بالینی با کسب رتبه 201 تا 300 جزء سه دانشگاه برتر ایران بوده است. در رشته بهداشت عمومی نیز، دانشگاه علوم پزشکی مازندران رتبه 301 تا 400 را به دست آورده تا خود را به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر ایران مطرح کند.
در گزارش نظام رتبه‌بندی تایمز که در سال 2023 منتشر شده، دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران رتبه دوم و در کل دانشگاه‌های ایران رتبه سوم را به دست آورده است. همچنین در شیوه رتبه‌بندی ISC نیز این مرکز آموزش عالی با رتبه 501 تا 600 در جمع برترین‌های ایران قرار دارد.
نام دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جایگاه برتر آن در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران
کشور ایران
رتبه جهانی دانشگاه201-300
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان8200
تعداد دانشجویان خارجی35
تماس01133044000
وب سایتhttps://www.mazums.ac.ir/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: