باقلوا
باقلوا، یا باقلبا شیرینیای که از آرد، مغز پسته، بادام یا گردو درست میشود.
در پخت باقلوا، مغز پسته یا بادام و یا گردو را همراه با مقداری گرد شکر یا خاک قند، کره و هل و گلاب مخلوط میکنند در میان دو لایه خمیر قرار میدهند و به قطعات کوچک مربع یا لوزی میبرند و در فر میپزند. باقلوا از شیرینیهای بسیار قدیمی است که در رسالههای کارنامه و مادهالحیوه از آن یاد شده است. در گذشته برای تهیه باقلوا خمیر را به صورت نان نازک در میآوردند و روی آن را با خاک قند و مغز بادام میپوشاندند، سپس نان نازک دیگری را روی آن میگذاشتند و با حرارت آتش هر دو طرف نانها را سرخ میکردند. آنگاه مخلوطی از آب و قند را به آن اضافه میکردند تا شربت به خورد باقلوا برود و دوباره روغن بیندازد. تا حدود صد سال پیش در پخت باقلوا به جای بادام و پسته از ماش یا عدس پخته استفاده میکردند،از این رو ممکن است نام باقلوا از بقولات به معنای بنشن گرفته شده باشد.
باقلوا را در شهرهای مختلف از جمله یزد، مشهد، قزوین میپزند، ولی مشهورترین آن متعلق به یزد است که صادر نیز میشود.
نام | باقلوا |
کشور | ایران |
نوع کور رنگی را انتخاب کنید
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: