کباب بناب؛ تجربه یک غذای خوشمزه و فراموش‌نشدنی

کباب بناب؛ تجربه یک غذای خوشمزه و فراموش‌نشدنی

کباب بناب؛ تجربه یک غذای خوشمزه و فراموش‌نشدنی
به جز بازدید از اماکن و جاذبه‌های تاریخی، استفاده از غذاهای خوشمزه و اصیل محلی نیز یکی از اجزای مسافرت خوب و لذت‌بخش است. در ایران انواع کباب‌ها سرو می‌شود که با وجود شیوه مشابه پخت، هر کدام ویژگی‌ها و طعمی متفاوت دارند. یکی از خوشمزه‌ترین کباب‌های ایرانی، «کباب بناب» است. این نوع کباب آن چنان در بین ایرانی‌ها محبوب است که می‌توان آن را در کنار کباب کوبیده، پرطرفدارترین کباب ایرانی دانست. کباب بناب علاوه بر شیوه پخت، در اندازه نیز با کباب‌های مشابه خود تفاوت دارد.
کباب بناب و مهارت پخت آن، از سال 2015 میلادی (1394 خورشیدی) به عنوان میراث ناملموس ایران، به ثبت ملی رسیده است. همان طور که از نام این غذا پیداست، ریشه مهارت پخت کباب، به شهر بناب تعلق دارد که یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود.
پخت کباب بناب ریزه‌کاری‌های زیادی دارد که رعایت آن، دقت و تجربه‌ای فراوان می‌طلبد، بنابراین می‌توان پخت کباب بناب را آزمونی برای سنجش مهارت حرفه‌ای‌ها توصیف کرد!

مواد لازم برای تهیه کباب بناب

این مواد برای پخت کباب بناب برای چهار نفر مورد نیاز است:
فیله گوسفندی: 400 گرم
راسته گوساله: 400 گرم
پیاز سفید: سه عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
اگر از کره حیوانی استفاده کنید، طعم کباب بهتر خواهد شد. البته اگر کره حیوانی در اختیار ندارید، می‌توانید کره صنعتی به کار برید.
پیازها را تا حد ممکن خرد کنید، ولی از رنده کردن آن بپرهیزید.
استفاده از گوشت چربی‌دار، کباب را لذیذتر می‌کند. اگر از گوشت یکدست و بدون چربی استفاده کنید، کباب سفت می‌شود. در صورتی که گوشت شما چربی کافی ندارد، کمی کره و زعفران را مخلوط کنید و در حین پخت، با فرچه روی کباب بمالید.

دستور پخت کباب بناب

در شیوه سنتی، گوشت را با ساطوری بزرگ خرد می‌کنند، در حدی که شبیه گوشت چرخ‌کرده شود. این نوع کباب که بسیار لذیذ است، «کباب ساطوری» نامیده می‌شود. منتها اگر قصد دارید در منزل کباب بناب درست کنید، گوشت را چرخ کنید. اگر چرخ گوشت شما امکان درشت‌چرخ‌کردن گوشت را داشته باشد، از آن استفاده کنید. توجه کنید که گوشت را فقط یک بار چرخ کنید تا بیش از اندازه له نشود.
گوشت چرخ‌کرده را با پیاز خرد شده مخلوط کنید و پس از افزودن نمک و فلفل سیاه، به خوبی ورز دهید تا یکدست شود. این کار را با دست انجام دهید تا بهتر بتوانید مخلوط را هم بزنید. ورز دادن را تا زمانی که مایه کباب چسبناک و منسجم شود ادامه دهید. سپس روی ظرف را سلفون بکشید و حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید.
پس از آن که مایه در یخچال قرار گرفت و بافت آن به خوبی منسجم شد، آن را خارج کنید و کمی ورز دهید. سیخ‌هایی که پهن و بزرگ است بردارید و به اندازه یک مشت از مخلوط را داخل دستتان، به صورت کروی‌شکل درآورید. سپس سیخ را به وسط آن فرو کنید و سعی کنید به شکلی مایه را روی سیخ پهن کنید که در سراسر سیخ، ضخامت آن یکنواخت باشد. این کار با وجود آن که ساده به نظر می‌رسد، مهارت زیادی نیاز دارد و اگر درست انجام نشود، کباب خوب سرخ نخواهد شد.
برای سرخ کردن کباب، یک منقل زغال تهیه کنید. زغال گداخته را طوری توزیع کنید که حرارت منقل یکنواخت باشد. سپس سیخ‌ها را روی منقل بچینید. در چند ثانیه اول چیدن سیخ‌ها، باید آن را به شدت باد بزنید تا مایه روی آتش خودش را بگیرد و نریزد.

نحوه سرو کباب بناب

کباب بناب را می‌توانید با برنج یا نان سرو کنید. بهترین نان برای صرف کباب، نان سنگک است. دوغ، سبزی خوردن، پیاز خام و لیمو ترش تازه، به عنوان همراه غذا، در سرو کباب بناب پر استفاده هستند. علاوه بر این می‌توانید از سماق نیز استفاده کنید. سماق علاوه بر بهتر کردن طعم کباب، در کمک به هضم آن موثر است و اگر کباب شما بیش از اندازه چرب شده باشد، آن را ملایم‌تر می‌کند.
نام کباب بناب؛ تجربه یک غذای خوشمزه و فراموش‌نشدنی
کشور ایران
ناحیهآذربایجان شرقی
نوعوعده غذایی
ثبتملی
گستره پختملی
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: