University

دانشگاه صنعتی اصفهان، وسیع‌ترین دانشگاه ایران

دانشگاه صنعتی اصفهان، وسیع‌ترین دانشگاه ایران

دانشگاه صنعتی اصفهان، وسیع‌ترین دانشگاه ایران
شهر اصفهان با پیشینه فرهنگی خود، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز علمی، فرهنگی و تاریخی ایران محسوب می‌شود. در اصفهان مراکز دانشگاهی متعددی مشغول فعالیت هستند که از میان آن‌ها، دانشگاه صنعتی اصفهان به خاطر برخورداری از محیطی وسیع و امکاناتی منحصر به فرد، در میان دانشگاه‌های کشور زبانزد است.
تاریخچه دانشگاه صنعتی اصفهان
در سال 1970 طرحی برای تاسیس پردیس دانشگاه صنعتی شریف در اصفهان مطرح شد. برای احداث این پردیس، زمینی به مساحت 1600 هکتار در نظر گرفته شد. چنین زمین وسیعی به مسئولان دانشگاه امکان می‌داد مراکز مختلف تحقیقاتی و صنعتی را در فضای آموزشی دانشگاه تدارک ببینند. فرایند تخصیص زمین دانشگاه چند سالی طول کشید و در نهایت، در سال 1974 فعالیت‌های ساختمانی دانشگاه آغاز شد.
سال 1977، آغاز فعالیت‌های آموزشی دانشگاه صنعتی اصفهان بود. همزمان طرح توسعه دانشگاه نیز دنبال شد. این طرح برای زمینی به وسعت 2300 هکتار آماده شده بود. بدین ترتیب دانشگاه صنعتی اصفهان از نظر وسعت، به بزرگ‌ترین دانشگاه ایران تبدیل شد.

وضعیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان

در حال حاضر 201 رشته و گرایش در قالب 15 دانشکده این دانشگاه تدریس می‌شود: 27 رشته در مقطع کارشناسی 106 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 68 رشته در مقطع دکترا.
از میان دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده فنی‌مهندسی گلپایگان در شهر گلپایگان و خارج از پردیس مرکزی دانشگاه قرار دارد. در این دانشکده پنج گروه مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع، مهندسی مواد، مهندسی برق و کامپیوتر و علوم پایه حضور دارند.
در دانشگاه صنعتی اصفهان هفت پژوهشکده مشغول فعالیت هستند:
• فولاد
• اویونیک
• آب و فاضلاب
• علوم و تکنولوژی زیر دریا
• نانو فناوری و مواد پیشرفته: 
• فناوری اطلاعات و ارتباطات
• زیست‌فناوری و مهندسی زیستی
واقع شدن شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در کنار دانشگاه صنعتی اصفهان، از ویژگی‌های مهم این دانشگاه به شمار می‌رود. این شهرک علمی و تحقیقاتی با ارائه خدمات خود موفقیت‌هایی در زمینه‌های توسعه تولید و صادرات محصولات دانش‌بنیان و اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی فراهم آورده است. در این شهرک محل‌هایی برای استقرار واحدهای تحقیقاتی تازه‌تاسیس و تجاری تعبیه شده است و مراکز تحقیقاتی وابسته به سازمان‌ها و صنایع نیز در آن حضور دارند. یک مجموعه شهری نیز در این پارک تدارک دیده شده است تا از آن برای سکونت محققان و متخصصان مستقر در پارک، استفاده شود.
10 نشریه تخصصی به زبان فارسی و سه نشریه به زبان انگلیسی در این دانشگاه منتشر می‌شود. همچنین پنج قطب علمی در این دانشگاه دایر است:
• حسگر و شیمی سبز: ساخت حسگرهای گازی و شیمیایی و ترکیباتی که حلال‌ها را از واکنش‌های شیمیایی حذف می‌کند، اصلی‌ترین رسالت این قطب است. قطب حسگر و شیمی سبز در سال 2000 در دانشگاه صنعتی اصفهان راه‌اندازی شده است.
• بیوتکنولوژی: استان اصفهان به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تولید محصولات باغی ایران به شمار می‌آید. از این رو این قطب برای محافظت از درختان و حمایت از کشاورزی استان، در سال 2002 تاسیس شده است.
• فناوری در صنعت فولاد: با توجه به وجود صنایع عظیم فولاد در اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان با راه‌اندازی این قطب از سال 2001 به دنبال یافتن فناوری‌های نوین تولید فولاد است.
• مدیریت ریسک و بحران های طبیعی: ایران کشوری است که در معرض بلایای طبیعی مختلفی قرار دارد. از این رو از سال 2018 قطب علمی مدیریت ریسک و بحران‌های طبیعی در این دانشگاه تاسیس شده تا درباره فناوری‌های مناسب برای جلوگیری از آسیب‌های این بحران‌ها تحقیق کند.
• زیست فناوری و مهندسی زیستی: در سال 2008 تاسیس شده و در صدد است ظرفیت‌های لازم برای ایجاد، انتقال و توسعه فرایندهای تولید فرآورده‌های زیستی را فراهم آورد.

جایگاه بین‌المللی دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه صنعتی اصفهان در میان دانشگاه‌های صنعتی ایران، همواره یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین واحدها محسوب می‌شود. این واقعیت در رتبه‌بندی‌های جهانی نیز قابل مشاهده است. این دانشگاه در رتبه‌بندی شانگهای که در سال 2023 منتشر شده، در رشته‌های بیوتکنولوژی، علوم کشاورزی و فیزیک در رتبه 401 تا 500، در رشته‌های مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک در رتبه 301 تا 400، در رشته علوم و فناوری ابزارآلات در رتبه 76 تا 100 (رتبه نخست ایران)، در رشته‌های «علوم و فناوری غذایی» و «علوم و مهندسی انرژی» در رتبه 201 تا 300، در رشته مهندسی معدن در رتبه 51 تا 75 و در رشته مهندسی متالورژی در رتبه 151 تا 200 قرار گرفته است.
برای ارتباط هر چه بیشتر با دانشگاه‌های جهان و ارائه خدمات لازم به دانشجویان غیر ایرانی، مرکزی با عنوان «دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی» در دانشگاه صنعتی اصفهان ایجاد شده است که تاسیس آن به سال 1990 بر می‌گردد. هدف اصلی این دفتر، معرفی دانشگاه در سطح بین‌المللی و انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با دیگر دانشگاه‌هاست.
نام دانشگاه صنعتی اصفهان، وسیع‌ترین دانشگاه ایران
کشور ایران
رتبه جهانی دانشگاه151
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان10400
تماس03133912210
وب سایتhttps://english.iut.ac.ir/

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: