University

دانشگاه صنعتی سهند ایران، مرکزی راهبردی در منطقه صنعتی آذربایجان

دانشگاه صنعتی سهند ایران، مرکزی راهبردی در منطقه صنعتی آذربایجان

دانشگاه صنعتی سهند ایران، مرکزی راهبردی در منطقه صنعتی آذربایجان
استان آذربایجان شرقی با برخورداری از صنایع خودروسازی، غذایی، نفت و پتروشیمی، مصالح ساختمانی، سلولزی و فولاد، یکی از قطب‌های صنعتی ایران به شمار می‌آید. از این رو وجود دانشگاه‌های صنعتی برای تامین نیروهای متخصص این صنایع اهمیت بسیار دارد. دانشگاه صنعتی سهند که در شهرستان اسکو و فاصله 30 کیلومتری تبریز، مرکز استان قرار دارد، یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های صنعتی این استان محسوب می‌شود.

تاریخچه و ساختار دانشگاه صنعتی سهند
در سال 1989 طرح تاسیس دانشگاهی با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز منطقه و رفع نیاز تحقیقاتی و توسعه‌ای صنایع آن مطرح شد. بدین ترتیب نخستین دانشجویان «دانشگاه صنعتی سهند» در سال 1990 جذب شدند و به تدریج ساختار آموزشی این دانشگاه گسترش پیدا کرد. در حال حاضر 11 دانشکده در این دانشگاه فعالیت دارند:
1. مهندسی برق
2. مهندسی پزشکی
3. مهندسی شیمی
4. مهندسی مواد
5. مهندسی معدن
6. مهندسی عمران
7. مهندسی مکانیک
8. مهندسی پلیمر
9. علوم پایه مهندسی
10. آموزش‌های الکترونیکی
11. مهندسی نفت و گاز
دو رشته در مقطع کاردانی، 21 رشته در مقطع کارشناسی، 55 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 60 رشته در مقطع دکترا در دانشگاه صنعتی سهند تدریس می‌شود. شمار دانشجویان این دانشگاه به شش هزار نفر می‌رسد که به خاطر تمرکز دانشگاه به جذب دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی، حدود نیمی از این افراد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول تحصیل هستند.
آموزشکده فنی ورزقان به عنوان یکی از مراکز آموزشی وابسته به دانشگاه صنعتی سهند، در گرایش‌های استخراج معدن و فرآوری مواد معدنی در مقطع کاردانی به جذب دانشجو می‌پردازد. مرکز آموزش‌های الکترونیک این دانشگاه نیز در رشته‌های مهندسی شیمی، مهندسی مواد، مهندسی پزشکی و فناوری اطلاعات در مقطع کارشناسی و در رشته‌های مهندسی شیمی، مهندسی مواد و مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد به پذیرش دانشجو مشغول است.

فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه صنعتی سهند

چند مرکز در دانشگاه صنعتی سهند به وجود آمده تا پشتیبان تحقیقات و ایده‌های دانشجویان باشد:
1. مرکز تحقیقات مواد نانو ساختار
2. مرکز تحقیقات رآکتور و کاتالیست
3. پژوهشکده مواد پلیمری
4. مرکز رشد واحدهای فناور
5. مرکز تحقیقاتی و خدماتی آنالیز دستگاهی
6. مرکز تحقیقات زلزله
7. مرکز مطالعات و پژوهش‌های علم و دین
بیشتر مراکز تحقیقاتی حاضر در دانشگاه صنعتی سهند، به خاطر ارتباط با صنایع و ارائه طرح‌های تحقیقاتی به آن‌ها، به صورت خودگردان و بدون نیاز به بودجه‌های دولتی فعالیت می‌کنند. در این مراکز 400 طرح پژوهشی متناسب با نیاز صنایع انجام شده است. افزایش ضریب برداشت میدان‌های نفتی، ساخت نیروگاه خورشیدی، تولید فرآورده‌ها و محصولات بیوتکنولوژی و تصفیه آب، مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در این تحقیقات بوده است.
دانشگاه صنعتی سهند به عنوان قطب علمی پلیمرهای استایرنی شناخته می‌شود. بدین ترتیب این دانشگاه تنها قطب علمی فعال در حوزه مهندسی پلیمر در شمال‌ غرب ایران است و در حوزه‌های مختلف به ارائه خدمات علمی و پژوهشی به محققان این حوزه در سطح ایران می‌پردازد.
وجود مرکز رشد دانشگاه با ده‌ها شرکت دانش‌بنیان و واحد فناور مستقر در آن نیز یکی از مزیت‌های مهم آن به شمار می‌رود. این مرکز در تکمیل چرخه ایده تا محصول و تجاری‌سازی پژوهش‌ها خدمات ارزنده‌ای ارائه می‌دهد.

جایگاه و فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه صنعتی سهند

دانشگاه صنعتی سهند برای تخستین بار در سال 2022 به نظام رتبه‌بندی تایمز وارد شد و موفق شد در بین دانشگاه‌های جوان جهان به رتبه 193 دست پیدا کند. این دانشگاه همچنین در علوم مهندسی در رتبه 501 تا 600 و در بین کل دانشگاه‌های جهان در رتبه 601 تا 800 قرار گرفت.
در نظام رتبه‌بندی QS نیز دانشگاه سهند توانست رتبه 1481 را در میان دانشگاه‌های جهان به دست آورد. این دانشگاه در این رتبه‌بندی در میان دانشگاه‌های آسیا به رتبه 487 و در میان دانشگاه‌های ایران به رتبه 32 دست یافت. همچنین در رشته شیمی به رتبه 939، در رشته مهندسی به رتبه 787 و در رشته علوم مواد به رتبه 534 رسید.
در سال تحصیلی 2022- 2023 تعداد دانشجویان خارجی جذب‌شده به دانشگاه صنعتی سهند به 50 نفر رسیده است. بر اساس اعلام مسئولان این دانشگاه، قرار است ظرفیت جذب دانشجویان غیر ایرانی این دانشگاه به زودی به 300 تا 400 نفر افزایش پیدا کند. این دانشگاه همچنین با برگزاری نشست‌های علمی مشترک و انعقاد تفاهم‌نامه با مراکز علمی و دانشگاه‌های خارجی، درصدد است همکاری‌های پژوهشی خود را گسترش دهد.
نام دانشگاه صنعتی سهند ایران، مرکزی راهبردی در منطقه صنعتی آذربایجان
کشور ایران
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان6000
تعداد دانشجویان خارجی50
تماس04133443801
وب سایتhttps://sut.ac.ir/en/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: