آش سبزی شیراز، یک آش مقوی و سالم

آش سبزی شیراز، یک آش مقوی و سالم

آش سبزی شیراز، یک آش مقوی و سالم
معمولا آش‌های ایرانی به خاطر برخورداری از سبزی‌های متنوع و تازه، به عنوان غذاهایی رژیمی و مقوی شناخته می‌شود. در آش سبزی هم، همان طور که از نام آن پیداست، سبزیجات متنوعی به کار می‌رود. شیرازی‌های این غذا را به عنوان صبحانه یا پیش‌غذا میل می‌کنند. وجود گوشت فراوان در این آش، آن را از هر نظر غنی و مقوی کرده است.
آش سبزی گاهی در مراسم‌های عزاداری محرم و صفر یا در ماه رمضان، به عنوان غذای نذری نیز طبخ می‌شود. شاید فرایند پخت این آش کمی زمان‌بر باشد، ولی مطمئن باشید اگر کمی حوصله به خرج دهید و همه دستور پخت را رعایت کنید، در نهایت یک غذای خوشمزه و بسیار دلچسب و مقوی خواهید داشت!

مواد لازم برای پخت آش سبزی

این مواد برای پخت آش سبزی برای چهار نفر کافی است:
گوشت گوسفندی: نیم کیلو
پیاز: دو عدد
برنج، لوبیا سفید، نخود و عدس: هر کدام یک پیمانه
تره، ترخون و شوید تازه: هر کدام 200 گرم
مرزه خشک: یک قاشق غذاخوری
نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه: به مقدار لازم
بهتر است از گوشت سردست یا گوشت گردن گوسفند استفاده کنید.
حبوبات مورد استفاده را حداقل از شب قبل از پخت غذا در آب سرد بخیسانید تا نفخ آن از بین برود. بهتر است هر کدام از این حبوبات را در ظرفی جداگانه آب کنید. در این مدت می‌توانید یکی دو بار آب آن‌ها را عوض کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که آب حبوبات، دیگر به رنگ زرد تمایل پیدا نکند. برنج را نیز به همین شیوه، یکی دو ساعت قبل از پخت غذا بخیسانید.

دستور پخت آش سبزی

اول نوبت درست کردن پیازداغ است. یکی از پیازها و گوشت را خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگ هر دو تغییر کنید. در حین تفت دادن، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن بیافزایید و آن‌ها را خوب هم بزنید تا ادویه‌ها به صورت یکنواخت با گوشت و پیاز ترکیب شود. بعد از آن، این ترکیب را درون یک قابلمه بجوشانید تا گوشت به خوبی پخته شود. این فرایند حداقل دو ساعت زمان خواهد برد.
پس از پخته‌شدن گوشت، آن را از آب‌گوشت جدا کنید. سپس آب نخود و لوبیا را خالی کنید و هر دو را با هم در یک قابلمه بریزید. سپس روی شعله متوسط بگذارید تا پخته شود. عدس را نیز می‌توانید یک ربع بعد به این قابلمه اضافه کنید یا در یک قابلمه دیگر بجوشانید. پس از پخته شدن حبوبات، نیمی از آن را در یک قابلمه بزرگ بریزید و آبی را که گوشت را از آن جدا کرده‌اید، به آن اضافه کنید. سپس آب برنج را خالی کنید و برنج را هم به آن بیافزایید و ظرف را روی شعله بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. در مدت جوشیدن، باید این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا ته نگیرد. این مرحله هم یک ساعتی زمان خواهد برد.
در این حین موادی را که از آب خارج کرده‌اید، یعنی گوشت و نیم دیگر حبوبات را با هم بکوبید. بعد از آن آش غلیظ شد، این مخلوط کوبیده را به آن بیافزایید و به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد. در حین هم زدن، مرزه خشک، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را هم به آن بیافزایید. پس از آن که آش کش‌دار و غلیظ شد، آماده است!

نحوه سرو آش سبزی

برای تزئین آش سبزی می‌توانید از پیازداغ و نعناع‌داغ استفاده کنید. گاهی این غذا به همراه نان مصرف می‌شود، ولی به دلیل وجود گوشت، برنج و حبوبات، آش سبزی به تنهایی نیز یک غذای کامل است و می‌توان به عنوان یک وعده غذایی به آن نگاه کرد!
نام آش سبزی شیراز، یک آش مقوی و سالم
کشور ایران
ناحیهفارس
نوعآش، میان وعده و پیش غذا
ثبتبدون ثبت
گستره پختمحلی
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: