
باقالیپلو، پلوی خوشمزه ایرانی که با گوشت میل میشود
در میان غذاهای ایرانی، «پلو» جایگاه ویژهای دارد. این غذای برنجی با سبزیجات معطر، زعفران و انواع ادویه طبخ میشود و در مراسم و مناسبتهایی مثل جشن عروسی یا عید نوروز، پای ثابت سفرههاست. در نقاط مختلف ایران پلوهای زیادی را میتوان یافت. «باقالاپلو» یا -آن طور که در میان عموم گفته میشود- «باقالیپلو» از انواع پلوهای ایرانی است که ریشه آن را به مناطق شمالی ایران باز میگردانند، هر چند امروز در تمام ایران فراگیر است. به طور دقیق نمیتوان تاریخی را به عنوان مبدا پخت باقالیپلو ذکر کرد، ولی قدر مسلم این است که این این غذا ابتدا به عنوان یک غذای محلی مطرح بود، ولی به تدریج در تمام ایران رواج پیدا کرد و مقبول افتاد. نام این غذا به خاطر استفاده زیاد از «باقالی سبز» روی آن گذاشته شده است. این غذا طبعی متعدل دارد. ایرانیان معمولا باقالی را به روشی مخصوص برش میدهند و خشک میکنند تا در تمام طول سال بتوانند از آن در باقالیپلو استفاده کنند، با این حال باقالیپلو در بهار و تابستان، به دلیل آن که باقالی تازه در دسترس است، بیشتر پخت میشود. باقالیپلو به دلیل وجود باقالی و اضافه شدن سبزیجات، غذایی معطر است و معمولا همراه گوشت و مرغ سرو میشود.
باقالیپلو، غذای مجلسی ایرانی
مواد لازم برای پخت باقالیپلو
برای تهیه باقالیپلو برای چهار نفر به این مواد نیاز خواهید داشت:
برنج: چهار پیمانه
باقلا: دو پیمانه
شوید: یک پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم.
حداقل دو ساعت پیش از شروع پخت غذا، برنج را در آب سرد بخیسانید و کمی به آن نمک بزنید. این کار موجب میشود پخت برنج بهتر و عطر آن بیشتر شود.
دانههای باقالی را پس از خارج کردن از غشای گیاهی، بشویید و از طول به دو نیمه تقسیم کنید.
اضافه کردن شوید به این غذا اختیاری است، ولی معمولا برای آن که طعم و عطر باقالیپلو بهتر شود آن را به غذا میافزایند.
دستور پخت باقالیپلو
باقالیها را در یک قابلمه متوسط بریزید و به اندازهای آب به آن بیافزایید که یک بند انگشت روی آن را بگیرد. سپس به مدت 20 دقیقه دانههای باقالی را بجوشانید و در نهایت، آن را آبکش کنید. دقت کنید که اگر از باقالی خشک استفاده میکنید، این مدت را طوری تنظیم کنید که باقالی به حالت نیمپز درآید. اگر باقالی را بیش از اندازه بپزید، نرم خواهد شد و در مراحل پخت باقالیپلو شکل خود را از دست خواهد داد. اگر در حین آبپز کردن باقالی، کف روی آب جمع شد، آن را با قاشق بردارید و دور بریزید.
قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید، آبِ برنج را خالی کنید و پس از جوش آمدن آب، درون قابلمه بریزید. برنج باید به اندازهای بجوشد که نیمپز شود. معمولا این مرحله سه تا شش دقیقه طول میکشد. سپس باقالی پختهشده را درون قابلمه بریزید. اگر میخواهید شوید هم به غذا اضافه کنید، باید در این مرحله آن را درون آب جوش بریزید. پس از آن که باقالی و برنج چند دقیقه با هم جوشیدند و به خوبی مخلوط شدند، آن را آبکش کنید.
باقالیپلو را معمولا با غذاهای گوشتی میل میکنند
حالا نوبت گذاشتن تهدیگ است. تهدیگ یکی از لذیذترین بخشهای پلوی ایرانی است. برای تهدیگ میتوانید از نان یا سیبزمینی بهره ببرید. ابتدا کمی روغن و نمک به کف ظرف بریزید و سپس نان یا سیبزمینی را به صورت ورقهای کنار هم بچینید تا کف ظرف را بگیرد. بعد از آن برنج آبکششده را به آرامی درون قابلمه بریزید و درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت یک ساعت، برنج با شعله کم، دم بکشد.
سرو باقالیپلو
نام | باقالیپلو، پلوی خوشمزه ایرانی که با گوشت میل میشود |
کشور | ایران |
نوع | وعده غذایی |
ثبت | بدون ثبت |








Choose blindless
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: