شیرینی پنجرهای، میانوعدهای خوشمزه با دستوری آسان و سریع
شیرینی پنجرهای، میانوعدهای خوشمزه با دستوری آسان و سریع
منقا یا شیرینی پنجرهای که «نان پنجرهای» هم نامیده میشود، یک میانوعده خوشمزه است که جزء شیرینیهای سنتی و پرطرفدار ایرانی محسوب میشود. به خاطر آن که درست کردن این شیرینی بسیار آسان است، مردم ایران، خصوصا یزدیها آن را به عنوان یکی از پذیراییهای معمول برای مهمانان مورد استفاده قرار میدهند. شیرینی پنجرهای را میتوان به صورت ساده، یا با اضافه کردن رنگهای خوراکی، به صورت رنگی درست کرد.
مواد لازم برای پخت شیرینی پنجرهای
آرد: یک پیمانه
شیر: یک پیمانه
نشاسته: نصف پیمانه
تخممرغ: سه عدد
وانیل: نصف قاشق چایخوری
پودر قند: نصف پیمانه
گلاب: دو قاشق غذاخوری
اگر دوست داشته باشید میتوانید دستور پخت این شیرینی را با استفاده از رنگهای خوراکی انجام دهید و شیرینیهای رنگارنگ درست کنید.
با وجود آن که بعضی افراد بوی گلاب را دوست دارند، نباید میزان گلاب را خیلی زیاد کرد، زیرا ممکن است طعم شیرینی را تحت تاثیر قرار دهد و حتی باعث تلخ شدن آن شود.
به جای شیر میتوانید از آب هم استفاده کنید، ولی شیر طعم شیرینی را خیلی بهتر میکند.
وانیل هم به شیرینی طعم میدهد، هم بوی نامطبوع تخممرغ را از بین میبرد.
پودر قند در مرحله نهایی، برای تزئین رویه شیرینی به کار میرود. به جای آن میتوانید از شکر هم استفاده کنید، ولی شکر به خاطر دانههای درشتتر به ذائقه بعضیها سازگار نیست. اگر میخواهید شیرینی زیاد شیرین نشود، پودر قند را از پخت آن حذف کنید.
دستور پخت شیرینی پنجرهای
در اولین قدم، نشاسته را به همراه شیر و گلاب داخل کاسهای بریزید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود. تخممرغها را به کاسه اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید. بهتر است تخممرغها را یکییکی اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هر تخممرغ، یکی دو دقیقه مایه را هم بزنید. یکدست بودن مایه بسیار مهم است و اگر خوب هم نخورده باشد، ممکن است در شکل نهایی شیرینی پنجرهای اثر بگذارد. بعد از تخممرغ، نوبت اضافه کردن وانیل است. به همان شکل قبل، بعد از اضافه کردن وانیل هم همزدن مایه شیرینی را ادامه دهید.
به مرحله اضافه کردن آرد رسیدیم. ولی قبل از آن که آرد را داخل ظرف بریزید، آن را باید الک کرده باشید تا تصفیه شود و موقع اضافه کردن، گلوله گلوله نشود. آرد را به آرامی به مایه اضافه کنید و طوری آن را هم بزنید که به صورت یکنواخت در مایه پخش شود.
برای سرخ کردن شیرینی، تابهای را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن داخل آن بریزید. شیرینیها باید موقع سرخ شدن درون روغن شناور باشند، وگرنه به کف ظرف میچسبند، پس بهتر است تابه شما زیاد بزرگ نباشد تا میزان کمتری روغن مصرف کنید.
اگر میخواهید شیرینی را با قالبی خاص درست کنید، قالب را آغشته به روغن کنید و قبل از قالبگیری کمی داغ کنید. با این کار شکلدهی به مایه شیرینی راحتتر صورت میگیرد.
در حین سرخکردن هم هر چند دقیقه یک بار، مایه شیرینی را هم بزنید تا نشاسته آن تهنشین نشود.
برای آن که روغن اضافی شیرینیها گرفته شود، باید آن را بعد از سرخ شدن روی دستمال حولهای قرار دهید. تا روغن اضافی شیرینیها جدا شود، دمای آن هم پایین میآید و برای غلطاندن در پودر قند، آماده میشود. دقت داشته باشید که اگر شیرینی را هنگامی که داغ است داخل پودر قند بگذارید، آن را به خود جذب نخواهد کرد.
نکات پخت شیرینی پنجرهای
اگر دوست دارید میتوانید کمی ماست هم به شیرینی اضافه کنید. ماست طعم دلپذیری به شیرینی میدهد، ولی بافت شیرینی را نرم میکند. اگر شیرینی را تردتر دوست دارید، از شیر استفاده کنید.
درست کردن شیرینی بدون استفاده از قالب هم ممکن است. ولی در این صورت به خاطر نرم بودن بافت مایه شیرینی، در سطح ظرف پخش میشود و دیگر نمیتوان روی آن اسم «پنجرهای» گذاشت. این شیرینی را میتوان با قیف هم درست کرد. برای این کار مایه را داخل قیف بریزید و وقتی روغن داخل ماهیتابه داغ شد، مایه را با قیف به درون روغن تخلیه کنید. اگر از این روش استفاده میکنید، مواظب پاشیده شدن روغن در هنگام ریختن مایه باشید!
نام | شیرینی پنجرهای، میانوعدهای خوشمزه با دستوری آسان و سریع |
کشور | ایران |
ناحیه | یزد |
نوع | شیرینی و تنقلات |
ثبت | بدون ثبت |
گستره پخت | محلی |
نوع کور رنگی را انتخاب کنید
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: