موسیقی بوشهر

موسیقی بوشهر

موسیقی بوشهر

ناحیه بوشهر از دیرباز رهگذر و محل سكونت اقوام و نژادهای مختلف بوده است. به جز ساكنان بومی، تعداد قابل توجهی از ساكنین این ناحیه بازماندگان مهاجرین آفریقایی هستند كه در گذشته به عنوان برده به این ناحیه آورده شده‌اند. با ورود فرهنگ آفریقایی به این ناحیه، بخشی از فرهنگ و موسیقی بوشهر از آن متأثر شده است. این تأثیر در تعدادی از ترانه‌ها، آوازهای كار، مراسم سنج و دمام و چند نمونه دیگر نمایان است. موسیقی این ناحیه را می‌توان در یك تقسیم‌بندی كلّی به دو بخش موسیقی مذهبی و غیرمذهبی تقسیم كرد.

موسیقی مذهبی. به دلیل اهمیت آئین‌های عزاداری محّرم در بوشهر و فراوانی، تنوع و گستردگی آوازهای مربوط به آن می‌توان ادعا كرد كه بخش مهمی از موسیقی بوشهر آوازهای مربوط به مراسم عزاداری محرم است. این بخش را می‌توان متشكّل‌ترین بخش موسیقی بوشهر به حساب آورد. مراسم عزاداری محرم با اجرای گروهی متشكل از دمام‌ها، سنج‌ها و بوقی آغاز می‌شود و با ذكر، وعظ و خطابه، مصیبت، سینه‌زنی و نوحه‌خوانی ادامه ‌می‌یابد.

موسیقی غیرمذهبی. این نوع موسیقی نیز در انواع مختلف و هر كدام مربوط به یك رسم یا آئین در سرتاسر ناحیه بوشهر جریان دارد.

سازهای متداول در ناحیه بوشهر شامل: انواع دمام، سنح، بوق، نی‌انبان، نی‌جفتی، نی، دایره، دهل‌های شیخ فرج و در حد محدودی سرنا و نقاره است.

نام موسیقی بوشهر
کشور ایران
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: