بازدید از ایران بدون امتحان کردن آش رشته کامل نیست!

بازدید از ایران بدون امتحان کردن آش رشته کامل نیست!

بازدید از ایران بدون امتحان کردن آش رشته کامل نیست!

ایرانی‌ها «آش‌»های زیادی دارند که نمونه آن‌ها را نمی‌توان در نقاط دیگر دنیا پیدا کرد. آش‌های ایرانی از مواد اولیه طبیعی و ارگانیک تهیه می‌شوند و گستره طعم و نوع آن‌ها به اندازه‌ای است که هر کس با هر سلیقه و رژیم غذایی می‌تواند چند نمونه دلخواه در آن بیابد! آش‌های ایرانی به قدری متنوع هستند و پخت برخی از آن‌ها به اندازه‌ای ظرایف و ترفند دارد که استادان فن پخت و پز در ایران را «آشپز» نامیده‌اند؛ یعنی کسی که به درجه‌ای از تبحر رسیده که می‌تواند آش را خوب بپزد! ...در بین این همه آش ایرانی، اگر بخواهیم از مشهورترین و فراگیرترین آن‌ها صحبت کنیم، بدون شک «آش رشته» یکی از اصلی‌ترین گزینه‌هاست. آش رشته به قدری در ایران محبوب است که به مناسبت‌های مختلف طبخ می‌شود و به آیین‌ها و رسوم مردم نیز راه یافته است. به هر جای ایران که سر بزنید، یافتن آش رشته کار دشواری نخواهد بود، بنابراین امتحان کردن آن را حتما در برنامه سفر خود بگنجانید!

مواد لازم برای پخت آش رشته
پیاز: سه یا چهار عدد
سبزی آش: سه پیمانه
نخود، لوبیا قرمز و عدس: هر کدام نصف پیمانه
رشته آشی: 300 گرم
سیر: شش حبه
کشک: یک پیمانه
نعنا خشک: نصف پیمانه
نمک، زردچوبه: به مقدار لازم
وجود سیر در آش رشته به آن طعم بی‌نظیری می‌دهد، ولی اگر به طعم یا بوی آن حساس هستید می‌توانید آن را حذف کنید.
شب قبل از پخت آش، حبوبات را به صورت جداگانه آب کنید و آب آن را حداقل یک بار عوض کنید.
سبزی آش متشکل از جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج (یا برگ چغندر) است که به مقدار مساوی با هم ترکیب شده‌اند. سبزی آشی را به اندازه‌ای خرد کنید که سبزی‌های مختلف از هم قابل تشخیص نباشند.

دستور پخت آش رشته
پختن آش رشته کار دقیقی است، ولی اگر بار اولی است که می‌خواهید خودتان آش رشته درست کنید، نگران نباشید؛ چون با پیروی از دستوری که در ادامه می‌آید، و البته با صبر و حوصله و دقت می‌توانید نتیجه خوبی بگیرید... در مرحله نخست، آب حبوبات را خالی کنید و آن‌ها را آب‌پز کنید تا به خوبی نرم شوند. این کار ممکن است سه ربع زمان نیاز داشته باشد. در مرحله بعد پنج پیمانه آب را در یک قابلمه بزرگ بریزید و زیر آن را روشن کنید تا جوش بیاید. سبزیجات خردشده را به آب جوش اضافه کنید و شعله را کم کنید تا به آهستگی بجوشد. این کار موجب پخته شدن سبزیجات می‌شود. در این مرحله حداقل به نیم ساعت زمان نیاز دارید. توجه داشته باشید که در قابلمه را روی آن نگذارید، زیرا موجب می‌شود رنگ سبزی‌ها به قهوه‌ای بگراید در حالی که آش رشته در صورتی که سبزی‌های آن رنگ سبز خود را حفظ کنند، مطلوب‌تر است.
در حین پختن سبزی، پیازداغ را آماده کنید. پیازداغ در غذاهای ایرانی یکی از مهم‌ترین نقش‌ها را دارد. این نقش در آش رشته مهم‌تر هم هست، زیرا در آن هم به عنوان ماده خام و هم به عنوان تزئین کاربرد دارد. پیازها را خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا طلایی‌رنگ شوند. حالا نیمی از پیازها را در یک ظرف دیگر بریزید و به مابقی کمی زردچوبه بیافزایید. پیاز را کمی هم بزنید و کنار بگذارید. سیرها را هم دقیقا با همین شیوه سرخ کنید. نعناع را هم باید سرخ کنید ولی سرخ‌کردن آن نیازی به تفت دادن زیاد ندارد: وقتی روغن داغ شد نعناع را درون آن بریزید و پس از چند ثانیه از روی شعله بردارید. نصف نعناع‌داغ به همراه سیر و پیاز سرخ‌شده و حبوبات پخته‌شده را به سبزی در حال جوشیدن اضافه کنید. پس از آن که مخلوط را کمی هم زدید، در قابلمه را روی آن بگذارید تا یک ربع، خوب جوش بخورد.
پس از آن رشته‌ها را به سه بخش مساوی تقسیم کنید و کم‌کم درون قابلمه بریزید. سپس حرارت را کم کنید و 20 دقیقه منتظر بمانید تا رشته‌ها هم بجوشند و نرم شوند. وقتی رشته را به آش اضافه می‌کنید، باید به طور پیوسته آن را هم بزنید تا آش ته نگیرد. نمک را در آخرین مرحله به آش بیافزایید، زیرا رشته کمی شور است و ممکن است اصلا نیازی به افزودن نمک نباشد. وقتی غلظت آش به حد مطلوب رسید می‌توانید آن را صرف کنید. گاهی برای آن که آش در این مرحله غلیظ‌تر شود به آن کمی آرد گندم هم اضافه می‌کنند. برای این کار باید آرد را در یک پیمانه آب سرد حل کنید. اگر هم غلظت آش بیش از حد بود، کمی آب جوش درون قابلمه بریزید.

نحوه سرو آش رشته
آش را درون کاسه بریزید و پس از آن که کمی خنک شد، روی آن را با نعناع‌داغ، سیرداغ و پیازداغ تزئین کنید. کشک هم در کنار آش بگذارید تا هر کس مطابق ذائقه خود آن را به آش بیافزاید و آن را طعم‌دار کند. در کنار کشک از سرکه هم می‌توانید استفاده کنید.

نام بازدید از ایران بدون امتحان کردن آش رشته کامل نیست!
کشور ایران
نوعآش، میان وعده و پیش غذا
ثبتبدون ثبت
Baking rangeملی

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: