خورشت به آلو، غذایی با طعم مخصوص ترش و شیرین

خورشت به آلو، غذایی با طعم مخصوص ترش و شیرین

خورشت به آلو، غذایی با طعم مخصوص ترش و شیرین
خورشت به آلو یکی از غذاهای ایرانی است که در یزد بیش از مناطق دیگر ایران پخت می‌شود. استفاده همزمان از به و آلو، شیرینی و ترشی را در کنار هم قرار داده و موجب شده این غذا طعم مخصوصی به خود بگیرد. به به عنوان یک میوه پاییزی، خواص زیادی دارد. کمک به سلامت دستگاه گوارش، سم‌زدایی از کبد، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و کنترل فشار خود، از جمله خواصی است که در طب سنتی ایرانی برای این میوه عنوان شده است.
درخت به سازگاری خوبی با مناطق مختلف استان یزد پیدا کرده و میوه آن در غذا یا به صورت مربا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای تهیه خورشت به آلو

برای تهیه خورشت به آلو برای پنج نفر این مواد مورد نیاز خواهد بود:
به: یک عدد
پیاز: یک عدد
آلو خورشتی: 200 گرم
گوشت: 500 گرم
زعفران: نصف قاشق مرباخوری
شکر، روغن مایع، آب لیموترش یا لیمو عمانی، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
اگر پیاز و به بزرگ در اختیار ندارید، از دو عدد به و پیاز استفاده کنید.
می‌توانید برای پخت این غذا از گوشت گوساله یا گوشت گوسفندی استفاده کنید. علاوه بر این امکان استفاده از گوشت مرغ یا بوقلمون نیز وجود دارد. کسانی که نمی‌خواهند از گوشت استفاده کنند، این غذا را می‌توانند بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی بپزند.

دستور پخت خورشت به آلو

ابتدا پیاز را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه‌ای را که می‌خواهید برای پخت غذا مورد استفاده قرار دهید، روی حرارت بگذارید و پیاز خرد شده را در آن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. در این مرحله زردچوبه را به پیازداغ اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه به خوبی با پیاز مخلوط شود.
گوشت خورشتی را که از قبل به صورت مکعبی خرد کرده‌اید، به پیازداغ اضافه کنید. فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را هم داخل قابلمه بریزید و تفت دادن را ادامه دهید. اگر دوست دارید می‌توانید در این مرحله به جای رب، از گوجه فرنگی استفاده کنید. در این صورت گوجه فرنگی را خرد کنید و تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که آب گوجه تبخیر شود. البته اضافه کردن رب یا گوجه، کاملا اختیاری است و فقط برای طعم دادن به غذا انجام می‌گیرد.
تفت دادن را باید تا زمانی ادامه دهید که رنگ گوشت تغییر کند. سپس چند لیوان آب جوش به غذا اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا مخلوط ایجاد شده، بجوشد و پخته شود.
در این فاصله نوبت آماده کردن به است. به باید به صورت مکعبی خرد شود. توجه داشته باشید که خرد کردن بیش از اندازه به، موجب له شدن آن در فرایند پخت می‌شود.
یک ماهیتابه روی حرارت قرار دهید و روغن درون آن بریزید. پس از آن که روغن کمی گرم شد، به‌های خردشده را درون آن بریزید و تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. تفت دادن به به خاطر آن است که بافت خود را هنگام پخت غذا از دست ندهد، بنابراین لازم نیست زیاد آن را تفت دهید. اگر می‌خواهید در زمان پخت غذا صرفه‌جویی کنید، می‌توانید از تفت دادن به‌ها صرف نظر کنید، هر چند با این کار عطر و طعم به به صورت کامل در غذا مشخص نخواهد شد.
بعد از این که گوشت به خوبی پخته شد، به را به آن اضافه کنید. نمک و ادویه را به غذا بیافزایید و حدود سه ربع صبر کنید تا غذا جا بیافتد.
آلو را باید در 15 دقیقه پایانی پخت غذا به آن اضافه کرد. قبل از اضافه کردن، آن را یک ربع در آب سرد بخیسانید. شکر و آبلیمو را هم باید همراه آلو داخل قابلمه بریزید.

سرو خورشت به آلو

خورشت به آلو از جمله غذاهایی است که هم با نان و هم با برنج صرف می‌شود. ماست، دوغ و سبزی خوردن، معمولا همراه خورشت به آلو سرو می‌شود. اگر این خورشت را با برنج صرف می‌کنید، می‌توانید از کره برای طعم‌دار کردن برنج استفاده کنید و لذت صرف غذا را بالاتر ببرید!
اگر قصد دارید این غذا را با نان صرف کنید، پیشنهاد ما استفاده از نان سنگک، نان سنتی ایرانی است. تکه‌ای نان سنگک را خرد کنید و آب غذا را به همراه محتویات روی آن بریزید. علاوه بر این می‌توانید آب غذا را از آن جدا کنید، باقیمانده را در ظرفی بکوبید و با نان میل کنید.
نام خورشت به آلو، غذایی با طعم مخصوص ترش و شیرین
کشور ایران
ناحیهیزد
نوعوعده غذایی
ثبتبدون ثبت
گستره پختمحلی

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: