کوکو لوبیاسبز، کوکویی متناسب با ذائقه مردم شمال شرق ایران

کوکو لوبیاسبز، کوکویی متناسب با ذائقه مردم شمال شرق ایران

کوکو لوبیاسبز، کوکویی متناسب با ذائقه مردم شمال شرق ایران
در ایران انواع مختلف کوکو وجود دارد که برای پخت آن، معمولا از موادی مثل سیب‌زمینی و تخم‌مرغ استفاده می‌شود. کوکوها را معمولا با آب‌پز و له‌کردن سیب‌زمینی و درآوردن آن به شکل پوره درست می‌کنند. در پخت کوکوهای مختلف، مواد مختلف را با هم ترکیب و در روغن سرخ می‌کنند. در هر بخش از ایران، متناسب با محصولاتی که به صورت عمده در آن برداشت می‌شود، کوکوها شکل، طعم و مواد اولیه خاصی پیدا کرده‌اند. در این جا به بررسی و معرفی کوکو لوبیاسبز خواهیم پرداخت، غذایی که در استان آذربایجان شرقی طرفداران بیشتری دارد و به عنوان یکی از غذاهای محلی مردم مرند شناخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کوکو لوبیاسبز

اگر می‌خواهید کوکو لوبیاسبز را برای چهار نفر درست کنید، به این مواد نیاز خواهید داشت:
لوبیا سبز: 500 گرم
سیب‌زمینی: یک عدد
هویج: دو عدد
فلفل دلمه‌ای: یک عدد
پودر سوخاری: دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ: چهار یا پنج عدد
پیاز: یک عدد
روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین: به مقدار لازم
استفاده از مواد اولیه سالم و سبزی‌های تازه، ارزش غذایی کوکو لوبیاسبز را بسیار بالا می‌برد، از این رو سعی کنید تازه‌ترین مواد در دسترس را برای پخت غذا مورد استفاده قرار دهید.

دستور پخت کوکو لوبیاسبز

ابتدا لوبیاسبز را خرد کنید. اندازه مناسب قطعه‌های لوبیاسبز به اندازه نصف بند انگشت است. البته این اندازه کاملا سلیقه‌ای است. پس از خرد کردن، لوبیاسبز را درون یک قابلمه بریزید و یک و نیم لیوان آب به آن بیافزایید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید نیم ساعت یا یک ساعت بجوشد تا لوبیاسبز، به خوبی پخته شود. لوبیاسبز پخته‌شده را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شود.
هویج را پوست بکنید و آن‌ها را هم مثل لوبیاسبز، درون قابلمه آب‌پز کنید. بعد از آن هویج را خرد کنید. می‌توانید خرد کردن هویج را پیش از پختن آن هم انجام دهید.
در مرحله بعد، سیب‌زمینی را خرد کنید و در یک تابه، با روغن سرخ کنید. لازم نیست سیب‌زمینی را درون روغن غوطه‌ور کنید، زیرا باید در میانه سرخ شدن سیب‌زمینی، پیاز خردشده را هم به آن بیافزایید تا با هم سرخ شوند. وقتی پیاز طلایی‌رنگ و قطعه‌های سیب‌زمینی سرخ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید.
در یک ظرف بزرگ‌تر، هویج‌ و لوبیاسبز آب‌پز و پیاز و سیب‌زمینی سرخ‌شده را مخلوط کنید. فلفل دلمه‌ای را هم به این مخلوط اضافه کنید. دو قاشق پودر سوخاری باید در این مرحله به غذا اضافه شود. اضافه کردن پودر سوخاری با این هدف صورت می‌گیرد که کوکو در حین سرخ شدن، خودش را بگیرد و ساختارش از هم متلاشی نشود. در حین هم‌زدن، تخم‌مرغ، نمک، فلفل سیاه و پودر دارچین را به آن اضافه می‌کنیم. اگر می‌خواهید ظاهر کوکو لوبیاسبز بهتر شود، از چند رنگ فلفل دلمه‌ای استفاده کنید. گاهی در این مرحله کمی زرشک هم به مواد کوکو اضافه می‌شود. زرشک کمی موجب ترش شدن کوکو می‌شود. زمانی که مخلوط به شکل یک‌دست درآمد، فرایند سرخ کردن کوکو را آغاز می‌کنیم.
یک ماهی‌تابه را روی حرارت کم قرار دهید و مقداری روغن درون آن بریزید. زمانی که روغن کمی گرم شد، مخلوط را درون آن بریزید و به صورت یکنواخت در سراسر قابلمه پخش کنید. در قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید کوکو حداقل نیم ساعت با حرارت کم، بپزد. در این حین، زمانی که بافت کوکو محکم شد، باید یک بار آن را برگردانید تا هر دو طرف کوکو به خوبی سرخ شود.

سرو کوکو لوبیاسبز

کوکو لوبیاسبز را با گوجه گیلاسی و جعفری تزئین کنید. این غذا را با نان صرف می‌کنند، ولی اگر دوست داشته باشید می‌توانید آن را با پلو هم بخورید. در کنار کوکو لوبیاسبز می‌توان سبزی خوردن، پیاز خام، خیار شور و گوجه هم مصرف کرد. 
نام کوکو لوبیاسبز، کوکویی متناسب با ذائقه مردم شمال شرق ایران
کشور ایران
ناحیهآذربایجان شرقی
نوعوعده غذایی
ثبتبدون ثبت
گستره پختمحلی
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: