«قصیدة بلاعنوان»؛ نگاهی انتقادی به اشغال فلسطین

«قصیدة بلاعنوان»؛ نگاهی انتقادی به اشغال فلسطین

«قصیدة بلاعنوان»؛ نگاهی انتقادی به اشغال فلسطین
کتاب «قصیدة بلاعنوان» نوشته مونا بعزاوی است. این کتاب شامل مجموعه اشعار نوی نویسنده است که در آن نگاهی اعتراضی و انتقادی به اشغال فلسطین و رنج و اندوه مردم آن منطقه دارد. این کتاب یک نگاه ادبی‌ از درون جامعه عرب به وضعیت فلسطین است. «ای فلسطین، سربلند و تابناک بر بلند آسمان اسلام جاوید باشی/ به گواه پیامبران و قرآن تو بر گستره تاریخ جاودان خواهی بود/ ای مام جهان و مولود هر زمان.../ به شرافت قهرمانان دیرپای و دیر زی/ که به هنگامه وعده تو را آزادی خواهیم بخشید/ به گواه تاریخ/ حروف نامت را در سینه کودکان رقم خواهیم زد/ و نامت را در شب قدر بر تلالو ستارگان و کواکب خواهیم نوشت.» 

مونا بعزاوی و ایران

مونا بعزاوی در قیروان تونس زندگی می‌کند. در رشته‎ی زبان و ادبیات عربی با گرایش عرفان و تصوف تحصیل کرده و فارغ‏التحصیل مقطه دکترا از دانشگاه کاتاژ تونس است. او یادگیری زبان‌فارسی را از مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس آغاز کرد. مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه کاتاژ، کلاس آموزش زبان فارسی برگزار می‎کرد. در پنج دانشگاه ملی تونس مثل دانشگاه‌های منار، کاتاژ و نهم آوریل، رشته زبان و ادبیات فارسی تدریس می‌شود. به ایران علاقه زیادی دارد و درباره امام خمینی(ره) می‌گوید: «امام خمینی(ره) انسانی متفکر و عارف بود که جایگاه او در تاریخ خیلی مهم است. امام خمینی(ره) در جهان، از اسلام و کشورهای اسلامی حمایت کرد و موسس روزجهانی قدس است.» «عشق و دیوان»، «عشق و مجازات» و «عشق رقص قدر» و «سفری مانند هزاران سفر» از جمله آثار اوست. موضوع کتاب  سفری مانند هزاران سفر، ایران است.  مونا بعزاوی علت نگارش این کتاب را اینگونه توضیح می‌دهد: «سبب اصلی نوشتن این کتاب این بود که تا پیش از آن که به ایران سفری داشته باشم این کشور را به گونه‌ای دیگر تصور می‌کردم، اما بعد از دیدن ایران، تمام تصورات و شنیده‌هایم مخدوش شد و تصمیم گرفتم کتابی بنویسم و در آن چهره و تمدن واقعی ایران و ایرانی را به مردم تونس معرفی کنم؛ چرا که حقیقت جز با نوشتن آشکار نمی‌شود.»

دغدغه‌ مستضعفان جهان

بعزاوی یک شاعر عرفانی است و همواره دغدغه‌ مستضعفان جهان و جامعه اسلامی را داشته است. این دغدغه را می‎توان در کتاب قصیدة بلاعنوان دید. او، توجه به موضوع فلسطین و قدس شریف را از مهمترین وظایف امت اسلامی می‎داند و سال‎ها تلاش کرده است تا از نگاه خود فلسطین و قدس را به عنوان چراغ راه اسلام معرفی کند.

اندیشیدن به فلسطین

در یک دهه گذشته (از سال 1390 تا 1400) حداقل 18 کتاب با موضوع فلسطین به قلم نویسنده‎های داخلی و خارجی منتشر شده است. از جمله این کتاب‎ها می‎توان به «اندیشیدن به فلسطین: جایگاه نظریه پردازی در فهم واقعیت‌های سرزمین اشغالی» نوشته‎ی «رولیت لنتین»، «تا فراموش نشوی: خاطرات رانده شدگان سرزمین فلسطین» نوشته‏ی مرتضی محمدی، «فلسطین محور اتحاد» مجموعه مقالات سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی، «قضیه فلسطین» نوشته‎ی سعید صلح میرزایی برگرفته از سخنان آیت‎الله خامنه‎ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، «منازعه فلسطین و اسرائیل» نوشته‏ی «تمرا اور»، «ده غلط مشهور درباره اسرائیل» نوشته‎ی وحید خضاب و ایلان پایه، «معامله قرن» نوشته‎ی فاطمه زهرا علی‌نژاد و زهرا خانیانی درباره سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در قبال موضوع فلسطین، «پاک‌سازی نژادی در فلسطین» نوشته «ایلان پایه»، «باالفور و وایزمن: صهیونیست، زیلوت و پیدایش اسرائیل» نوشته‎ی «جفری جی لوئیس» اثری شاخص در سير مطالعاتي صهيونيسم، «درآمدی بر شناخت رژیم اشغال‌گر قدس» نوشته‏ی محمد تقی پوریان و مصطفی ساوه درودی و کتاب «درباره فلسطین» به قلم اندیشمند مشهور معاصر نوام چامسکی و ایلان پایه، اشاره کرد. کتاب درباره فلسطین به تشريح زمینه‎های رسیدن به فلسطين کنونی مي‌پردازند و بيان مي‌کنند که مسئله فلسطين يک نکته از هزاران نابساماني و اتفاقات ناگواري است که در جهان روي مي‌دهد، اما نقش دولت‌هاي غربي و همدستي بنگاه‌هاي بزرگ اقتصادي باعث شده است که مسئله فلسطين به مسئله‌اي بسيار ويژه تبديل شود. اين واقعيت که اسرائيل با زير پا گذاشتن قوانين و هنجارهاي بين‌المللي سود مي‌برد و دولت‌هاي غربي براي اسرائيل فرش قرمز پهن مي‌کنند و تجاوزات آن را ناديده مي‌گيرند بدين معناست که تک‌تک ما در خاتمه دادن به اين بي‌عدالتي که گريبان فلسطينيان را گرفته است، مسئوليت داريم. مردم ایران همیشه متعهد خود نسبت به آزادسازی قدس شریف نشان دادند و همه سال در روز قدس (آخرین جمعه ماه مبارک رمضان) برای یادآوری ظلمی که به ملت فلسطین شده است و کودکان، زنان و مردانی که در راه مقاومت، کشته و شهید می‌شوند، به خیابان‎ها می‎آیند و مظلومیت مردم فلسطین را فریاد می‎زنند.
نام «قصیدة بلاعنوان»؛ نگاهی انتقادی به اشغال فلسطین
کشور ایران
نویسندهمونا بعزاوی

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: