
کوه عینالی تبریز، تفرجگاهی با مناظری بکر
کوه عینالی، در واقع مجموعهای از قلهها، تپهها و درههاست که در نزدیکی شهر تبریز قرار دارد. از آن جا که بقعه عون بن علی در این کوه قرار دارد، آن را کوه «عون بن علی» یا به اختصار عینالی نامیدهاند. این کوه به خاطر وجود امکانات تفریحی و ایجاد جاذبههایی جدید، به عنوان یکی از تفرجگاههای اصلی شهر تبریز به شمار میرود. هر چند در زمستانها به خاطر برودت هوا، گردشگران توجه کمتری به کوه عینالی دارند، ولی در تابستانها، این کوه مملو از مردم محلی و گردشگران است.
کوه عینالی تبریز در کجا قرار دارد؟
کوههای عینالی در شمال شهر تبریز و در مسیر جاده کمربندی شمالی این شهر (بزرگراه پاسداران) قرار دارد. خاک سرخرنگ این کوهها، ابهت و جذابیت آن را دو چندان کرده است. این کوهها بخشی از رشتهکوه سرخاب به شمار میآیند و از شمال به تلخهرود (آجی چای)، دریاچه ارومیه و درههای اهر، از شرق به چشمه کهلیک (کهلیک بولاغی)، از جنوب به فرودگاه تبریز و از غرب به مناطق شهری جدید این شهر ختم میشوند.
دیدنیهای کوه عینالی تبریز
در منطقه عینالی ارتفاع بلندترین نقطه به 1960 متر میرسد. یکی از زیباترین مناظر این منطقه، چشمانداز مسکونی شهر تبریز است که خصوصا در شبها، بسیار دیدنی است. در سالهای اخیر برای جذابیت بهتر محیط کوه عینالی، عملیات درختکاری در بخش وسیعی از آن به اجرا درآمده و امکاناتی برای ورزش و بازی در آن ایجاد شده است. تاسیس صخرهای تمرینی برای صخرهنوردان، ساخت آبشار مصنوعی و ایجاد تندیسهایی از استاد شهریار و چند تن از نامآوران تبریز، دیگر فعالیتهایی است که در سالهای اخیر در این منطقه انجام شده است.
همچنین در نزدیکی کوه عینالی تبریز محلی برای پرورش شترمرغ وجود دارد که گردشگران میتوانند در صورت تمایل از آن نیز دیدن کنند.
مجسمه عظیم قیچیساز
در جاده منتهی به قله عینالی، مجسمهای از عظیم قیچیساز، هیمالیانورد ایرانی و یکی از اسطورههای ورزش کوهنوردی ایران نصب شده است. قیچیساز هجدهمین نفری است که بدون استفاده از کپسول اکسیژن و بدون همراهی شرپا همه 14 قله بالای هشت هزار متر جهان را فتح کرده است.
تلهکابین تبریز
این تلهکابین کار خود را از سال 2011 میلادی (1389 خورشیدی) آغاز کرده است. طول تلهکابین بیش از 1400 متر است که از دامنه کوه شروع و به ارتفاعات عون بن علی ختم میشود. قرار است در آینده، طول مسیر این تلهکابین افزایش پیدا کند. گردشگران با سوار شدن بر این تلهکابین، میتوانند تبریز را به صورت کامل ببینند. بهرهبرداری از فازهای باقیمانده تلهکابین عون بن علی، آن را به طولانیترین تلهکابین ایران تبدیل خواهد کرد.
بقعه عون بن علی
بنای اولیه مقبره عون بن علی به دوره ایلخانی (قرن چهاردهم میلادی) بر میگردد. گفته میشود در این بقعه عون و زید، دو تن از فرزندان علی بن ابیطالب، پیشوای اول شیعیان، مدفون هستند. به عقیده برخی مورخان، پیش از اسلام در این محل آتشکدهای برپا بوده که پس از ورود اسلام، به مسجد و زیارتگاه تبدیل شده است.
بقعه در زمین لرزه 1193 هجری قمری (1779 میلادی) تقریبا به صورت کامل تخریب شد، ولی بعدها در آخرین سالهای سده سیزدهم هجری قمری (اواخر قرن نوزدهم) مورد بازسازی قرار گرفت. در کنار آرامگاه عون و زید، یادمانی برای هشت تن از شهدای گمنام جنگ ایران و عراق ایجاد شده است. کار ساخت این یادمان در سال 2006 میلادی (1385 خورشیدی) به پایان رسید. این بنای یادمان منطبق با اصول سنتی معماری شهر تبریز و با توجه به برخی بناهای معروف این شهر، بنا شده است.
نیروگاه بادی عینالی
در سال 2009 میلادی (1388 خورشیدی) نیروگاهی بادی با ظرفیت تولید 1.98 مگاوات برق در ارتفاعات عینالی به بهرهبرداری رسید. این نیروگاه که قرار است تعداد توربینهای آن در سالهای آینده افزایش پیدا کند، جلوهای از همزیستی انسان مدرن با طبیعت منطقه را به نمایش گذاشته است. این نیروگاه به خاطر وزش دائمی باد، در اکثر روزهای سال مشغول فعالیت است.
نام | کوه عینالی تبریز، تفرجگاهی با مناظری بکر |
کشور | ایران |
ناحیه | آذربایجان شرقی |
شهر | تبریز |
نوع | طبیعی |
ثبت | بدون ثبت |














































Choose blindless
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: