University

دانشگاه سمنان، قدیمی‌ترین دانشگاه استان کویری ایران

دانشگاه سمنان، قدیمی‌ترین دانشگاه استان کویری ایران

دانشگاه سمنان، قدیمی‌ترین دانشگاه استان کویری ایران
استان سمنان به عنوان یکی از استان‌های پهناور ایران شناخته می‌شود که نزدیک 100 هزار کیلومتر مربع وسعت دارد. شهر سمنان مرکز این استان و پرجمعیت‌ترین شهر آن به شمار می‌رود و دانشگاه سمنان، قدیمی‌ترین دانشگاه این استان در آن واقع است.

تاریخچه دانشگاه سمنان
در سال 1974 میلادی (1353 خورشیدی) «مدرسه عالی تکنولوژی سمنان» تاسیس شد. این موسسه در هفت رشته در مقطع کاردانی، 580 دانشجو را جذب کرد. 14 سال بعد، این مرکز گسترش پیدا کرد و با تاسیس دو رشته الکترونیک و عمران در مقطع کارشناسی، به «مجتمع آموزش عالی سمنان» ارتقا پیدا کرد. چندی بعد، دانشکده‌های مهندسی و تربیت دبیر به همراه آموزشکده دامپزشکی به این مرکز اضافه شد. در نهایت در سال 1993 میلادی (1372 خورشیدی)، دانشگاه سمنان به صورت رسمی تاسیس شد.
در حال حاضر دانشگاه سمنان در زمینی به مساحت 800 هکتار، از شش پردیس آموزشی تشکیل شده است:
• پردیس علوم انسانی
• پردیس علوم پایه
• پردیس فنی
• پردیس علوم و فناوری‌های نوین
• پردیس دامپزشکی، منابع طبیعی و کشاورزی
• پردیس هنر
هر کدام از این پردیس‌ها چند دانشکده در خود دارند، به شکلی که شمار کل دانشکده‌های این دانشگاه به 25 می‌رسد. تعداد دانشجویان دانشگاه سمنان حدود 17 هزار نفر است. این دانشجویان در سه رشته مقطع کارشناسی، 72 رشته مقطع کارشناسی، 102 رشته و گرایش مقطع کارشناسی ارشد و 65 رشته و گرایش مقطع دکترا به تحصیل مشغولند.

فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه سمنان
فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه تحت نظر و مدیریت معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه قرار دارد. این معاونت از سال 2000 میلادی (1379 خورشیدی) کار خود را آغاز کرده است.
تاسیس پارک علم و فناوری سمنان در سال 2007 میلادی (1386 خورشیدی) به تصویب رسید. ساختمان این مرکز که کار خود را به صورت رسمی در اوایل سال 2008 آغاز کرد، در مجاورت دانشگاه سمنان قرار دارد. ارتقای دانش فنی واحدهای فناوری به منظور رقابت در عرصه جهانی، سازماندهی خدمات واحدهای فناور و کمک به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها از جمله اهداف این مرکز است. الکترونیک کاربردی، مکاترونیک، ماشین ابزار، سیستم‌های کنترل، فناوری اطلاعات، فناوری نانو و سیستم‌های تهویه از جمله زمینه‌های تحقیقاتی این پارک است.
انتشار 20 نشریه تخصصی در حوزه‌های مختلف از دیگر فعالیت‌های پژوهشی این دانشگاه محسوب می‌شود. از این میان، 10 مجله به زبان انگلیسی، یک مجله بین‌المللی به زبان عربی و 9 مجله، به زبان فارسی منتشر می‌شود. از میان این 20 عنوان، 12 مجله دارای اعتبار علمی پژوهشی هستند و یک مجله نیز نمایه ISI دارد. حاصل کار دانشجویان و پژوهشگران این دانشگاه در طول حیات آن، انتشار چند هزار مقاله و ارائه صدها مقاله و طرح پژوهشی در محافل علمی مختلف بوده است.
شمار طرح‌های پژوهشی این دانشگاه تا کنون به بیش از 350 طرح رسیده است. برنامه‌ریزی برای رشد سیلیکون برای مصارف فناوری سلول خورشیدی، بررسی اثرات تغییر اقلیم و مدیریت خشکسالی از جمله مهم‌ترین طرح‌های این دانشگاه بوده است. تاسیس نخستین آزمایشگاه آموزشی و دانشجویی فناوری نانو ایران در این دانشگاه از جمله نکات حائز اهمیت درباره دانشگاه سمنان به شمار می‌رود.

جایگاه بین‌المللی دانشگاه سمنان
دانشگاه سمنان به عنوان یکی از دانشگاه‌ها برتر ایران، در نظام رتبه‌بندی شانگهای که در سال 2023 منتشر شد، در حوزه مهندسی و در رشته مهندسی مکانیک، رتبه 301 تا 400 را به دست آورده است. این دانشگاه همچنین در نظام رتبه‌بندی ISC در سال 2021 با کسب رتبه 601 تا 700 در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری در جمع دانشگاه‌های برتر ایران قرار گرفته است.
این دانشگاه با هدف گسترش فعالیت‌های پژوهشی خود، با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مختلفی از کشورهایی همچون هند، سوئد، استرالیا، انگلیس، پرتغال و روسیه تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کرده است. برای ارائه خدمات بهتر به دانشجویان بین‌المللی، اداره‌ای با عنوان «امور کنسولی دانشجویان بین‌المللی» در این دانشگاه مشغول فعالیت است. افزایش تعداد دانشجویان بین‌المللی این دانشگاه به 10 درصد کل دانشجویان، از جمله برنامه‌های راهبردی این دانشگاه به شمار می‌آید.
تاسیس پردیس دانشگاهی (بین‌الملل) استان سمنان از سال 2012 میلادی (1391 خورشیدی) با پذیرش دانشجو در 31 رشته کارشناسی ارشد و هفت رشته دکترا، یکی از برنامه‌های دانشگاه برای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی بوده است.

نام دانشگاه سمنان، قدیمی‌ترین دانشگاه استان کویری ایران
کشور ایران
رتبه جهانی دانشگاه301
نوعدولتی
تعداد کل دانشجویان17000
تماس02331530000
وب سایتhttps://english.semnan.ac.ir/
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: