غذاهای جنوب ایران و طعم مخصوص آن

غذاهای جنوب ایران و طعم مخصوص آن

غذاهای جنوب ایران و طعم مخصوص آن

در هر منطقه غذاهایی خاص متناسب با طبع مردم و مواد اولیه در دسترس رواج پیدا می‌کند و به عنوان غذای محلی شناخته می‌شود. در جنوب ایران هم غذاهای محلی زیادی وجود دارد که می‌توان ویژگی‌های مشترکی در بین آن‌ها پیدا کرد، از جمله استفاده از ادویه‌جات معطر و تند (بیشتر در جنوب شرقی ایران)، استفاده از مواد اولیه دریایی مثل میگو و ماهی که به خاطر هم‌جواری با خلیج فارس و دریای عمان است، وجود سبزیجات معطر همچون گشنیز، تره‌فرنگی، پیازچه و نعناع، استفاده از محصولات کشاورزی محلی همچون خرما و لیمو امانی و به‌کارگیری روش کباب کردن (دودی کردن). مناطق جنوبی ایران پهنه وسیعی را شامل می‌شود و فرهنگ‌های مختلفی در آن ساکن هستند، با این حال می‌توان برخی از غذاهای خوشمزه و مشهورتر این مناطق را به شرح زیر برشمرد:

غذاهای جنوب ایران: قلیه ماهی

بیراه نیست اگر ادعا کنیم قلیه ماهی مشهورترین غذای جنوبی ایران است. این غذا با ترکیبی از ماهی و میگو یا هر کدام از آن‌ها پخت می‌شود. چاشنی اصلی غذا سس مخصوصی است که با ادویه‌های تند، رب انار، تمر هندی و سبزی‌های معطری همچون گشنیز و شنبلیله به دست می‌آید و طعمی ویژه دارد؛ طعمی که احتمالا علاقمندان به غذاهای تند و ترش را به خود جذب کند. قلیه ماهی را به همراه برنج سرو می‌کنند.

قلیه ماهی

غذاهای جنوب ایران: قیمه بوشهری

قیمه یک غذای پرطرفدار ایرانی است، ولی در بوشهر و شهرهای اطراف آن، روش‌هایی خاص برای طبخ آن به کار می‌گیرند. در روش مرسوم، پس از آن که گوشتِ قیمه پخت، آن را به طور کامل له می‌کنند. به جز گوشت، دیگر مواد نیز تقریبا به طور کامل کوبیده می‌شود، به طوری که تشخیص آن‌ها از همدیگر چندان آسان نیست. در این غذا ادویه‌های مخصوصی نیز به کار می‌رود و رنگ و بویی جنوبی به آن می‌بخشد.

قیمه بوشهری

غذاهای جنوب ایران: نافله

نافله یک غذای محلی در جنوب ایران است که نخود اصلی‌ترین ماده اولیه آن را تشکیل می‌دهد. گوشت چرخ‌کرده، پیاز، آرد نخود، سرکه و ادویه‌های جنوبی، دیگر مواد موجود در غذاست. نافله از نظر ظاهری شبیه کوفته‌های ایرانی است، ولی مزه منحصر به فرد آن را نمی‌توان در دیگر غذاهای ایرانی سراغ گرفت.

نافله

غذاهای جنوب ایران: خوراک خرچنگ (سینگو)

اگر به غذاهای دریایی علاقمندید، خوراک خرچنگ غذایی است که با طعم مخصوصش به شدت مورد پسند شما خواهد بود. این غذا نیز در مناطق مختلف جنوب ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. گاهی در آن از یک خرچنگ درسته استفاده می‌کنند و گاهی تنها گوشت آن را مورد استفاده قرار می‌دهند.

غذاهای جنوب ایران: سوراغ

در این غذا از ماهی ساردین و ترکیبی از آب نارنج، برگ لیمو و چند ادویه دیگر استفاده می‌شود. سوراغ را با نان میل می‌کنند، ولی در برخی شهرهای جنوب ایران سرو آن با برنج هم مرسوم است.

غذاهای جنوب ایران: دال عدس

دال عدس را نیز باید جزء غذاهای مشهور جنوب ایران دانست که در آن از عدس ریز، برنج نیم‌دانه و بلغور استفاده می‌کنند. این غذا شبیه سوپ است و در هوای سرد، میان‌وعده یا صبحانه‌ای دلچسب به شمار می‌آید. گاهی در طبخ این غذا از سیب‌زمینی و قارچ نیز استفاده می‌شود.

دال عدس

غذاهای جنوب ایران: سمبوسه

با وجود آن که سمبوسه را می‌توانید در همه جای ایران پیدا کنید، سمبوسه‌ای که در جنوب ایران طبخ می‌شود، طعم متفاوتی دارد. سفر به جنوب ایران، خصوصا شهرهای آبادان و اهواز، بدون خوردن سمبوسه کامل نمی‌‌شود.

سمبوسه جنوب ایران

غذاهای جنوب ایران: فلافل

در ایران فلافل را به عنوان یک غذای جنوبی می‌شناسند؛ هر چند طبخ آن در کشورهای دیگر همچون عراق و لبنان نیز رواج دارد. ماده اولیه این غذا نخود است. فلافل به عنوان یک غذای ساده و لذیذ در مغازه‌های فروش فست‌فود در سراسر ایران عرضه می‌شود، البته هرگز مثل غذاهای فست‌فودی مضر نیست!

فلافل، یکی از محبوب‌ترین غذاهای جنوب ایران

غذاهای جنوب ایران: دوپیازه میگو

این غذا را همان طور که از نامش پیداست، با پیاز و میگو می‌پزند. دوپیازه میگو با نان سرو می‌شود و در آن ادویه‌های مخصوص جنوبی خودنمایی می‌کنند!

دوپیازه میگو

غذاهای جنوب ایران: ماهی صبور

ماهی صبور یک غذای کبابی است. بعد از کباب کردن ماهی آن را با ترکیبی از سیر، سبزی‌های مخصوص، تمر هندی، رب انار و ادویه ‌تند تکمیل می‌کنند.

نام غذاهای جنوب ایران و طعم مخصوص آن
کشور ایران
نوعوعده غذایی
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: