قرابیه، شیرینی سنتی، ساده و خوشمزه تبریزی

قرابیه، شیرینی سنتی، ساده و خوشمزه تبریزی

قرابیه، شیرینی سنتی، ساده و خوشمزه تبریزی
تبریز یکی از شهرهای تاریخی ایران است که در دوره‌های مختلف تاریخی، مورد توجه حکومت‌های مختلف بوده است. همین موضوع سبب شده در سراسر این شهر و مناطق اطراف آن، آثار تاریخی بسیاری بر جا بماند که هر ساله، گردشگران فراوانی را به خود جلب می‌کند. گذشته از این تاریخ طولانی و پر فراز و نشیب، تبریز فرهنگی غنی و سرشار از نمودهای متفاوت دارد. فرهنگی که خود را در شیرینی‌ها و خوراکی‌های مخصوص این شهر هم نمایش می‌دهد. از میان این شیرینی‌ها، قرابیه تبریزی، در عین سادگی دستور پخت، بسیار خوشمزه و مقوی است و به عنوان یکی از سوغاتی‌های اصلی تبریز، اردبیل و زنجان به شمار می‌رود.
قرابیه یک شیرینی بسیار قدیمی است. درباره زمان آغاز رواج این شیرینی در میان مردم تبریز و برخی مناطق دیگر ایران، نظرات متفاوتی وجود دارد، ولی قدر مسلم این است که قدمت قرابیه تبریزی، حداقل به چند صد سال می‌رسد. بدین ترتیب قرابیه را باید یک شیرینی سنتی ایرانی به شمار آورد.
شما می‌توانید این شیرینی خوشمزه را با دستور پخت آسان و مواد اولیه در دسترسش، در هر جا که می‌توانید بپزید و خودتان را به یکی از طعم‌های خواستنی و خاص تبریز، مهمان کنید!

مواد لازم برای تهیه قرابیه تبریزی

برای پخت قرابیه تبریزی به این مواد نیاز دارید:
مغز بادام و مغز بادام: هر کدام 150 گرم
شکر: 200 گرم
سفیده تخم مرغ: سه عدد

طرز پخت قرابیه تبریزی

اگر بادام‌های درسته در اختیار دارید، ابتدا پوسته روی هسته بادام را جدا کنید. سپس مغزه سفیدرنگ بادام را خرد کنید. برای این کار می‌توانید از دستگاه خردکن استفاده کنید و خرد کردن و هم زدن را تا جایی ادامه دهید که یک مخلوط پوره‌مانند حاصل شود. این پوره را به همراه شکر درون یک کاسه می‌ریزیم و سفیده تخم مرغ را به آن می‌افزاییم.
حالا باید این مواد را به خوبی هم بزنیم. دقت کنید که هم زدن و یک دست شدن مواد بسیار مهم است، بنابراین دقت کافی و زمان مناسبی را برای هم‌زدن صرف کنید. پس از مخلوط شدن مواد، روی ظرف را با نایلون بپوشانید و آن را درون یخچال قرار دهید. بهتر است مواد حداقل به مدت هشت ساعت درون یخچال باشد تا به خوبی شکل بگیرد.
مخلوط درون یخچال کمی سفت می‌شود. وقتی آن را از یخچال خارج می‌کنیم، باید درون چرخ گوشت بریزیم و مجددا چرخ کنیم و ورز دهیم. ورز دادن را تا جایی ادامه می‌دهیم که مخلوط رنگی روشن به خود بگیرد. بهتر است رنگ مخلوط، کاملا سفید شود، در این صورت می‌توانیم مطمئن باشیم که طعم واقعی این شیرینی اصیل را زیر دندان خود خواهیم چشید. اگر در این مرحله خمیر قرابیه سفت شده باشد، در حین چرخ کردن و هم زدن به آن سفیده تخم مرغ بیافزایید و ورز دهید تا مواد یک دست شود.
حالا نوبت به پختن شیرینی می‌رسد. شیرینی‌ها را درون فر بپزید تا شکل بهتری به خود بگیرد. برای این کار باید حرارت را روی 350 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. پس از گرم شدن فر، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر شیرینی را به شکل دلخواه، در آن پخش کنید. معمولا قرابیه را به شکل کلوچه‌ای و گرد درست می‌کنند و انتخاب این شکل، به خاطر پخت بهتر آن است، ولی اگر دوست داشته باشید می‌توانید به شکل‌های دیگر هم آن را درست کنید. مخلوط مغز پسته و بادام را روی خمیرهایی که پخش کرده‌اید بپاشید. پخته شدن این مغزه‌ها در فر، هم آن‌ها را تردتر می‌کند، هم موجب دلپذیرتر شدن طعم و عطر شیرینی می‌شود.
برای پخت قرابیه در فر، به 20 تا 30 دقیقه زمان نیاز است. پس از این مدت شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و درون ظرف در دار قرار دهید. اگر قرابیه با هوا تماس پیدا کند، خیلی زود خشک می‌شود، بنابراین وقتی شیرینی سرد شد، آن را در یک ظرف در دار، داخل یخچال قرار دهید.
نام قرابیه، شیرینی سنتی، ساده و خوشمزه تبریزی
کشور ایران
ناحیهآذربایجان شرقی
نوعشیرینی و تنقلات
ثبتملی
Baking rangeمحلی

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: