
ورزقان و جاذبههایی شگفتانگیز برای طبیعتگردان
ورزقان و جاذبههایی شگفتانگیز برای طبیعتگردان
ورزقان از شهرهای آذربایجان شرقی است که با شهر اهر 35 کیلومتر و با تبریز 65 کیلومتر فاصله دارد. این شهر مرکز شهرستان ورزقان است، شهرستانی که بیشتر جمعیت آن در بیش از 150 روستای آن زندگی میکنند.
اقتصاد و جمعیت ورزقان
ورزقان آب و هوایی کوهستانی دارد. جغرافیای ورزقان، تابستانهای این منطقه را معتدل و زمستانهایش را بسیار سرد کرده است. این شهرستان بیش از 45 هزار نفر جمعیت دارد که از این میان، بیش از 38 هزار نفر در روستاها زندگی میکنند.
در چند دهه اخیر، خشکسالی و مشکلات اقلیمی در کنار رشد نامتوازن شهرها، سبب شده روستانشینی در ورزقان مطلوبیت خود را از دست بدهد و مهاجرت به شهرها اتفاق افتد. با این حال هنوز هم شغل بیشتر مردم ورزقان، کشاورزی و دامداری است و عدس بیشترین محصول آن به شمار میرود. علاوه بر این، زنبورداران ورزقانی این شهرستان را به سومین قطب تولید عسل در استان تبدیل کردهاند. ورزقان یکی از سکونتگاههای تابستانی عشایر قره داغ است.
قدیمیترین کتابی که نامی از ورزقان در آن برده شده، به قرن یازدهم میلادی (قرن چهارم هجری قمری) مربوط است، با این حال بقایای به جا مانده از سکونتگاههایی مربوط به هزاره نخست قبل از میلاد، پیشینه سکونت در این منطقه را به سه هزار سال پیش باز میگرداند. گورستان سقای، قلعه اژدها داشی، قلعه کندیبولاغ، تپه داشباشی (ارمنی کوللرخ) و قلعه جوشین از جمله آثار تاریخی پیش از تاریخ در ورزقان است.
جاذبههای طبیعی ورزقان
پیرامون ورزقان را کوهستان فرا گرفته است. آقداغ، ایریداغ، پیر سقا، جلهداغ، جوشون، خاروانا و مشکعنبر از جمله کوههای دیدنی اطراف ورزقان به شمار میروند که به عنوان تفرجگاه مورد توجه طبیعتگردان هستند.
قله جلهداغ و آبشار گلآخور
در نزدیکی قله جلهداغ، آبشار گلآخور، در نزدیکی روستایی به نام ارزیل واقع شده است. خود همین روستا هم یکی از دیدنیترین روستاهای منطقه محسوب میشود. گلآخور در زبان ترکی به معنای «گل ریز» است و به ریزش ملایم آب از این آبشار 10 متری اشاره دارد. آبشار پس از به هم پیوستن سه چشمه که از روستا عبور میکنند به وجود میآید. کمی دورتر از آبشار، روستایی نیز با نام «گلآخور» قرار دارد که به صورت پلکانی ساخته شده و مملو از درختان سیب، گیلاس، زردآلو، گلابی و گردوست.
روستای کاسین
حضور در روستای کاسین، علاوه بر بهره بردن از جلوههای بینظیر طبیعی، بازدید گردشگران از تپهای تاریخی با قدمت بیش از سه هزار سال را ممکن میکند. چشمههای آب گرم متعدد روستای کاسین (ییل سویی، قوطور سویی و ساغلین سویی) نیز به خاطر خاصیت درمانیشان، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب میکنند.
روستای آستمال
اگر به دنبال تجربهای بیهمتا از همزیستی با طبیعت هستید، آستمال بهترین گزینه است! این روستای بکر را میتوان یک جنگل بزرگ توصیف کرد که در جایجای آن کندوهای زنبورداران به چشم میخورد. «پنیر کوپه»، پنیری که در کوزه تهیه میشود و «کره نهره» که کره سنتی روستا به شمار میآید، سوغاتیهایی است که میتوانید پس از بازدید از روستا با خود به خانه ببرید.
سد زرآباد ورزقان
سد زرآباد به دلیل مناظر بکر اطرافش و امکان ماهیگیر در دریاچه آن، محلی دلخواه برای گذران اوقات فراغت محسوب میشود. در دوردستها، کوههای پوشیده از برف، چشمانداز رودخانه این سد را زیبایی وصفناپذیری بخشیده است. این سد با ورزقان سه کیلومتر فاصله دارد و از نوع خاکی با هسته رسی با حجم مخزن دو میلیون متر مکعب است. حضور پرندگان مهاجر در فصل کوچ، یکی از زیباترین مناظر آن به شمار میرود.
چیچکلی، بهشت گمشده آذربایجان
در میان جاذبههای طبیعی ورزقان، چیچکلی که به معنای «مکان پر از گل» است، حال و هوای ویژهای دارد. دامنههای پر از گل، هوای مطبوع و عطرآگین، جنگلهای انبوه و سرسبز، رودخانههای پر آب و پرندگانی که در هر لحظه از روز، صدای آنان شنیده میشود، چیچکلی را به بهشتی زمینی تبدیل کرده است. در چیچکلی گونههای جانوری نظیر گراز، خرس قهوهای و شغال و پرندگانی همچون کبک، عقاب طلایی، اردک سر سبز، خوتکا، لاچین و بالابان دیده میشوند.
بهترین زمان بازدید از چیچکلی، اواسط بهار است، زمانی که انواع گلها در دشتها و دامنهها روییدهاند و به شکلی شگفتآور، منطقه را زینت دادهاند.
نام | ورزقان و جاذبههایی شگفتانگیز برای طبیعتگردان |
کشور | ایران |
ناحیه | آذربایجان شرقی |
شهر | ورزقان |
نوع | طبیعی |
ثبت | بدون ثبت |




Choose blindless
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: