کوههای آلاداغلار، رنگینکمانی روی زمین
کوههای آلاداغلار، رنگینکمانی روی زمین
تنوع اقلیمی و جغرافیایی ایران به حدی زیاد است که در آن میتوان از همه انواع جاذبههایی که در سراسر جهان وجود دارد، چند نمونه پیدا کرد. در ایران از مناطق سردسیر تا بیابانها خشک و سوزان، از پهنههای آبی با گونههای گیاهی و جانوری متعدد تا مناطق خالی از سکنه و پوشش گیاهی و انواع درهها، غارها، کوهپایهها و جلگهها دیده میشود. این تنوع جاذبهها سبب شده هر گردشگری با هر سلیقهای، بتواند از حضور در طبیعت ایران لذت ببرد.
در میان جاذبههای طبیعی ایران، کوههای آلاداغلار به خاطر رنگهای متنوع و عجیب خود، شهرت پیدا کردهاند. این کوهها در دو استان زنجان و آذربایجان شرقی واقع شدهاند و بزرگراه پرتردد رنجان به تبریز، دسترسی به آن را برای همه آسان کرده است.
در مناطق جنوبی کشور ترکیه نیز کوههایی با نام «آلاداغلار» وجود دارد. شاید این تشابه اسمی باعث شده کوههای آلاداغلار ایران چندان در نگاه گردشگران خارجی شناختهشده نباشند، در حالی که منظره زیبای این کوهها، جزء نایابترین مناظر طبیعی جهان است.
ویژگیهای کوههای آلاداغلار
استانهای زنجان و آذربایجان شرقی در نیمه شمالی ایران و در مجاورت یکدیگر قرار دارند. این دو استان به سبب موقعیت جغرافیایی، نسبت به بسیاری از مناطق ایران آب و هوای معتدلتری دارند. در این دو استان چندین قله آتشفشانی وجود دارد که سالهاست خاموش هستند و فعالیت شاخصی از خود ثبت نکردهاند. در ارتفاعات موجود در این منطقه، دریاچههای یخچالی زیادی نیز وجود دارد. اما در میان همه ناهمواریهای این دو استان، کوههای آلاداغلار متمایز و زبانزد است.
در مسیر تهران به تبریز، پس از عبور از زنجان، رشتهکوههای جالبی به رنگهای مختلف پیش روی مسافران ظاهر میشود. این کوهها رنگهایی در طیفهای سبز، قرمز، زرد، سفید و نارنجی دارند که مانند یک اثر هنری، خودنمایی میکند.
در سراسر جهان نمونههای کمی مشابه کوههای آلاداغلار وجود دارد که ژئوپارک ژانکی در چین و کوههای آسانگیت پرو، از آن جملهاند. به عقیده کارشناسان، کوههای آلاداغلار همانند کوههای ژانکی چین، در طول میلیونها سال با فشرده شدن و اکسیده شدن مواد معدنی و ماسهسنگها به رنگهای مختلف درآمده است. در واقع حوضچههایی سرشار از رسوبات آهن در زمان کوهزایی و بالاآمدگی کوهها وجود داشته که موجب انباشت املاح و تغییر رسوبات شده است. در این فرایند هر لایه از رسوبات، رنگ خاصی به خود گرفته، به طوری که امروز رنگ آن متفاوت با لایههای قبلی و بعدی آن به نظر میرسد.
لحظاتی در یک سیاره دیگر!
آلاداغلار همچون رنگینکمانی است که نه در آسمان، بلکه در پهنه زمین به وجود آمده است. به همین خاطر بسیاری از گردشگران حضور در میانه این کوهها را فرصتی مناسب برای عکاسی میدانند و به ثبت لحظات بینظیر خود در منطقه میپردازند. تنوع رنگهای این کوهها که در برخی مناطق با تضاد رنگ لایههای مجاور، نمود بیشتری پیدا میکند، فضایی ماورایی به وجود میآورد، گویی انسان در سفری به کرهای دیگر رفته و روی سیارهای غیر از زمین پا نهاده است.
در فصلهای پرباران با جاری شدن نهرهایی در دل کوهها، منظره تقابل آب روان با بستر چند رنگ این کوهها، توصیفناشدنی است. همچنین بارش باران بر این کوهها، رنگهای متنوع لایههای مختلف را شفافتر و بازدید از آن را دلچسبتر میکند. البته انعکاس نور خورشید نیز بر پیکر این کوهها دیدنی است، از این رو میتوان آلاداغلار را منظرهای توصیف کرد که در هر شرایطی زیباییهایی بسیار برای نمایاندن دارد.
کوههای آلاداغلار در کجا قرار دارد؟
این کوهها در مجموع حدود 70 کیلومتر مربع از وسعت استانهای زنجان و آذربایجان شرقی را در بر گرفته است. این کوهها از 25 کیلومتری شمال شرق تبریز در شهرستان خواجه شروع میشود و تا اهر ادامه دارد. بخش دیگر نیز تا جنوب شرقی تبریز (میانه) ادامه دارد. در صورتی که در جاده میانه به تبریز یا بزرگراه زنجان تبریز تردد کنید، امکان مشاهده بخشهایی از این کوهها فراهم خواهد شد. همچنین در شهرستان ماهنشان نیز میتوان این کوهها را تماشا کرد.
نام | کوههای آلاداغلار، رنگینکمانی روی زمین |
کشور | ایران |
ناحیه | آذربایجان شرقی |
شهر | تبریز |
نوع | طبیعی |
ثبت | بدون ثبت |
نوع کور رنگی را انتخاب کنید
کوری سرخ کوری سبز کوری آبی قرمز به سختی دیده می شود سبز به سختی دیده می شود آبی به سختی دیده می شود تک رنگ تک رنگ خاصتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله کلمات:
تغییر ارتفاع خط:
نوع ماوس را تغییر دهید: