بازدید از شهر زیرزمینی کیش، تجربه‌ای که هیچ وقت فراموش نخواهید کرد!

بازدید از شهر زیرزمینی کیش، تجربه‌ای که هیچ وقت فراموش نخواهید کرد!

بازدید از شهر زیرزمینی کیش، تجربه‌ای که هیچ وقت فراموش نخواهید کرد!

سفر رویدادی جذاب و به‌یادماندنی است و با خود ده‌ها و شاید صدها خاطره بر جای می‌گذارد. ولی از بین این خاطرات، برخی برجسته‌تر و جذاب‌تر هستند؛ همان خاطراتی که هر وقت از آن سفر خاص ذکری به میان بیاید، به یادش می‌افتید و دوست دارید آن را برای همه تعریف کنید! بازدید از یک جاذبه گردشگری منحصر به فرد می‌تواند عاملی برای خلق چنین خاطراتی باشد. در این جا یک اثر تاریخی به شما معرفی می‌کنیم که بدون شک تجربه بازدید از آن تا ابد در ذهن شما خواهد ماند و همیشه علاقه خواهید داشت این تجربه بی‌نظیر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید: شهر زیرزمینی کیش؛ شهری در زیر زمین که با نام «کاریز کیش» هم شناخته می‌شود.

ویژگی‌ها و تاریخچه شهر زیرزمینی کیش
تاسیس این سازه خارق‌العاده به 2500 سال پیش نسبت داده می‌شود. در ابتدا این کانال به عنوان کاریز حفر شده بود، اما پس از مدتی با گسترش تجهیزات آبرسانی شهری کارایی خود را از دست داد و رها شد. در سال 1999 میلادی (1378 خورشیدی) با توجه به فضای خنک، وجود آب شیرین و بافت فسیلی، سرمایه‌گذارانی برای بهره‌برداری از آن ترغیب شدند. بدین ترتیب با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با استفاده از اصول معماری ایرانی، کاریز به‌سازی شد. مرمت کاریز با قرار دادن یک سازه محافظ به نام «کول» بر روی منبع آب شیرین و کانال‌های آن شروع شد و با حفاظت و مقاوم‌سازی دیواره‌ها و سقف کاریز، ادامه یافت. در جریان این عملیات وسعت کاریز به 10 هزار متر مربع رسید و چند بازارچه، موزه و رستوران هم با رعایت اصول معماری سنتی ایرانی به وجود آمد.
در سقف مرجانی کاریز آثار صدف‌ها و آبزیانی دیده می‌شود که در گذر زمان شبیه سنگ‌واره شده‌اند. سقف این سازه در گذشته بخشی از بستر دریا بوده است. عمق کاریز از سطح زمین، به 16 متر می‌رسد و در برخی قسمت‌ها، ارتفاع سقف مرجانی از کف، حدود هشت متر است. جالب این که با وجود آب و هوای نسبتا گرم جزیره کیش، کاریز در طول سال آب و هوایی خنک دارد.
درون کاریز آبی شیرین جاری است که از دو منطقه صفین و باغو در دو طرف جزیره کیش تامین می‌شود. جریان آب پس از رسیده به کاریز در سه جهت ادامه مسیر می‌دهد و پس از پیمودن مسافتی، مجددا یکپارچه می‌شود و به سوی شهر باستانی حریره جریان پیدا می‌کند. بیشتر این آب از بارندگی‌های فصلی حاصل می‌شود. ساختار مرجانی کاریز، آب را پیش از ورود به آن تصفیه می‌کند. گفته می‌شود آب کاریز در گذشته به خاطر داشتن خواص درمانی شهرت داشت و برای فروش به کشورهای حاشیه خلیج فارس حمل می‌شد تا با کالاهای دیگر معاوضه شود. خاک کاریز نیز در صنعت آجرپزی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

دیدنی‌های شهر زیرزمینی کیش
در مجموعه شهر زیرزمینی کیش بخش‌های مختلفی به وجود آمده و میزبان گردشگران است. موزه خلیج فارس با مساحتی حدود 280 متر مربع از جمله این بخش‌هاست. در بخشی از موزه تابلویی دیده می‌شود که به وجود یک سنگ‌واره با عمر 570 میلیون سال در سقف کاریز اشاره می‌کند. اسناد تاریخی و نقشه‌های قدیمی خلیج فارس و اطلاعاتی درباره زندگی و آداب و رسوم مردمان خلیج فارس دیگر دیدنی‌های موزه است.
در سال 1994 میلادی (1373 خورشیدی) بازارچه‌ای در کاریز تاسیس شد که در آن انواع کالاها، از جمله محصولات صنایع دستی جزیره کیش و مناطق اطراف خلیج فارس به معرض فروش گذاشته شده است. مسجدی نیز در این مجموعه وجود دارد که از آن به عنوان تنها مسجد جهان با سقف مرجانی یاد می‌شود. عبور آب از کاریز موجب شده چندین پایاب در آن به وجود آید. پایاب‌ها ساختارهایی کم‌عمق شبیه حوض هستند که می‌توان از آن آب برداشت. در محدوده کاریز شش پایاب وجود دارد که برخی کارشناسان قدمت آن‌ها را به هشت قرن پیش نسبت می‌دهند. در کاریز بخش‌های مختلف رفاهی و خدماتی برای گردشگران تدارک دیده شده است تا بازدیدکنندگان بتوانند گردش و اقامتی خاطره‌انگیز در آن داشته باشند. از آن جا که کاریز کیش ویژگی‌هایی منحصر به فرد و بی‌نظیر دارد، بخشی از آن به عنوان «عکاس‌خانه» مشخص شده تا گردشگران بتوانند بهترین تصاویر یادگاری را در آن به ثبت برسانند. اگر به کاریز کیش سفر کنید، نورپردازی زیبای آن شما را در ثبت چنین تصاویری یاری خواهد رساند!

نام بازدید از شهر زیرزمینی کیش، تجربه‌ای که هیچ وقت فراموش نخواهید کرد!
کشور ایران
ناحیههرمزگان
شهرکیش
نوعطبیعی
ثبتبدون ثبت
متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: