سراب، گزینه‌ای دلچسب برای یک سفر رویایی

سراب، گزینه‌ای دلچسب برای یک سفر رویایی

سراب، گزینه‌ای دلچسب برای یک سفر رویایی

ایران با وسعت زیاد و تاریخ غنی‌اش، می‌تواند همه گردشگران با هر سلیقه و علاقه‌ای را راضی کند. علاقمندان به طبیعت‌گردی و حضور در مناطق بکر نیز در ایران، گزینه‌های متعددی پیش رو دارند. شهرهای زیادی در کویر و کوه و جنگل هستند که می‌توانند یک سفر تمام‌عیار را برای گردشگران علاقمند مهیا کنند. از این میان، شهر سراب در استان آذربایجان شرقی، یکی از شهرهایی است که با مناظر بکر و طبیعت بی‌نظیرش، گزینه‌ای ایده‌آل برای علاقمندان به طبیعت‌گردی است.

سراب در کجا قرار دارد؟

شهرستان سراب، از نظر وسعت دومین شهرستان استان آذربایجان شرقی است و در شرق آن قرار دارد. مساحت این شهرستان بیش از 3400 کیلومتر مربع است. سراب از سال 1949 میلادی (1327 خورشیدی) یک شهرستان مستقل است و شهر سراب، مرکز آن به شمار می‌آید.

شهر سراب با وسعتی حدود 13 کیلومتر مربع، نزدیک 50 هزار نفر جمعیت دارد و فاصله آن با تبریز، 134 کیلومتر و با اردبیل، 86 کیلومتر است. مردم سراب به زبان ترکی آذربایجانی سخن می‌گویند و کشاورزی و صنایع مربوط به آن، مهم‌ترین مشاغل آن‌هاست.

تاریخچه سراب

مدارکی از سکونت انسان در محدوده شهرستان سراب در هشت هزار سال پیش یافت شده است. این شهر در زمان حکومت اورارتوها (هزاره اول پیش از میلاد) آباد بود. پس از آن نیز حکومت‌های مختلف به این منطقه توجه داشتند. وجود آثاری از معابد سنگی، قلعه‌ها و یک چهارطاقی متعلق به دوران ساسانیان (224 تا 651 میلادی) شاهدی بر این مدعاست.

جغرافیا و آب و هوای سراب

سراب از سطح دریا نزدیک 1600 متر ارتفاع دارد. آن چه این شهر را به یکی از زیباترین شهرهای ایران تبدیل کرده، وجود رودها و نهرهای فراوان در آن است که موجب شده این شهر به شکل یک باغ‌شهر درآید. سوین، آغمیون، پسلر و تاجیار که از دامنه‌های سبلان سرچشمه می‌گیرند و همگی از شمال به جنوب جریان دارند، مهم‌ترین رودهای سراب هستند. آجی‌چای یکی از رودخانه‌های نسبتا بزرگ سراب است که از پیوستن چند رود دیگر، از جمله وانق‌چای شکل می‌گیرد. در مجموع این منطقه منابع آبی فراوانی دارد و یکی از بهترین مناطق استان برای کشاورزی و باغداری است.

آب و هوای سراب، سرد و کوهستانی است و تعداد روزهای یخبندان آن در طول سال، به بیش از 180 روز می‌رسد.

دیدنی‌های سراب

انتخاب سراب به عنوان مقصد گردشگری، انتخابی هوشمندانه است، زیرا این منطقه علاوه بر آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری و تفریحی، طبیعتی وصف‌ناشدنی دارد. در سراسر شهرستان سراب چشمه‌های آب گرم زیادی وجود دارد که می‌تواند محلی برای استفاده از خواص پزشکی آب‌های معدنی این منطقه باشد. بیشتر این چشمه‌ها در منطقه رازلیق قرار گرفته است، منطقه‌ای که مناظر بکر آن، چشم‌اندازهای بی‌نظیری را برای علاقمندان به طبیعت‌گردی فراهم می‌آورد.

چهارطاقی آغمیون که معماری آن، شبیه بناهای عهد ساسانیان است، یکی از قدیمی‌ترین بناهای به جا مانده در شهرستان سراب است. درون این چهارطاقی قبری دیده می‌شود که روی آن تاریخ 708 هجری قمری (1308 میلادی) دیده می‌شود. علاقمندان به بازدید از بناهای تاریخی، در سراب گزینه‌های متعددی پیش روی خود دارند، همچون مسجد جامع سراب، تیمچه حاج ملک، موزه مردم‌شناسی عشایر و امامزاده بزرگ سراب.

سوغاتی‌های سراب

بیشتر گردشگران علاقه دارند پس از حضور در یک شهر، تحفه‌ای از آن با خود ببرند. لبنیات محلی سراب در کنار فتیر این شهر که با روشی سنتی پخته می‌شود، شناخته‌شده‌ترین سوغاتی‌های سراب است. لبنیات سنتی سراب، خصوصا در روستاها، با استفاده از خمره و مشک تهیه می‌شود و طعمی بی‌نظیر دارد. البته امروزه صنایع لبنی در منطقه گسترش پیدا کرده‌اند و به یکی از مهم‌ترین صنایع آن تبدیل شده‌اند. علاوه بر این عسل طبیعی سراب نیز شهرتی ویژه دارد، خصوصا این که زنبورهای این منطقه از شهد طبیعی گل‌ها و گیاهان استفاده می‌کنند. به همین دلیل عسل سراب خواص درمانی ویژه‌ای دارد و در پیشگیری از بیماری‌ها موثر است.

نام سراب، گزینه‌ای دلچسب برای یک سفر رویایی
کشور ایران
ناحیهآذربایجان شرقی
شهرسراب
نوعتاریخی,طبیعی
ثبتبدون ثبت

ش ی د س چ پ ج

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: