باغ های شیراز، زیبایی‌هایی که نباید دیدنش را از دست داد

باغ های شیراز، زیبایی‌هایی که نباید دیدنش را از دست داد

باغ های شیراز، زیبایی‌هایی که نباید دیدنش را از دست داد
شیراز، مرکز استان فارس محسوب می‌شود و یک کلان‌شهر است. مساحت این کلان‌شهر به 1268 کیلومتر مربع می‌رسد و ساختار آن، مانند یک مستطیل است که عرضی بین 15 تا 30 کیلومتر و طولی نزدیک به 40 کیلومتر دارد. اطراف شیراز را رشته‌کوه‌هایی نسبتا مرتفع احاطه کرده‌اند. این شهر از غرب به کوه دراک و از شمال به کوه‌های بمو، سبزپوشان، چهل‌مقام و باباکوهی از رشته‌کوه‌های زاگرس محدود است. ارتفاع شیراز از سطح دریا نیز بین 1480 تا 1670 متر است. تمام این ویژگی‌ها، باعث شده آب و هوای شیراز به اعتدال بگراید و محیطی مناسب برای رشد گونه‌های مختلف گیاهی فراهم آورد. از این رو باغ‌های شیراز، از جمله زیباترین باغ‌های ایرانی هستند که در صورت بازدید از این شهر، نباید دیدن آن‌ها را از دست دهید.
در جولای که گرم‌ترین ماه سال در شیراز است، میانگین دما به حدود 40 درجه می‌رسد و میانگین ژانویه، سردترین ماه سال، حدود 5 درجه سانتی‌گراد است. میانگین سالانه دمای شیراز نیز به 18 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. در شیراز میانگین بارندگی سالیانه نیز در حد 338 میلی‌متر است که همگی، شرایط مناسبی برای رشد پوشش گیاهی فراهم می‌آورد.

باغ‌های شیراز: باغ ارم

باغ ارم یکی از باغ‌های زیبای شیراز است که وسعت آن به بیش از سه هکتار می‌رسد. این باغ با درختان مرکبات و سرو پوشیده شده است. یکی از زیباترین اجزای باغ، خیابانی است که از شرق به غرب کشیده شده و در دو سوی آن درختان سرو، قد برافراشته‌اند. گذر از این خیابان، یکی از تجربه‌های فراموش‌نشدنی هر گردشگر در دیدار از باغ‌های شیراز را رقم خواهد زد. خصوصا اگر در فصل بهار، با عطر شکوفه‌های نارنج گره بخورد. به جز این درختان، گل‌های زیبا و رنگارنگی هم در محیط باغ رشد کرده که بر زیبایی آن می‌افزاید.
در میان سرو‌های این خیابان، سرو بلندقامتی وجود دارد که آن را به خاطر موزون بودن ظاهرش، «سروناز» می‌نامند. ارتفاع زیاد و ساختار منسجم این سرو از دور خودنمایی می‌کند. جالب است بدانید که این سرو در همه باغ‌های شیراز بی‌نظیر است و نظیر آن در هیچ کدام از باغ‌های شیراز دیده نمی‌شود.

باغ‌های شیراز: باغ دلگشا

یکی دیگر از دیدنی‌ترین باغ‌های شیراز، باغ دلگشاست. سابقه آبادانی این باغ به پیش از اسلام (قرن هفتم میلادی) بر می‌گردد. در دوران صفویه (قرن شانزدهم) باغ دلگشا به عنوان یکی از مهم‌ترین باغ‌های تفریحی شیراز محسوب می‌شد و گردشگران اروپایی با حضور در آن، طرح‌هایی از این باغ تهیه کرده‌اند. در زمان حکومت کریم‌خان زند (اواخر قرن هجدهم) این باغ مرمت شد و آسیب‌هایی که در دوره‌های قبلی دیده بود، از میان رفت.
باغ دلگشا 7.5 هکتار مساحت دارد. درخت نارنج که در همه جای شیراز دیده می‌شود، در این باغ به وفور به چشم می‌آید. عطر شکوفه‌های نارنج، در ماه می این باغ را پر می‌کند و هوش از سر می‌برد. اگر بخواهید از باغ دلگشا دیدن کنید، می‌توانید از زیبایی عمارتی که در میانه آن ساخته شده و قدمتش به اواخر قرن هجدهم بر می‌گردد، لذت ببرید. در این باغ موزه‌ای نیز به وجود آمده است که در آن آثار تاریخی و اشیای قدیمی جالبی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد. مجموعه‌ای از 50 رادیوی قدیمی بخشی از جالب‌ترین اشیای این موزه را تشکیل می‌دهد.

باغ‌های شیراز: نارنجستان قوام

اگر به شیراز می‌روید، دیدن نارنجستان قوام را هم نباید از دست دهید! این باغ مساحتی نزدیک به 3500 متر مربع دارد که 940 متر مربع آن را عمارت‌ها تشکیل می‌دهند. این عمارت‌ها در گذشته محل سکونت حاکمان شیراز بوده است. در گذشته از برخی قسمت‌های ساختمان به عنوان ساختمان اداری دادگاه عالی شیراز استفاده می‌شد. در حال حاضر موزه‌ای در این باغ دایر است که در آن سنگ‌ها و جواهراتی زیبا و چشم‌نواز به نمایش درآمده است. بازدید از این اماکن، می‌تواند لذت حضور در باغ نارنجستان را افزایش دهد.
باغ را فردی به نام میرزا علی‌محمد قوام، در دوره حکومت قاجار (اواخر قرن نوزدهم) ساخته است. همان طور که نام این باغ نشان می‌دهد، سراسر آن را درختان نارنج پوشانده‌اند. نام نارنجستان قوام در سال 1974 میلادی (1353 خورشیدی) به عنوان یکی از آثار ملی ایران در فهرست میراث فرهنگی آن درج شده است.
نام باغ های شیراز، زیبایی‌هایی که نباید دیدنش را از دست داد
کشور ایران
ناحیهفارس
شهرشیراز
نوعتاریخی
ثبتیونسکو,ملی

ش ی د س چ پ ج

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: