جاذبه‌های طبیعی مرودشت، چشم‌اندازهایی بکر در منطقه‌ای باستانی

جاذبه‌های طبیعی مرودشت، چشم‌اندازهایی بکر در منطقه‌ای باستانی

جاذبه‌های طبیعی مرودشت، چشم‌اندازهایی بکر در منطقه‌ای باستانی
شهرستان مرودشت یکی از شهرستان‌های استان فارس است. این شهرستان با 4649 کیلومتر مربع، مجموعه‌ای ارزشمند از آثار باستانی، از جمله مجموعه تاریخی تخت جمشید را در خود دارد. جمعیت این شهرستان بیش از 300 هزار نفر است. آب و هوای مرودشت، به خاطر قرار گرفتن این منطقه در نواحی کوهستانی، سرد و معتدل است. شهر مرودشت به عنوان مرکز شهرستان مرودشت، در 40 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و با بیش از 150 هزار نفر جمعیت، دومین شهر پرجمعیت استان فارس به شمار می‌رود. ارتفاع این شهر از سطح دریا 1620 متر است. به اعتقاد مورخان، پیشینه این شهر به هزاره پنجم پیش از میلاد بر می‌گردد و انسان از ماقبل تاریخ در این منطقه سکونت داشته است. با وجود این پیشینه، هسته اصلی شهر امروزی مرودشت از سال 1933 میلادی با تاسیس کارخانه قند این شهر و مهاجرت خانواده کارگران تشکیل شده است. پیشینه تاریخی مرودشت، سبب شده بیش از 150 اثر گران‌بهای تاریخی در این شهرستان وجود داشته باشد، با این حال طبیعت زیبای این شهرستان نیز برای گردشگران بسیار دیدنی است، ولی تحت تاثیر جاذبه‌های تاریخی آن، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

جاذبه‌های طبیعی مرودشت

ناحیه شمالی شهرستان مرودشت کوهستانی و نواحی جنوبی آن، مسطح و مستعد کشاورزی است. در شمال این شهرستان کوه‌های مرتفعی همچون سیاه (3400 متر)، سارون (3750 متر) و پالنگری (4145 متر) قرار دارند. در این منطقه رودخانه سیوند و رودخانه کر جریان دارند و گردشگاه‌هایی مانند سد درودزن، بهشت گمشده، گردنه چاهو و کوه حسین در دسترس است.
بهشت گمشده
تنگ بستانک که آن را «بهشت گمشده» نیز نام نهاده‌اند، یکی از جذاب‌ترین و بکرترین جاذبه‌های طبیعی استان فارس است که در بخش کامفیروز شهرستان مرودشت قرار دارد. این منطقه حفاظت‌شده، با گیاهان انبوه خود معروف است و حوزه آبریز رودخانه کر و سد درودزن به شمار می‌آید.
غار پلنگان
غار پلنگان که در 75 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد، یکی از جاذبه‌های طبیعی مرودشت به شمار می‌رود. از آن جا که در این غار رد پای پلنگ دیده شده، آن را «پلنگان» نامیده‌اند. این غار بیش از 30 متر طول دارد و در جای‌جای آن استخوان حیوانات وحشی مشاهده می‌شود.
تنگه بلاغی
این تنگه‌، دره‌ای به طول 18 کیلومتر است که در جنوب مجموعه باستانی پاسارگاد قرار دارد. عبور رودخانه دائمی سیوند از میانه این تنگه چشم‌انداز آن را بسیار زیبا کرده است. یکی از دلایلی که تمدن‌های زیادی در اطراف این دره به وجود آمده‌اند، وجود منابع غنی آب بوده است. تاکنون نزدیک 140 اثر باستانی از دوره ماقبل تاریخ تا دوره اسلامی در این ناحیه شناسایی شده است.
تنگ خشک
در 30 کیلومتری شمال شرق مرودشت، روبروی دهستان سیوند، چند آبشار قرار دارد که در فصول پر باران سال، جریان پیدا می‌کند. این منظره، نخستین مواجهه گردشگران با تنگ خشک است که طولی نزدیک به 20 کیلومتر و عرضی حدود دو کیلومتر دارد. درختان بنه، ارژن، بادام کوهی و کیکم، پوشش گیاهی اصلی این منطقه را تشکیل می‌دهد. در دوره هخامنشیان، این منطقه معدنی برای استخراج سنگ‌های ساختمانی بوده است.
باغ بدره
در روستای دیدنی آب‌انار، تفرجگاهی زیبا قرار دارد که اهالی محلی آن را باغ بدره نام نهاده‌اند. در میانه این باغ حوضی وسیع قرار دارد که از آب چشمه‌های اطراف پر می‌شود. درختان انبوه افرا جلوه این باغ را بسیار لذت‌بخش کرده‌اند.
غار شاداب
این غار شگفت‌انگیز و ناشناخته در 30 کیلومتری شمال غرب مرودشت قرار گرفته است. این غار که به نام «غار عروس» نیز شناخته می‌شود، یکی از آثار ملی ایران است که برای رسیدن به آن، دو ساعت کوهنوردی لازم است، به همین دلیل تاکنون بکر و دست‌نخورده باقی مانده است.
منطقه درودزن
این منطقه به عنوان یکی از مقاصد اصلی طبیعت‌گردان به شمار می‌رود. محور اصلی جاذبه‌های این منطقه، سد درودزن است که در 50 کیلومتری شمال غرب مرودشت و بر روی رود کر ساخته شده است. این سد در سال 1972 میلادی به پایان رسیده و از آب دریاچه آن، برای تامین آب آشامیدنی شهرهای اطراف استفاده می‌شود.
در هشت کیلومتری جنوب سد درودزن، در نزدیکی روستایی به نام دشتک، دو آبشار مرتفع قرار دارند. این دو آبشار با وجود انبوهی از درختان گردو، از چشم‌اندازی بی‌نظیر برخوردارند.
یکی دیگر از جاذبه‌های بخش درودزن، «تیرباغ» است که در نزدیکی روستایی به نام کندازی قرار دارد. پوشش گیاهی مناسب و چشمه‌های فراوان، تیرباغ را به یکی از مقاصد دلپذیر گردشگران تبدیل کرده است.
نام جاذبه‌های طبیعی مرودشت، چشم‌اندازهایی بکر در منطقه‌ای باستانی
کشور ایران
ناحیهفارس
شهرمرودشت
نوعطبیعی
ثبتبدون ثبت

ش ی د س چ پ ج

سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سازمان‌های وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در سال 1374 ه.ش (1995 میلادی) تأسیس شده است.[بیشتر]

متن خود را وارد کرده و Enter را فشار دهید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله کلمات:

تغییر ارتفاع خط:

نوع ماوس را تغییر دهید: